tiistai 16. helmikuuta 2021

Seksuaaliterapeutit ovat genderistejä

Tervehdys tänne bloginkin puolelle. Olen ollut viime aikoina varsin kiinnittyneenä Youtuben puolelle livestriimeihin, joita syksyllä pidin joka viikko ja nyt keväällä joka toinen viikko. Keväällä striimien teemana on käydä läpi erilaisia Setan materiaaleja, joita se on tuottanut eri tahoja varten, kuten opettajia ja terveydenhoitohenkilökuntaa varten. Setan materiaaleja ihan oikeasti käytetään laajasti ympäri yhteiskuntaa ja juuri "tasa-arvo-", "ihmisoikeus-" ja "moninaisuuskoulutusten" muodossa Setan omituiset näkemykset ovat levinneet todella, todella laajalle. Jos luulit Setan olevan yksittäisen hörhöilevän pikkuporukan juttu, niin olet pahasti erehtynyt. Seta ei ole enää sama järjestö kuin se on ennen ollut, eikä edusta homoja. Seta on brändännyt itsensä ihmisoikeuksien erityisasiantuntijaksi ja se on ihan oikeasti lonkeroitunut aivan kaikkialle. Tästä soittolistasta pääset katsomaan livestriimieni tallenteita. Tilaa Youtube-kanavani, jotta saat tiedon uusista striimeistä, joissa sukelletaan syvemmälle hulluuteen.

Setan näkemykset putkahtavat sielläkin, missä niitä vähiten luulisi olevan. Eräs tällainen taho on seksuaaliterapeutit. Eräs ystäväni seuraa useita seksuaaliterapeutteja somessa ja on jo pitemmän aikaa lähetellyt aivan uskomattomia screenshotteja ympäri somea. Tässä kirjoituksessa haluan nostaa aiheen esille tiettyjen valittujen screenshottien kautta. Näytän konkreettisten esimerkkien avulla, että miten genderopit käytännössä ilmenevät.

Olen ilmaissut, että olen aivan erityisesti huolissani
1) lapsista ja nuorista
2) mielenterveydeltään järkkyneistä.
Sukupuoli- ja seksuaalisuussekoilu, käsitteiden hämärtäminen sekä epäterveet näkemykset koskettavat aivan erityisesti niitä, joiden kasvu on vielä pahasti kesken sekä niitä, joilla on jotakin erityistä ongelmaa seksuaalisuuden alueella tai sukupuoli-identiteetissä ja kehonkuvassa. Sukupuolikipuilu on hyvin yleisinhimillinen kokemus ja siitä kärsivät jossain määrin ihan kaikki ihmiset sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Myös perusheterot siis. Kaikki ihmiset tarvitsevat tukea sukupuoleensa kasvamisessa. Epäterveet näkemykset häiritsevät tätä kasvua turhaan ja ovat omiaan aiheuttamaan ongelmia, ei ratkomaan niitä. Jos sukupuolensa ja seksuaalisuutensa kanssa kipuileva ihminen ajautuu esimerkiksi koulukuraattorin tai lääkärin lähettämänä seksuaaliterapeutille, joka alkaa suoltaa hänelle genderhömppää, niin potilas menee entistä pahemmin solmuun.

Mutta. Katsotaanpa minkälaisia näkemyksiä terapeutit levittelevät. Klikkaa kuvat isommiksi.

Ensimmäinen esimerkki on doulaksi ja seksologiksi (whatever that means, siinä voi olla vähän mikä vaan koulutus alla) itseään tituleeraavan Anna-Riitta Kässin Instagram-tililtä.Näit ehkä (ihan hemmetin tyhmän ja turhan) mediakohun Pekka Poudan Twitter-päivitykseen liittyen (Poudan seinällä kävivät aktivistit sankoin joukoin möykkäämässä). Kässi kommentoi Instagramissaan:Jooh elikkäs. Genitaalipreferenssejä. Cis-sukupuolisia. Ulkonäöstä ei voi "olettaa" (eli päätellä) kenenkään sukupuolta. Ei-binäärisiä sukupuolia. Väärinsukupuolittamista. Pitää lopettaa toisten ihmisten sukupuolen arvuuttelu. Syntymässä määritelty sukupuoli, joka "arvataan" ja joka voidaan arvata väärin. Sukupuoli on itsemäärittelykysymys. Vieraskieliset persoonapronominit aikaansaavat turvallista oloa (miten?). Kaikkien pitäisi merkitä vieraskieliset persoonapronominit someprofiileihinsa, koska se on "reilua" (miten?) ja jotta joidenkin uniikkien lumihiutaleiden leima hälvenee (miten? Tämmöinen hölmöilyhän vain lisää leimaa...).

Hieraisin silmiäni ja lähdin tutkimaan Kässin omaa nettisivua:Öööööö pillupostia???

Kässi kertoo itsestään:

Öööööö pillupalatsi??? Onko tämä ihminen tosissaan, vai olenko Little Britain -sketsissä? Tämähän näyttää seksuaaliterapeutin parodialta.

Kässin CV on pikaisella vilkaisulla vakuuttava. Ollaan maisteria, opettajaa, ohjaajaa ja auktorisoitua sitä sun tätä. Myöskin työkokemusta ihmisten kanssa työskentelystä yli 10 vuotta. Mutta MITÄ Kässi on tarkalleen ottaen opiskellut ja MISSÄ? KUKA hänet on auktorisoinut? Hänen CV:nsä ei kerro lisätietoa siitä, että mitä ja missä hän on tarkalleen opiskellut ja minkä laajuisesti (maisteri poislukien). Huomatkaa, että terapeutiksi Kässi ei ole vielä edes valmistunut (hän mainitsee valmistumisajankohdaksi 6/2021, nyt on 2/2021), mutta silti hän pitää vastaanottoa ja ottaa asiakkaita. Missä hän tarkalleen ottaen opiskelee terapeutiksi ja mikä koulutuksen sisältö on? Somehölmöilyt eivät vakuuta, eivätkä pillujutut.

Mutta jatketaan seuraavaan esimerkkiin. Otetaan tarkasteluun toinen Instagram-tili nimeltä Selkoseks. Selkoseksin takana on ryhmä ihmisiä ja he esittelevät itsensä seuraavasti:Seuraavat ovat kuvakaappauksia Instagramin tarinasta kohdasta "Keitä olemme?":No huhhuh. Kuulostipa melkoisen rautaiselta ammattilaistiimiltä, miinus random mekkomies-kuvataiteilija, mutta ehkä hän on lähinnä ryhmän graafikko (?).

Noniin, katsotaanpa minkätyyppisiä juttuja selkoseksit kirjoittelevat Instagram-tilillään. Seuraava on kuuden kuvan sarja, jossa on yhteinen kuvateksti:Niin siis MITÄ mä just luin? TRANSFOOBEJA JA TERFFEJÄ??? Biologinen sukupuoli ei ole sidottu kromosomeihin, vaan se on "diversiteetti eri tekijöitä" (mitä siis)? Biologinen sukupuoli ei ole kaksijakoinen? Kromosomit ja fyysiset piirteet eivät määritä sukupuolta? On olemassa "geneettinen" ja "hormonaalinen" sukupuoli, jotka voivat olla eri paria samalla ihmisellä ja myös ei-binäärisiä??? Lopuksi ihme hölinää siitä, että tiedätkö omien reseptoriesi toiminnan. Jos en ole intersukupuolinen, eli kehoni toimii abouttiarallaa niinkuin biologisen sukupuoleni yksilöllä toimii, niin ei ole mitään aihetta epäillä, että reseptoreissani tai kromosomeissani olisi häikkää...?

Siis MISTÄ puhutte? Puhuitteko transsukupuolisuudesta vai intersukupuolisuudesta? Tiedättekö itsekään? Miten "transfoobit" tai "terffit" liittyvät mitenkään mihinkään, etenkin, jos puhutaan nimenomaan intersukupuolisuudesta (mikä on eri asia kuin transsukupuolisuus)?

Olen käynyt livestriimeissäni läpi Setan koulutusmateriaaleja esimerkiksi täällä, täällä ja täällä. Kaikille materiaaleille on ominaista se, että niissä menee transsukupuolisuus (= psykiatrinen häiriö) ja intersukupuolisuus (= fyysinen kehityshäiriö) iloisesti sekaisin aivan kaiken aikaa. Materiaaleissa harvoin eritellään, että kummasta milloinkin puhutaan ja näistä kahdesta puhutaan myös täysin ristiin. Lukijan itsensä täytyy ymmärtää, että milloin puhutaan mistäkin, mikä on äärettömän huonosti kirjoitetun materiaalin merkki. Tämä on omiaan aiheuttamaan koulutettaville valtavaa hämmennystä siitä, että mistä on edes kyse. Hulluintahan on, että vuoden 2021 alussa ilmestyneen oppaan (jota luetaan tässä livestriimissäni) kirjoittaja on Maarit Huuska, joka on ollut Setalla töissä Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksessa (ent. Transtukipiste) iät ja ajat. Hänen luulisi ymmärtävän intersukupuolisuuden ja transsukupuolisuuden erot oikein hyvin ja osaavan myös kirjoittaa niistä selkeästi, kun hänhän tekee asiakastyötä heidän kanssaan ja antaa asiantuntijakonsultaatioita. Herää epäilys, että asioiden sekoittaminen materiaalissa on ollut täysin tarkoituksellista.

Transsukupuolisuus ja intersukupuolisuus ovat kaksi aivan täysin eri ilmiötä, joita ei voi edes verrata toisiinsa. Olen puhunut aiheesta aiemmin blogissa täällä ja Youtubessa täällä. Selkoseksin seksuaaliterapeutit käyttävät intersukupuolisuutta vasta-argumenttina transkokemuksen kritiikille, jota kutsuvat kaiken kukkuraksi "fobiaksi". "Terf" on lyhenne sanoista "Trans-Exclusionary Radical Feminist" eli suomeksi radikaalifeministi. Kyseessä ovat feministit, jotka eivät hyväksy genderoppeja. Voit tutustua heihin suomeksi esimerkiksi tässä ja tässä  blogissa.

Seuraava esimerkki on Tasaseks -yrityksen verkkosivuilta. Tasaseks pyrkii kehittämään lasten ja nuorten seksuaalikasvatusta ja tarjoaa koulutuksia opettajille. Tasaseksin kouluttaja on luokanopettaja ja "auktorisoitu seksuaalikasvattaja" (mikälie koulutus siinä alla).Kuulostaa siis hyvin pätevältä, mutta kun tarkastelemme Tasaseksin sivuja, niin törmäämme intersektionaalisen feminismin peruskuvastoon.Kuvassa näkyy pakollinen huivipää ja pakollinen pyörätuoli-ihminen, jotka ovat juuri intersektionaaliselle feminismille tyypillisiä. Kun jatkamme sivulle, jossa kerrotaan "Vuokko-klubista", niin havaitsemme seuraavaa:Tätä murrosiän muutoksiin liittyvää lasten materiaalia ei siis jaeta tytöille, vaan "tytöiksi rekistereihin merkityille". Vuokkoset on siis kuukautissuojien valmistaja, jos joku ei tajunnut. En tiedä, mitä itse vihkosessa tarkalleen käsitellään, mutta huomatkaa kielenkäyttö.

Noniin. Tässä vain muutama esimerkki, mutta saitte varmasti käsityksen, että mistä on kyse. Varsin asenteellista settiä. Vastaavia sekoiluja löytyy eri seksuaalitetapeuttien sosiaalisesta mediasta sekä verkkosivuilta pilvin pimein. Voitte itse lähteä kaivamaan lisää.

Itselläni huomio kiinnittyi useiden terapeuttien mainintaan siitä, miten hän on "sertifioitu" se-ja-se tai "auktorisoitu" se-ja-se. Mitä tämä tarkoittaa? Missä he opiskelevat? Kuka heitä kouluttaa? Kuka heidät auktorisoi? Onko jossain olemassa erityinen seksuaaliterapeutin korkeakoulututkinto? Mitä auktorisointi edes käytännössä tarkoittaa? Onko se about sama kuin lääkärin toimilupa?

Pikaisella haulla löysin tälle sivulle, eli Suomen Seksologisen Seuran sivulle, jossa puhutaan auktorisoinnin hakemisesta. Eli auktorisointi on jonkinlainen Seksologisen Seuran myöntämä tunnustus, jossa on tietyt kriteerit ja jota täytyy heiltä erikseen hakea?Seuraavaksi pohdiskelin, että missä seksuaaliterapeutit opiskelevat ja mikä on koulutuksen eksakti sisältö. Löysin tälle sivulle, jolla Suomen Seksologinen Seura listaa joitakin opiskelupaikkoja:Listassa on useita hyvinkin erilaisia paikkoja, joiden koulutusten sisältöjä en toistaiseksi ehtinyt lähteä tutkimaan. Listan lopussa kuitenkin oli mainittuna kaksi entuudestaan tuttua paikkaa:Well, well, well.
Sexpon ja Väestöliiton pervoiluja ja sukupuolisekoiluja olen käsitellyt aiemmin tämän kirjoituksen yhteydessä. Copypastetan heitä koskevat kohdat selvyyden vuoksi vielä tähän:

******


 • Seta levittää yhteiskunnassa genderideologiaa

Genderideologia on käsitys, jonka mukaan sukupuolia on enemmän kuin kaksi, eli miehen ja naisen lisäksi on olemassa muitakin sukupuolia. Genderideologian mukaan ihmisen sukupuoli määräytyy ensisijaisesti identiteetin perusteella, ei jalkovälin perusteella, ja jos koet olevasi jotakin sukupuolta, niin silloin myös olet jotakin sukupuolta. Lisäksi tämä koettu sukupuoli on aidompi kuin fyysinen, biologinen sukupuoli, ja sen merkitys on suurempi kuin fyysisen, biologisen sukupuolen. Kyseessä on siis usko biologisesta sukupuolesta irrallisiin "sisäisiin" sukupuoliin (sukupuoli-identiteetteihin eli gendereihin).

Tämä on silkka uskonnolliseen näkemykseen vertautuva hörhöoppi, johon liittyy iso liuta ikäviä lieveilmiöitä, kuten esimerkiksi käsitys, jonka mukaan jokainen ihminen, joka saa päähänsä olevansa trans- tai muunsukupuolinen myös on sitä, ja hänen pitäisi heti saada joko juridisia tai lääketieteellisiä transhoitoja riippumatta siitä, että onko hän aikuinen vai alaikäinen ja onko hänet tutkittu asiaan erikoistuneen terveydenhoitohenkilökunnan puolesta vai ei (esimerkiksi vaihtaa nimensä tai henkilötunnuksensa tai aloittaa hormonihoito). Genderideologia kokonaan pyyhkii pois homoseksuaalisuuden sekä ymmärryksen biologisista sukupuolieroista, myös fyysisistä sellaisista. Genderistit esimerkiksi ihan pokkana selittelevät, että penis on naisen sukupuolielin, ja jotkut heistä uhkailevat väkivallalla ihmisiä, jotka ovat eri mieltä. Kaikkien tähän liittyvien ilmiöiden käyminen läpi tässä on kuitenkin aivan liian pitkä juttu, joten en edes aloita. Jotakin käsitystä aiheeseen saat esimerkiksi tästä tai tästä kirjoituksestani.

"Tyttöpenis" tai "girl dick" on jo ihan oikeasti käsite. Kelatkaa.


Nuorille suunnattua genderideologiaa Väestöliiton Instagramissa. Klikkaa isommaksi. Keltaiset merkinnät minun.


 • Seta levittää yhteiskunnassa "tietoa" mielikuvitusseksuaalisuuksista

Koska genderideologian mukaan sukupuolia on olemassa muitakin kuin mies ja nainen, niin tästä on sitten johdettu varsin vekkuleita "seksuaalisia suuntautumisia". Eli kuvitelluille sukupuolille pohjautuu kuviteltuja seksuaalisia suuntautumisia. Nauraisin niille, ellei Seta vakavissaan järjestäisi niihin liittyviä "koulutuksia" opettajia ja terveydenhuoltohenkilökuntaa myöten, ja ellen olisi nähnyt Setan ulkopuolisten toimijoiden suhtautuvan niihin vakavasti ja levittävän niitä eteenpäin (usein vieläpä nuorille). Tässä yksi esimerkki.

Kutsun näitä outoja sukupuoli- ja seksuaalisuusoppeja "genderteologiaksi" ja niitä levitteleviä ihmisiä "genderteologeiksi". Sillä tämähän on aivan samanlaista uskomusoppien pyörittelyä kuin teologiset pohdinnat siitä, että mitä ainetta Pyhä henki on ja onko Poika samaa olemusta kuin Isä ja montako eri enkelialakategoriaa on olemassa. Eli pyöritellään kirjavia ajatuksia, joilla ei ole minkäänlaista konkreettista, havaittavissa tai mitattavissa olevaa vastinetta todellisuudessa.

Genderteologisilla hörhöopeilla ei ole hevonhulihumpan vertaa tekemistä homojen oikeuksien tai aidon transsukupuolisuuden kanssa (transsukupuolisuus on oikea, vakava psykiatrinen ilmiö, joka on sukua anoreksialle).

Nuorille suunnattua genderteologiaa Väestöliiton Instagramissa. Klikkaa kuvat isommiksi. Kuvakaappaukset ovat Instagramin "tarinassa" olleesta videosarjasta. Sinuiksi on Setan alaisuudessa toimiva palvelu ja Outi Santavuori on sen genderteologi (työntekijä).
Genderteologi esittelyssä. Kuvakaappaus Sinuiksi-palvelun sivulta. Klikkaa isommaksi.

 • Seta on perverssien järjestö

Olen usein käyttänyt teksteissäni sanoja "pervo" tai "perverssi". Nämä ovat epämääräisiä, tunnelatautuneita, monitulkintaisia sanoja, eli siten siis aika huonoja asiatekstiin. Olen käyttänyt niitä siksi, koska en ole keksinyt parempaa. Käytän näitä sanoja eräänlaisina yleiskattotermeinä kuvaamaan sellaista seksuaalissävytteistä käytöstä, joka on
1) estotonta
2) epäasianmukaista, tilanteeseen sopimatonta
3) ylimitoitettua

Totuus on, että osa ihmisistä on seksihulluja, tai jollain tasolla obsessoituneita joko seksistä itsestään tai seksuaalissävytteisistä asioista. Näillä asioilla voi olla heidän elämässään erittäin iso ja näkyvä asema, isompi ja näkyvämpi kuin mitä voitaisiin pitää "normaalina", ja he saattavat käyttää aikaa näiden asioiden ajattelemiseen tai niiden parissa puuhastelemiseen paljon enemmän kuin mitä voitaisiin pitää "normaalina". Osalla ihmisistä siinä samalla sitten katoaa koko käsitys normaalin rajoista ja heille voi olla vaikea ymmärtää, että missä kohtaa hommat ns. lähti lapasesta. Heiltä saattaa kadota kosketus siihen, että missä menee hänen itsensä ja muiden ihmisten raja tai hänen omien fetissiensä ja ulko/reaalimaailman raja. Hän saattaa päätyä katselemaan koko maailmaa oman yliseksuaalisen todellisuutensa läpi. Häneltä saattaa kadota osittain tai jopa kokonaan ymmärrys siitä, että muut ihmiset eivät jaa hänen innostuksiaan ja voivat kokea hänet innostuksineen hyvin vaivaannuttavana, ahdistavana tai jopa traumaattisena. Hänelle voi muodostua näkemys, että hän on käsityksineen jotenkin "enemmän oikeassa" kuin muut, ja jos muut omaksuisivat hänen näkemyksiään, niin heillä olisi parempi olla. Tämä ei ole enää tervettä seksuaalisuutta, ihan sama mitä seksuaalista suuntautuneisuutta henkilö edustaa, ja tällaista henkilöä minä kutsun "perverssiksi". Perverssi ei välttämättä omaa kaikkia edelläkuvattuja piirteitä, mutta saitte varmasti about käsityksen, että mitä haen takaa. Kyseessä on spektri, ja osalla perversseistä piirteet ovat paljon voimakkaampia kuin toisilla. Osalla piirteet ovat niin voimakkaita, että heidän todellisuudentajunsa on hämärtynyt. Jotkut perverssit ovat aidosti vaarallisia, etenkin, jos 1) siihen yhdistyy jokin persoonallisuushäiriö tai paha mielialahäiriö, 2) henkilö pääse asemaan, jossa hänellä on jotakin kautta valtaa muihin ihmisiin. Olen itse tuntenut ison kasan perverssejä ja omannut nuorempana joitakin edelläkuvattuja piirteitä itsekin, kunnes ymmärsin, ettei käytökseni tai tuttujeni käytös ole normaalia tai tervettä, ja kävin läpi rankan itsetutkiskelun ja maailmankuvan uudelleenjärjestelyn.

Ja ennen kuin joku änkyrä ruudun takana alkaa keulimaan, niin todettakoon seuraavaa: ylivoimainen enemmistö maailman perversseistä on heteroita, koska heterous on yleisin seksuaalinen suuntautuminen. Perverssiyttä esiintyy kaikilla seksuaalisuuksilla (hetero, homo, bi) ja molemmilla sukupuolilla.

Setalla ja sen yhteistyöjärjestöillä on todella epäterveitä näkemyksiä seksuaalisuuteen liittyviin asioihin. Esimerkiksi Sexpon hallituksessa on varsin, öh, persoonallista porukkaa. Puheenjohtaja on lisäksi itse prostituoitu ja toiminnanjohtaja on... öh. Lukekaa tyypin ajatusmaailmasta lisää hänen omasta blogistaan. Tyypistä on jonkinasteinen tiivistelmä Wikipediassa. Myös polyamoriayhdistys on nykyään Setan jäsenjärjestö (kun se oli aiemmin kokonaan erillinen klubi) ja Väestöliitto on viime aikoina tehnyt somessa useita huolestuttavia ulostuloja.

Väestöliitto tuputtaa nuorille pervoilua ja pornoilua Instagramissa.

Myös transaktivistit ovat meillä ja ulkomailla olleet seksuaalisesti varsin, öh, vapaita, ja ovat erittäin tyypillisesti kiinnostuneita polyamoriasta, BDSM:stä, pornografiasta, "kehopositiivisuudesta" ja "seksipositiivisuudesta". Haluan esimerkkinä nostaa tähän espanjalaisen transaktivistin Virutan, jonka tekemä musiikkivideo on varsin kuvaava ja sisältää useita intersektionaalisen feminismin piirissä yleisiä teemoja. Tyyppi myös kiertelee kouluissa puhumassa transsukupuolisuudesta. Ei ole sellainen ihminen, kenet minä haluaisin päästää alaikäisten lähelle.

Tuntuu, että joka ikinen järjestö tai taho, joka on jollakin tavoin tekemisissä sukupuoleen tai seksuaalisuuteen liittyvien asioiden kanssa, on nykyään kaapattu gendersekoilijoiden ja ihme seksihullujen toimesta ja järjestön toiminta muutettu sitten sen mukaiseksi. Kun seuraa Setan, Sexpon ja Väestöliiton toimintaa, niin alkaa hahmottua jonkinlainen synkkä kolmio. Nämä ovat isoja järjestöjä, joilla on oikeaa vaikutusvaltaa sekä omanlaisensa auktoriteettiasema. On vaikea sanoa, että mikä niistä alkujaan aloitti tämän, mutta ne kyllä ovat kytköksissä toisiinsa, tekevät yhteistyötä ja vaikuttavat yhteiskunnassa taustalla kaiken aikaa. Tällä puolestaan on yhteiskuntaan laajempia sivuvaikutuksia, joista esimerkkinä tämä Turvallinen Oulu -hanke, jonka materiaalit olivat uskomattoman hämäriä. Ei tässä oikein voi muuta kuin raapia päätään ja miettiä, että mitä hemmettiä tässä yhteiskunnassa oikein tapahtuu. Tässä on nyt taustalla jotakin isompaa. Tämä ei ole todellakaan normaalia, eikä varmasti ilmestynyt yhtäkkiä tyhjästä.

Setan nimi tarkoittaa SEksuaalinen TAsavertaisuus. Tämähän alunperin on viitannut nimenomaan homoseksuaalisuuteen. Mutta näköjään siinä samalla, kun LGBTIQ+ -liike on laajentunut sisällyttämään itseensä jos jonkinlaista hiihtäjää, niin osa jengistä on ymmärtänyt "seksuaalisen tasavertaisuuden" vähän omalla tavallaan, eli koskemaan kaikenmaailman fetisistijengiä ja yleistä "seksipositiivisuutta" (joka tosin merkitsee näiden järjestöjen kontekstissä perverssipositiivisuutta, eli myönteistä suhtautumista perverssien impulsseihin). Mielestäni seksuaalisuuden pitäminen kauniina, sensuellina asiana on täysin eri asia kuin näiden pervojärjestöjen määrittelemä seksipositiivisuus. Se, että esim. minä konservatiivina kritisoin seksihullujen puuhia, ei ole merkki siitä, että olen joku kitkerän katkera Raamatulla päähän lyövä kuivakka neitsyt peräkammarista (vinkki: en ole). Positiivinen suhtautuminen seksuaalisuuteen ei ole sama asia kuin olla avoimia suhteita harrastava pornohullu perverssi. Kertoo jotain tämän yhteiskunnan huolestuttavasta polarisoitumisesta, että ihmisten mielissä on olemassa vain kaksi suhtautumistapaa seksuaalisuuteen: olla pervo- ja pornohakuinen TAI olla jotenkin itsensä kieltävä ja ylipidättyvä. Tämä polarisoituminen on jo itsessään ongelma.

Setan olisi pitänyt jo vuosia sitten asettaa tarkka rajaus sille, että mitä "seksuaalinen tasavertaisuus" heidän kontekstissään tarkoittaa. He eivät tehneet niin, ja lopputulos on tässä.******


Summa summarum:

Teoriani on, että kaikissa seksuaalisuuteen ja sukupuoleen liittyvissä ammattilaiskoulutuksissa käytetään materiaaleina Setan tuottamia oppaita sekä Setalla työskenteleviä kouluttajia (joiden koulutustausta on mitä?). Setan materiaalit ovat penetroituneet mukaan "tasa-arvon", "moninaisuuden" ja "ihmisoikeuksien" verukkeella sekä Seta on myös brändännyt itsensä näiden erityisasiantuntijaksi. Kaikki nämä kuulostavat nopealla silmäyksellä kauniilta, mutta kun lähdemme tarkemmin tarkastelemaan, niin huomaamme, että alta paljastuu jotain ihan muuta. Seta ja sen jäsenjärjestöt ovat äärettömän tehokkaasti verkostoituneet aivan kaikkialle yhteiskunnassa ja niitä myös konsultoidaan ihmisoikeuksiin, vähemmistöryhmiin ja tasa-arvoasioihin liittyvissä asioissa.

Teitä manipuloidaan. Älkää menkö tähän "ihmisoikeus" -vipuun.


EDIT 19.2.2021//
Eräs kritisoimistani terapeuteista luki tämän bloggauksen ja postasi Instagramiinsa seuraavaa:
Kirjoittaako tässä aikuinen asiakasvastaanottoa pitävä terapeutti, vai delegoiko hän tuona päivänä somepostailun 14 wee yläasteteinilleen? Jos reaktio kritiikkiin on tämä, niin herää kysymys, että kuinka laadukasta terapiaa tämä henkilö kykenee ylipäätään tarjoamaan.

Miksi nillitän tästä? Koska seksuaalisuuden ja sukupuoli-identiteetin alueella liikutaan hyvin herkällä, ja siten vaarallisella, alueella. Potilaat voivat olla aidosti hyvin, hyvin haavoittuvaisessa tilassa ja asenteellinen terapeutti voi liiankin helposti päätyä ainoastaan pahentamaan heidän tilaansa. Sanon nimenomaan ihmisenä, joka on omassa elämässään aidosti kärsinyt ongelmista ja solmuisuudesta seksuaalisuuden ja sukupuoli-identiteetin alueella ja joka meni paljon pahemmin solmuun kuin olisi tarvinnut mennä.

Toivon terapeuttien heräävän genderpsykoosista heidän luokseen tulevien apuatarvitsevien potilaiden turvallisuuden vuoksi.


EDIT 27.2.2021//
Jatkan aiheesta uudessa kirjoituksessa täällä.

14 kommenttia:

 1. "Setan omituiset näkemykset ovat levinneet todella, todella laajalle"

  No voi kuule, kun ei ne ole Setan näkemyksiä vaan lääketieteen, seksologian, psykologian janiinedelleen valtavirtaa. Tykkäsit tai et.

  Ja siitäkin pitää alkaa skitsoilla että jossain kuvituskuvassa on pyörätuoli ja muslimityttö? Pitäiskö kieltää tuommoiset kuvat?

  VastaaPoista
 2. Jos nämä näkemykset ovat valtavirtaa, niin kyllä on maailma seonnut. Ja hyvin on menny aivopesu perille sullekin.

  En sanonut, että kyseiset kuvituskuvat pitäisi kieltää, vaan että ne toistuvat tietyissä piireissä aina samanlaisina ja samalla tavalla. Se alkaa kyllästyttää, koska on niin väkinäistä.

  VastaaPoista
 3. Siis oikeesti ahdistaa eniten se miten paljon on ihmisiä ketkä ajattelee näin. Kaikki saa olla mitä haluaa olla, mut ei sitä tarvi tunkea joka tuutista niin agressiivisesti. Ja ihmisten pitäis ymmärtää jos joku ei halua kuulua tähän joukkoon.Ei tässä kohta uskalla enää olla ylpeästi nainen tai mies kun se viedään pois tai on liian ahdasmielistä tai väärä oppista.

  VastaaPoista
 4. Itse törmäsin terveydenhuollon ammattilaisen varsin kyseenalaiseen näkökulmaan muutamia kuukausia sitten.

  Olin ihan muista syistä lääkärissä, kun lääkäri alkoi kysellä sukupuoli-identiteetistäni. Olen 18-vuotias lesbo, joka nyt sattuu tykkäämään miesten vaatteista, siis perus tomboy. Tämä ei kelvannut lääkärille vastaukseksi, vaan se alkoi kysellä asioita luokkaa: “oletko miettinyt, että voisit olla poika”, ja selitti siitä, miten sukupuoli ei aina ole sitä, mitä sukupuolielimet on.

  Tämä ei todellakaan ole ainoa kerta, kun psykologi, lääkäri tai muu ammattihenkilö, keneltä toivon saavani apua iha muihin asioihin, on vain aiheuttanut ylimääräistä hämmennystä ehdottelemalla outoja sukupuoli-identiteettejä tai kyseenalaistanut naiseuttani. Ihan järjetöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Tämä ei todellakaan ole ainoa kerta, kun psykologi, lääkäri tai muu ammattihenkilö, keneltä toivon saavani apua iha muihin asioihin, on vain aiheuttanut ylimääräistä hämmennystä ehdottelemalla outoja sukupuoli-identiteettejä tai kyseenalaistanut naiseuttani."

   Et ole ensimmäinen, keneltä kuulen täysin identtisen tarinan. Käsittämätöntä.

   Poista
  2. Tee valitus potilasasiamiehelle. Saamme tämän kitkettyä pois pelkästään sillä, että puutumme siihen.

   Poista
  3. Ja samaan aikaan uudemmassa blogikirjoituksessa esitetään, että transaktivistit vihaa lääketiedettä ja lääkäreitä ja ovat mm sillä perusteella tuhoisa kultti :)

   Poista
 5. "Jos reaktio kritiikkiin on tämä"

  No eihän ns kritiikissäsi ollut juuri muuta sisältöä kuin "mitä, hä, pillu".

  Terapeuttiko sinut sai solmuun?

  VastaaPoista
 6. "tyyppi kyseenalaistaa monien ihmisten elämän ja identiteetin" Miksi, miksi, oi miksi nämä hyppäävät aina siihen johtopäätökseen, että kritiikki tarkoittaa koko elämän ja identiteetin kyseenalaistamista? Sanon tämän kaikella myötätunnolla: jos pienikin särö validoinnin pumpulissa aiheuttaa noin voimakkaita reaktioita, ihminen tarvitsee apua.

  VastaaPoista
 7. Tässä on itselleni ahdistuksen ydin, että asia, joka on kaunis, herkkä, intiimi ja johon pitäisi liittyä lämpö ja välittäminen, on tehty rumaksi, ronskiksi ja kieroutuneeksi. Seksi on muuttunut pornoksi. Se on aina niin kauan kuin muistan, ahdistanut itseäni ja ahdistaa vieläkin aikuisena. Nyt siitä tehdään valtavirtaa. Tulee vain mieleen, että tätä ajavat ihmiset ovat itse traumatisoituneita yksilöitä, ja tässä olevinaan valistavat muita.

  VastaaPoista
 8. Jooh, halusin päästä kertomaan sinulle tästä: minulla seksuaaliterapeuttini sanoo kuinka transsukupuolisuuteni on hieno ja upea asia, ja puhuu aina cisheteroista todella ikävään sävyyn. Ja joka kerta kun kerron kokemuksistani kuinka vihaan olla transsukupuolinen, hän vaan jankuttaa kuinka normaalia(?!) ja hienoa se on... Minulla olisi niin paljon kerrottavaa siitä ja monista muistakin asioista mitkä minua järkyttää, Sametti, mutta tässä nyt tämä yksi niistä... Lisäksi kun sanon olevani ihan perus hetero, hän ikäänkuin loukkaantuu siitäkin ja sanoo että ei sitä voi ikinä tietää, sillä seksuaalisuus voi muuttua paljon elämän aikana... Kai sen takia en voisi olla hetero kun olen transu? Ota siitä sitten selvää..

  VastaaPoista
 9. Näin biologina kiinnostuin tuosta SelkoSeksin julkaisusta, jossa puhuttiin X- ja Y-kromosomeista sekä SRY-geenistä. Kävimpä vähän kaivelemassa tarkempaa tietoa aiheesta ja SelkoSeksin informaatio pitää SRY-geenin suhteen paikkansa! SRY (The Sex-determining Region Y) -geeni löytyy Y-kromosomista ja se johtaa miehen fenotyypin (ulkoasun) kehittymiseen. SRY-geeni koodaa proteiinia, joka saa aikaan alkiossa kivesten kehittymisen, mikä on ensimmäinen askel mieheksi kehittymisessä. Jos tätä proteiinia ei ole, sikiöstä kehittyy nainen. Eli tähän mennessä, kun kaikki toimii normaalisti, SRY-geeni kulkee Y-kromosomissa ja XY-sukupuolikromosomit omaavasta sikiöstä kehittyy sukupuoleltaan mies.

  SRY-geenissä voi kuitenkin tapahtua mutaatioita, jotka estävät sitä toimimasta. Tällöin yksilöllä on XY-sukupuolikromosomit, mutta ulkoasultaan hän kehittyykin naiseksi. Hiirillä on tehty myös kokeita, joissa SRY-geeni on siirretty X-kromosomiin, jolloin on saatu ulkoasultaan uroshiiriä, joilla on naaraan XX-sukupuolikromosomit. Ihmisellä tämä on myös mahdollista, sillä SRY-geeni voi hypätä Y-kromosomista X-kromosomiin miehen sukusolujen jakautumisessa, jos Y- ja X-kromosomi onnistuvat vaihtamaan geenejä keskenään, mitä ne eivät yleensä tee.

  Tilannetta, jossa ihmisellä on miehen sukupuolikromosomit, mutta naisen ulkoasu, kutsutaan Swayerin syndroomaksi ja tilanne, jossa ihmisellä on naisen sukupuolikromosomit, mutta miehen ulkoasu, kutsutaan de la Chapellen oireyhtymäksi. Ilmeisesti näissä tapauksissa käytetään sitten nimitystä intersukupuolinen.

  Voi olla, että hormoonituotannollakin ja niiden reseptoreilla on myös vaikutusta sukupuolen ilmenemiseen, mutten jaksa tässä kohtaa kaivaa asiasta tarkempaa tietoa. Joka tapauksessa nämä biologisista syistä johtuvat sukupuolen "kehityshäiriöt" pistää kyllä oman pään pyörälle, että mitä sukupuolta mikäkin sitten edustaa! Mielenkiintoisia juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pitää paikkaansa joo, mutta kyseessä on intersukupuolisuus. Ei liity transasiaan tai muiden ei-intersukupuolisten sukupuoleen.

   Poista

TERVETULOA KOMMENTOIMAAN.
Tämä blogi EI ole ns. safe space eli täällä EI noudateta turvallisen tilan periaatteita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki asiat ja ideat, myös arat ja tabuaiheet, ovat vapaata riistaa kritiikille. Vääriä mielipiteitä ja tyhmiä kysymyksiä ei ole.

Kahden säännön puitteissa:
1) Älä loukkaa KENENKÄÄN yksityisyyttä.
2) Pitäydy kohteliaassa asiakeskustelussa. Sinun on kyettävä argumentoimaan näkökulmasi.

Muista, että kaikki, mitä kirjoitat kommenttiosiossa, on julkista.

Tässä blogissa kritisoidaan ja analysoidaan asioita ja ilmiöitä, sekä keskustellaan niistä. Kuka tahansa on tervetullut esittämään mielipiteensä, näkemyksensä tai huomionsa, vaikka ne olisivat syvässä ristiriidassa kirjoittajan omien näkemysten kanssa, tai muiden kommentoijien kanssa. Kannustan kaikenlaisia ihmisiä tulemaan kertomaan omista havainnoistaan ja kokemuksistaan, sillä nämä aina täydentävät itse blogitekstin sisältöä tai sanomaa. Blogitekstissä havaituista virheistä huomauttaminen on erittäin toivottavaa. Pidä kuitenkin mielessäsi, että tämä on asiablogi, ja sinun oletetaan kykenevän argumentoimaan näkemyksesi sekä kommunikoimaan sivistyneesti.

Disclaimer:
Minä en ole tutkija, vaan yksityishenkilö, joka on nähnyt asioita, kokenut asioita ja lukenut asioita. Tämä ei ole asiantuntijablogi, vaan henkilökohtainen blogi. Muista kriittinen asenne, kun luet blogia, siinä olevia linkkejä tai kommentteja. Blogi on ensisijaisesti suunnattu ns. perusheteroille, eikä ole ns. sateenkaariväen halilaatikko.