keskiviikko 11. marraskuuta 2020

Vieraskynä: Ajatuksiani työpaikkojen Pride-koulutuksista

Tämänkertaisen vieraskynän kirjoittaja on nimettömänä pysyttelevä julkisen sektorin työntekijä, joka on kyllästynyt Setan järjestämiin koulutuksiin työpaikallaan. Tässä kirjoituksessa hän hieman kertoo siitä, että minkälaisia koulutuksia Seta järjestää hänen työpaikallaan.

Kirjoittaja näytti minulle ottamiaan kuvia koulutusmateriaalista, mutta ei halunnut minun liittävän niitä tähän, sillä hän oli epävarma siitä, että minkälaisia sääntöjä työpaikan sisäisten koulutusten materiaalien julkiseen jakamiseen liittyy, ja hän pelkäsi saavansa osakseen jonkinlaisia sanktioita. Hän tässä kirjoituksessa kuvailee kuitenkin koulutusten sisältöä omin sanoin. Materiaalien luulisi olevan saatavissa Setalta, mikäli joku lukija on niistä kiinnostunut, sillä Seta käyttää niitä koulutuksissaan muutenkin.

Kirjoittaja linkkasi tämän sivuston, jolla kyseinen koulutus mainitaan, mutta itse latauslinkki ei toimi. Sivulla kuitenkin mainitaan Setan koulutussunnitelija Marita Karvinen nimeltä, sekä hänen yhteystietonsa. Koulutuksesta on juttua myös Helsinki Pride -yhteisön sivuilla.

ONKO SETA KÄYNYT KOULUTTELEMASSA SINUN TYÖPAIKALLASI? Esitän yleisen vieraskynäkutsun kaikille lukijoille. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi nimellä, nimimerkillä tai täysin anonyyminä. Lähetä tekemäsi vieraskynäkirjoitus osoitteeseen samettiorkidea@gmail.com.

On aikakin, että suuri yleisö saa tietää, että minkälaista tuubaa Seta levittelee hömppäkoulutuksiensa muodossa ja mukamas asiantuntijana. Lisäksi olen aika varma, että valtaosa homoista/transsukupuolisista ei hyväksy sitä, että minkälaista shittiä heistä selitellään valtaväestölle. Sinun homona/transsukupuolisena kannattaa tiedostaa tämä.********


AJATUKSIANI TYÖPAIKKOJEN PRIDE-KOULUTUKSISTA
Kirjoittanut: Liittoutumaton rivityöntekijä


Valtioneuvostossa perustettiin kaikessa hiljaisuudessa syksyllä 2019 sateenkaariyhteistyöverkosto, jonka alkuperäinen nimi oli Valtioneuvoston HLBTI-verkosto. Toimintaa koordinoivat oikeusministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö. Verkoston kaikista jäsenistä ei ole tietoa eikä myöskään siitä, miten sitä rahoitetaan. Lokakuussa 2020 Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen kysyi eduskunnan kyselytunnilla pääministeri Sanna Marinilta, onko hallitus antanut tällaisen verkoston kautta erityisaseman joillekin ryhmille. Marin sanoi, ettei ollut tietoinen verkostosta, vaikka hän oli juuri kuukautta aiemmin syyskuussa Helsinki Priden virallisena suojelijana kertonut siitä ja sen tarkoituksista (halu parantaa sateenkaariyhteistyötä ja tavoitteena edistää sateenkaaripolitiikkaa). Marin kiisti, että kyseessä olisi ns. salaseura.

Omassa työyhteisössäni järjestettiin Helsinki Priden yhteydessä Seta:n Working with Pride-teemainen koulutus, jossa käytiin läpi mm. aiheeseen liittyvää termistöä, lainsäädäntöä, LHBTIQ-historiaa, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämistä työpaikoilla sateenkaarinäkökulmasta ja ”hyviä inklusiivisia käytäntöjä”. Henkilöstökoulutuksen lisäksi LHBTIQ-aihe tulisi Seta:n mukaan huomioida ja saada näkyvyyttä vähemmistöille sopivina työvaatteina, WC-tilojen järjestelyissä, palavereissa, arvoissa, viestinnässä, työnantajatahon kannanotoissa aiheeseen liittyviin uutisiin, lomakkeissa, sähköisissä uutiskirjeissä, ilmoitustauluilla jne. Käytännössä siis vähän kaikkialla. Oli hämmentävää lukea samaan aikaan vastamedian uutisointia Helsinki Priden epämääräisiltä kuulostavista ohjelmanumeroista: mm. kemikaaliseksi-luennosta, lasten drag queen-työpajasta, dildobingosta. Äkkiseltään ei tule mieleen, mitä näillä on tekemistä mainostetun yhdenvertaisuuden edistämisen kanssa. Mitä tapahtuu tällaista toimintaa yhteistyöllään tukevien työnantajatahojen arvokkuudelle ja uskottavuudelle?

Mielestäni on kyseenalaista, että ideologisesti värittynyttä koulutusta järjestetään työpaikoilla. Osa ihmisistä, erityisesti perinteisiä arvoja kannattavat, alkavat olla jo lopen kyllästyneitä tähän sateenkaariaatteen ja intersektionaalisen feminismin väkipakolla tuputtamiseen. Erityisesti julkisen sektorin kuuluisi pysyä neutraalina, eikä esimerkiksi liputtaa vuosittain sateenkaarilipuilla tai osallistua marsseille. Eihän samainen taho liputa esimerkiksi vammaisjärjestöjen tai romanienkaan lipuilla säännöllisesti. Muille vähemmistöille tai valtaväestölle voi muodostua käsitys, että tiettyä vähemmistöryhmää suositaan, vaikka hallintolaki velvoittaa jo lähtökohtaisesti kohtelemaan ihmisiä tasaveroisesti.

Koulutuksen yhteydessä tuli esille, että työyhteisössämme ei ollut tiettävästi esiintynyt niin yhteisön sisällä kuin sieltä ulospäinkään seksuaalisiin vähemmistöihin kohdistunutta syrjintää. Olemme itse asiassa olleet käytäntöinemme ihmisiä yhdenvertaisesti kohteleva taho jo ammoisista ajoista. Missä siis ongelma? Keskustelu harhautui sitten sivuraiteille, alettiin puhua esimerkiksi ikä- tai ihonvärisyrjinnästä. Tulee väistämättä vaikutelma lapsenomaisesta huomionhakuisuudesta. Joillakin mieli vain pahoittuu toistuvasti arjessa. Koetaan ja haetaan syrjintää sieltä, missä sitä ei edes ole - edes niissä rakenteissa - ja jostain syystä tarvitaan kuitenkin erityiskohtelua. Aktivistipiireissä tuntuu olevan myös tarvetta määritellä, mitä muut ihmiset saavat asioista ajatella ja sanoa. Tähän törmäsi hiljattain esimerkiksi kansanedustaja Anna Kontula julkaistessaan Twitterissä satiirisen sarjakuvan, jonka joukko transaktivisteja tulkitsi transmisogyyniseksi ja odotti myös Kontulan ja muidenkin tekevän niin.

Unisex-WC:t kuulemma tarvitaan, koska ”jotkut joutuvat koulussa tai työpaikallaan olemaan juomatta koko päivän, jottei tarvitsisi mennä normaalivessoihin”. Esimerkiksi eräässä ison suomalaisen kaupungin sairaalassa jouduttiin unisex-WC:t palauttamaan takaisin sukupuolitetuiksi, koska asiakkaat (siis enemmistö = ei seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvat) kokivat yhteisvessat kiusallisiksi. Joissakin kouluissa on toimittu samoin, koska monet tytöt joutuivat pidättelemään koko päivän uskaltamatta mennä poikien kanssa samaan vessaan. Jos sukupuolitetut vessat eivät sateenkaariväelle kelpaa, voi käyttää  invavessoja. Vessojen remontointi unisex-versioiksi ei ole ilmaista sekään.

Pride-viikon yhteydessä keskusteltiin myös palaverikäytännöistä. Niissähän pitäisi kuulemma esittelykierroksella ja työkavereita puhutellessa noudattaa jotakin lumihiutale-säännöksiä persoonapronominien suhteen, jottei kukaan vaan loukkaannu. Tämä on ainakin suomenkielisiä palavereita pitäville työyhteisöille täysin turhaa vouhkaamista, koska meidän persoonapronominimme hän on sukupuolineutraali ja ihmisiä kutsutaan etunimillä. Tai vaikka lempinimillä. Seta:n väen mielestä inklusiivisuus tulisi ottaa huomioon palavereja pidettäessä. Eräs osallistuja kysyi, miten se heidän tapauksessaan otetaan, kun aihepiiri on koko lailla täysin eri sfääreistä eikä siihen oikein saa inklusiivisuutta mitenkään ympättyä mukaan. Kouluttajan mielestä palavereissa on hyvä puhua välillä muustakin kuin työasioista. ”Olisiko teillä hetki aikaa keskustella inklusiivisuudesta?” Ei, ei ole aikaa eikä suurinta osaa taida oikein kiinnostaakaan.

Koulutusmateriaalin mukaan mikroaggressio voi työpaikalla ilmetä mm. niin, että todetaan työkaverille: ”En olisi uskonut, että olet homo.” Miten usein tällaisia kommentteja oikeasti kuulee? Omassa työyhteisössäni en ole kuullut koskaan. Tavallisia ihmisiä ei työpaikoilla yleensä kiinnosta pätkääkään muiden työkavereiden seksuaalinen suuntautuminen ja mahdollinen vähemmistöön kuuluminen. Ehkä pienen väestönosan ajatusmaailma pyörii toistuvasti sukupuoliin ja seksielämään liittyvien teemojen ympärillä, mutta valtaosaa ihmisiä taasen ei juurikaan kiinnosta muiden makuukammarielämä. Tavallisesti työpaikoille mennään ensisijaisesti tekemään töitä, ei pohdiskelemaan muiden suuntautumista. Jos jotakuta esimerkiksi avoimesti nimitellään halventavasti seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi, tulee se tietysti selvittää ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin työpaikkakiusaamistapaukset. Koko mikroaggressio-keskustelu sen sijaan vaikuttaa neuroottiselta muiden ihmisten eleiden, ilmeiden, asentojen ja lauseiden pilkun paikkojen kyttäämiseltä. Moni kysyy jo aiheellisesti: uskaltaako työpaikoilla enää mistään puhua, ettei vain joku loukkaannu?

Edelleen koulutuksen mukaan työyhteisön yhteiskuvissa tulisi ilmetä monimuotoisuus eli esillä olisi oltava kaikennäköistä, ei vain yhdennäköistä väkeä. Hetkinen. Kaikkihan me olemme erinäköisiä, vaikka työyhteisö nyt sattuisi koostumaan vaikkapa valkoihoisista nuorista naisihmisistä. Kuten esimerkiksi tämän sateenkaariverkoston alulle pannut Suomen valtioneuvoston viisikko ennen Kulmunin vaihtumista Vanhaseen. Mikä ihmeen itseisarvo se on, että työyhteisön yhteiskuvissa esiintyy erirotuisia, eri seksuaalisesti suuntautuvia, eri ikäisiä, terveitä ja vammaisia jne?  Työyhteisöähän ei pitäisi koota ulkoisten seikkojen vaan henkilöiden pätevyyden perusteella. Seta:n kouluttajan mukaan työryhmän koostuminen esimerkiksi vain valkoisista miehistä on merkki siitä, ”ettei ole annettu tilaa kaikille”. Tervetuloa todellisuuteen, kaikki eivät voi päästä kaikkiin työpaikkoihin. Jotkut alat ja työtehtävät nyt vain ovat luontaisempia miehille tai naisille.  Intersektionaalisen feminismin ajaminen työpaikoille johtaa siihen, että työyhteisöt alkavat vähitellen koostua työtehtäviin inkompetenteista yksilöistä, jotka täyttävät kylläkin ulkoisilta ominaisuuksiltaan jonkun uhripisteytysjärjestelmän kriteerit.

Koulutuksessa annettiin myös vinkkejä ”LHBTIQ-liittolaisille” työyhteisössä. Liittolainen-sanasta ainakin itselleni tulee mielleyhtymä jonkinlaisesta sodankäynnistä. Onko Seta ja transaktivistijoukko sodassa? Ketä vastaan ja miksi?  ”Jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan!”-ajattelua? Työyhteisöjen johto ei aina näemmä uskalla vastustaa tällaista painostusta, koska pieni mutta äänekäs vähemmistö aloittaisi välittömästi massiivisen maalittamiskampanjan verkossa, puolueellisen valtamedian tukemana. Oli suorastaan säälittävää seurata esimerkiksi erään ison vaatefirman ryömimistä transaktivistien vaatimusten mukaan, kun lupasivat poistaa verkkokaupastaan kahteen sukupuoleen perustuvan binäärisen hakujaottelun. Yrityksillä on melkoinen tasapainotteleminen tässä "sodassa", jossa lopputuloksena voi olla osan asiakaskunnan menettäminen.

Mielestäni ihmisten työpaikat tulee jättää trans- ja miltä tahansa aktivismeilta rauhaan, koska suurin osa haluaa vain keskittyä tavanomaiseen arkiseen työntekoon. Kohtaamaan erilaiset ihmiset ihmisinä, hyviä käytöstapoja noudattaen. Ilman sekavan oloisia selvityksiä esimerkiksi useista kymmenistä eri sukupuolen kokemuksista ja vaatimuksista, miten ne tulisi muiden CIS-ihmisten (!) osata sensitiivisesti ottaa huomioon. Vetoan myös julkisen ja yksityisen puolen työnantajiin. Uskaltakaa suhtautua kriittisesti ja vastustaa tätä kehitystä. Työyhteisössä ei alaisten pidä joutua sosiaalisen paineen alla  tekemisiin minkään aatteiden kanssa, varsinkaan sellaisten, jotka ovat mahdollisesti omaa arvomaailmaa vastaan. Jotkut voivat kokea epämiellyttävänä, jos heidät työajan ulkopuolella leimataan olevan jollain lailla kytköksissä esimerkiksi Seta:an työpaikkansa Pride-hypetyksen kautta. Politiikka ja ideologiat kuuluvat vapaa-ajalle.

18 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kyllä kovasti siltä, että jos ongelmaa ei ole luodaan sellainen väkisin, että voidaan sitten olla inklusiivisia. En muutenkaan ymmärrä tuota mikroaggresiovouhkaamista. Suurin osa ihmisistä tajuaa kyllä mikä on epäkohteliasta käytöstä, ei sen nimeämistä ja alleviivausta tarvita erikseen. Epäkohteliasta käytöksestä kohdatessa on tietysti ok huomauttaa siitä, mutta mikä järki manata tuollaista etukäteen?

  Vaikuttaa kovasti siltä, että monia aktivisteja muuten harmittaa niin pirusti, kun suomenkielessä ei ole sukupuolitettuja persoonapronomineja. Miksi siitä noin kovasti muuten haluttaisiin meuhkata?

  VastaaPoista
 2. Ihan niin kuin ihmisillä ei olisi enää oikeutta tehdä virheitä sosiaalisessa kanssakäymisessä. Ei pitäisi olla ongelma, jos vaikka erehtyy kertomaan homo-vitsin homon läsnäollessa. Yhdessä työskentelevät ihmiset oppivat tuntemaan toisensa ja arvioimaan, oliko kyseessä kömmähdys vai kiusaaminen. Sitäpaitsi, silloin kun tasavertaisuus oikeasti toteutuu, voidaan vitsailla mistä tahansa, tarvitsematta hyssytellä, että joukossa on pari homoa tai johonkin vähemmistöön kuuluvaa henkilöä.

  VastaaPoista
 3. Yhdyn edellisiin.

  Tilanteessa, jossa homous, transsukupuolisuus jne. on AIDOSTI normalisoitunutta, niin siihen voidaan suhtautua niinkuin mihin tahansa ihmiselämään kuuluvaan asiaan, eli sitä juuri nimenomaan EI hyssytellä eikä myöskään nosteta jalustalle. Hyväntahtoinen läpändeeros on normaali osa ihmisten kanssakäymistä. Kun jokin asia on normaalia, niin siitä juuri nimenomaan EI tehdä mitään pyhää lehmää.

  VastaaPoista
 4. Niin, töissä saattaa olla välillä rasittavaa tai ärsyttävää. Voihan kyynel.

  "Äkkiseltään ei tule mieleen, mitä näillä on tekemistä mainostetun yhdenvertaisuuden edistämisen kanssa"

  Ei varmaan mitään? Miksi jonkun festarin ohjelmalla pitäisi olla yhteistä ton koulutuksen kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. musta on äärimmäisen huvittavaa, miten aina transagendaa puolustavien argumentointi on juuri tätä tasoa. ihan oikeesti, vähän yritystä peliin.

   (se on tietysti hullua että tämän tason argumentoinilla - yhdistettynä tietenkin loputtomaan narsistiseen kitinään - on saatu sellainen kuristusote yhteiskunnasta.)

   Poista
  2. "transagendaa puolustavien argumentointi"

   Mistä nyt tuon keksit että puolustaisin jotain transagendaa?

   Aikuisten vaan pitäisi kestää että joskus saattaa joutua johonkin tylsään koulutukseen.

   Poista
  3. "Mistä nyt tuon keksit että puolustaisin jotain transagendaa?

   Aikuisten vaan pitäisi kestää että joskus saattaa joutua johonkin tylsään koulutukseen."

   No, ehkä tein liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Mutta kyllä se jotain kertoo ajattelustasi, että et näe ongelmaa tuollaisessa ideologisessa huuhaakoulutuksessa, jonka tarkoitus on aivopestä ihmisiä tuohon soopaan. Että pitäisi vaan kestää...

   Poista
 5. "Miksi jonkun festarin ohjelmalla pitäisi olla yhteistä ton koulutuksen kanssa?"

  Nuo oudot ohjelmanumerot, kuten tapahtuman julkisille tukijatahoille järjestetyt koulutukset, ovat molemmat osa Priden varjolla toteutettavasta mielipiteenmuokkauksesta, jolla pyritään normalisoimaan epäterveitä ilmiöitä. Pride-marssi (jota ei onneksi tänä vuonna pystytty kunnolla järjestämään) osoittaa tämän irvokkuuden hyvin, kun hyvesignaloivat poliitikot ja yritykset kulkevat vielä toistaiseksi itse asiallisesti pukeutuneena yhdessä paljasrintaisten naisten, lateksi- ym muita pornoasuja kantavien tai konttaavien ihmiskoirien kanssa. Lapsiakin mukana.

  Työpaikalla voi todellakin olla välillä rasittavaa tai ärsyttävää, sen tietää ja sietää jokainen enemmän tai vähemmänkin työelämässä ollut. Ei ole tarpeen lisätä sitä ideologisella painostamisella ja vaatimuksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se muutenkin ihan eri asia liittyykö se ärsyttävyys siihen työhön itseensä, vai onko se jokin ulkopuolinen tekijä. Tässä on nyt kyseessä nimenomaan työn ulkopuolinen asia, joka on tuotu työpaikalle ja se pitäisi vain sietää.

   Poista
 6. On shokeeraavaa huomata, että tällainen älytön jenkkisekoilu on nyt sitten tullut meillekin ihan kunnolla. Kenen aivokääpiön hr-naikkosen mielestä tää voi olla jollain tapaa hyvä idean?!
  Oli suorastaan säälittävää seurata esimerkiksi erään ison vaatefirman ryömimistä transaktivistien vaatimusten mukaan, kun lupasivat poistaa verkkokaupastaan kahteen sukupuoleen perustuvan binäärisen hakujaottelun."

  Huh, mikähän pulju kyseessä? Itse yritän boikotoida jokaista tähän sekoiluun alistunutta firmaa...
  "

  VastaaPoista
 7. Itse olen sen verran pienessä työpaikassa, jossa ihan normaalin ryhmähengen turvin ollaan selvitty tähän asti. Ymmärrän kyllä jonkinlaisen sensitiivisyyskoulutuksen myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen osalta jos se kohdistuisi vaikkapa ison työnantajan HR-henkilöstöön, mutta sitä, että rivityöntekijöitä istutetaan tälläisissä...miksi ihmeessä?

  Eikö se toisten ihmisten syrjiminen työpaikoilla ole jo lähtökohtaisesti kiellettyä ihan laissa asti, miksi ihmeessä jotain tiettyä ryhmää varten asiasta pitäisi vielä erikseen keskustella?

  Ja ei, en todellakaan haluaisi ruveta työpalavereissa käyttämään aikaa jonkun kolleegan pronominien käsittelyyn. Jos jonkun identiteettityö on vielä niin kesken, ettei pääse yli siitä ettei joka välissä tule kohdatuksi ja tunnustetuksi niin ei hän kyllä välttämättä ole ihan täysin työkykyinen. On minullakin paljon asioita, jotka ovat minulle henkilökohtaisesti tärkeitä ja esimerkiksi avioeron ollessa päällä tarve tulla kohdatuksi ja saada itselleen varmistusta oli selvästi enemmän pinnalla, mutta en silti olettanut koko muun maailman pysähtyvän tämän asian äärelle. Tein lyhyempää työpäivää, puin asioita lähipiirini ja terapeutin kanssa, ja tätä tukea vasten oli ihan helpottavaa olla töissä vaan töissä ja tulla siellä kohdatuksi ammattiminän kautta.

  Seksuaali- ja sukupuoliasiat ovat kuitenkin hyvin harvassa ammatissa mitenkään erityisen oleellisia itse työn suorittamisen kannalta, en keksi oikein perustetta miksi tämän edes pitäisi olla näin iso asia. Itse olen varhaiskeski-ikäinen bi-nainen, mutta olen ollut jo useamman vuoden heterosuhteessa joten suurin osa työkavereistani todennäköisesti olettaa minun olevan hetero. Ja asia ei vaivaa minua tippaakaan. En ole näillä näkymin aloittamassa parisuhdetta saati edes työpaikkaromanssia niissä ympyröissä, joten miksi ketään minun työpaikassani pitäisi kiinnostaa se, kenen kanssa haluaisin peiton alle hypätä? Miksi minua pitäisi työroolissani kiinnostaa, onko matti kenties herran vuonna -78 kastettu maijaksi? Tietenkin jos matti haluaa asiasta keskustella, se pitää kohtuullisessa määrin sallia ja mahdollistaa myös työpaikalla, mutta ei matin identiteetti kuitenkaan ole se asia, jota sinne työpaikalle saavutaan vatvomaan -- lähtökohtaisesti töihin tullaan tekemään töitä.

  Tuntuu, että nämä setalaiset valistusinnossaan ovat noin 30 vuotta jäljessä, edes yli 80-vuotiaat vanhempani eivät jaksa nykypäivänä järkyttyä julkihomopareista tai näistä meikkaavista julkkismiehistä. Linnan juhlissakin ensimmäinen lesbopari oli vuosikymmeniä sitten. Suuri yleisö ei välttämättä ole aivan täysin ajan hermolla juuri niistä jutuista, jotka sukupuolentutkimuksessa ovat pinnalla, mutta noin yleisesti vaikuttaisi siltä, että huutelijat ja aktiivisen vihamieliset tahot ovat todella, todella pieni vähemmistö. Siihen nähden tämä tavalliseen, pääosin tukevasti evvk-tontilla seisoskelevaan massaan kohdistuva syyllistämisen ja tunteisiinvetoamisen sekainen valistusinto tuntuu todella omituiselta.

  VastaaPoista
 8. Täysin aiheeseen liittymättä, mutta huomasitko Ellen Pagen transilmoituksen? Vaikutti itsestäni aika poliittisesti värittyneeltä. Ei oikein tuntunut tulevan aidosti hänen sisimmästään, vaan samat transtoitotukset siinä käytiin läpi mitä transliike rummuttaa väsymättä. En voinut olla ajattelematta, että nielaisiko transkultti jälleen yhden lesbon? Miten helvetissä naisten ja lesbojen annetaan "kadota" eikä tunnisteta sitä misogyniaa ja lesbovihaa, joita yhteiskunnassa edelleen on? Vaikka jonkun näyttelijän tekemiset nyt sinänsä ovat merkityksettömiä, niin vähän tulin surulliseksi... Mutta se se vasta olisikin jos jostain julkkiksesta tulisi detransitioituja. Olisikohan se edes mahdollista, vai onko julkkiksen pysyttävä vielä tiukemmin valitsemallaan tiellä kuin tavisten?

  VastaaPoista
 9. Joo, kaverit tuota Pagen tapausta ovat kovasti miettineet, ja mietimme keskenämme, että vaikuttaa suorastaan julkisuustempulta, jonka ainoa tarkoitus on peittää mölinällä Keira Bellin oikeusjuttu. Keira Bell on siis ensimmäinen detransitio-oikeudenkäynti ja juuri eilen hän voitti sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "vaikuttaa suorastaan julkisuustempulta, jonka ainoa tarkoitus on peittää mölinällä Keira Bellin oikeusjuttu"

   Kanadalaisen Hollywood-staran ulostulo oli julkisuustemppu jonka tarkoitus oli peittää nobody-britin oikeusjuttu? Johan on taas salaliittoteoriat.

   Poista
  2. "Rakastan olla trans", sanoi tämä Elliot tullessaan kaapista. Että sellaiset dysforiat, taitaa ihan trenditransuilua, tai vaikutusvaltaisen kultin nuoleskelua hänen touhu olla, jos nyt mennään sillä, että Bellin oikeusjuttuun se ei liity mitenkään

   Poista
 10. Hyvä kirjoitus!
  Itsekään en ymmärrä Setan ja sateenkaarien tyrkyttämistä joka paikkaan. Mitä tässä pitäisi vielä saada? Sukupuolineutraalisuudesta höpöttäminen on mennyt yli. Muunsukupuolisia on todella vähän. Ja miten transsukupuoliset siihen liittyy?

  Itse lesbona en tunne enää Setan olevan minua varten. En kyllä koskaan ole tehnyt numeroa seksuaalisesta suuntautumisestani. Ei se näy arjessa mitenkään. En ymmärrä miten joillakin elämä on pelkkää sateenkaarta ja epäkohtien ja syrjityksi tulemisen keksimistä.

  VastaaPoista
 11. Usein puhutaan niin kuin päätös sukupuolenvaihdoksesta on translapsen oma päätös. Ei ole, jompi kumpi tai molemmat vanhemmat tekivät sen päätöksen, lapset eivät sellaisia päätöksiä tee. Mutta lapsella on taipumus myötäillä vanhempiensa toiveita, tässä yksi sellainen tapaus:

  https://medium.com/@alliemurphy_34563/for-all-the-girls-who-grew-up-as-tom-boys-85bfa93ec64c

  Tarina naisesta joka on kasvatettu poikatyttönä. Siis poikamaisuus pysyi tietyissä rajoissa. Hän oli pienenä kovasti urheilullinen poikatyttö ja oli isänsä valmennuksessa, koska yritti olla poika jota hänen isällään ei ollut. 29-vuotiaana tämä nainen oli maskuliininen miesvihaajafeministi.

  Jossain vaiheessa hän huomasi että että kaikki tämä maskuliinisuus vahingoitti häntä itseään ja teki hänestä onnettoman. Silloin hän alkoi nähdä feministien juttujen ylitse ja lävitse ja ryhtyi normaaliksi naiseksi.

  ps.
  Voit siirtää tämän sopivampaan paikkaan.

  VastaaPoista
 12. Olen samaa mieltä ja luin kommentit myös. Nämä transhömpöttäjät ovat narsistisia, pikkumaisia, vihamielisiä ja vaativat aina muilta enemmän kuin antavat. Joku kysyy nyt kuitenkin perustelut. Narsistisia = muiden pitää muuttaa itseään, ympäristöään ja ajatuksiaan että he viihtyvät, kaikki pyörii heidän keksittyjen ja turhien tarpeiden ympäröimänä. Pikkumaisia = esim. uhriutuvat kun eivät muka voi käyttää tavallista valkoista posliini pönttöä joka työpaikalta löytyy. Ratkaisuni = mene ulos puskaan, jos muu ei kelpaa. Työpaikka on jo kustantanut toimivat vesivessat, miksi vaadit enempää? Vihamielisiä = heterot saavat heiltä vihaa päällensä vain kuin ovat heteroita. Kysellään ja yritetään vääntää "no etkö nyt ees joskus saa homomaisia seksiajatuksia ym". Ei hyväksytä heteroutta. Tuntuu että minut ajetaan nurkkaan. Vaatimustaso = jotain aivan uskomattoman itsekästä, aina omaa itseään on muka sorrettu ja keksitään että kuinka pitäis saada erityisoikeuksia.


  On kyse hyvin hyvin pienestä marginaalista yhteiskunnassa, tuhannesosa promillesta, jotka tätä yhteiskuntaa rappeuttavaa roskaa suoltaa. Ei pidä rueta, niinkuin nytkään ei ole ruettu, muuttamaan hyviä yhteiskunnan käytäntöjä siksi kun yksi miljoonasta kitisee turhasta. Tavallinen järki käteen.

  VastaaPoista

TERVETULOA KOMMENTOIMAAN.
Tämä blogi EI ole ns. safe space eli täällä EI noudateta turvallisen tilan periaatteita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki asiat ja ideat, myös arat ja tabuaiheet, ovat vapaata riistaa kritiikille. Vääriä mielipiteitä ja tyhmiä kysymyksiä ei ole.

Kahden säännön puitteissa:
1) Älä loukkaa KENENKÄÄN yksityisyyttä.
2) Pitäydy kohteliaassa asiakeskustelussa (ei kommentteja luokkaa "tapa ittes", "hevosen kyrpä" tai "neekerineekerineekeri").

Muista, että kaikki, mitä kirjoitat kommenttiosiossa, on julkista.

Tässä blogissa kritisoidaan ja analysoidaan asioita ja ilmiöitä, sekä keskustellaan niistä. Kuka tahansa on tervetullut esittämään mielipiteensä, näkemyksensä tai huomionsa, vaikka ne olisivat syvässä ristiriidassa kirjoittajan omien näkemysten kanssa, tai muiden kommentoijien kanssa. Kannustan kaikenlaisia ihmisiä tulemaan kertomaan omista havainnoistaan ja kokemuksistaan, sillä nämä aina täydentävät itse blogitekstin sisältöä tai sanomaa. Blogitekstissä havaituista virheistä huomauttaminen on erittäin toivottavaa. Pidä kuitenkin mielessäsi, että tämä on asiablogi, ja sinun oletetaan kykenevän argumentoimaan näkemyksesi sekä kommunikoimaan sivistyneesti.

Disclaimer:
Minä en ole tutkija, vaan yksityishenkilö, joka on nähnyt asioita, kokenut asioita ja lukenut asioita. Tämä ei ole asiantuntijablogi, vaan henkilökohtainen blogi. Muista kriittinen asenne, kun luet blogia, siinä olevia linkkejä tai kommentteja. Blogi on ensisijaisesti suunnattu ns. perusheteroille, eikä ole ns. sateenkaariväen halilaatikko.