maanantai 27. kesäkuuta 2016

Miksi en pidä gay pridesta

Jaahas, se olis taas Helsinki Pride.
Gay prideja järkätään ympäri vuoden kaikkialla Suomessa, mutta Helsingin pride on Suomen ”the” gay pride -tapahtuma ja sinne tulvii hirveä kasa jengiä kaikkialta Suomesta ja ulkomailtakin.

Gay pride (tai LGBT pride) tarkoittaa sananmukaisesti ylpeyttä omasta seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoli-identiteetistä. Pride -tapahtumien tarkoituksena on juhlistaa seksuaalisuuden monimuotoisuutta sekä ei-heteroiden ihmisoikeuksia.

En ole ikinä tykännyt gay prideista. En edes silloin, kun kuuluin vielä Setaan.

Miksi? Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tässä ympäri nettiä nyysittyä kuvamateriaalia gay prideilta ympäri maailman. Kaikki kuvat ovat 2010-luvulta.

Madrid, Espanja
Madrid, Espanja
Köln, Saksa
Köln, Saksa
Helsinki, Suomi
Helsinki, Suomi
Lontoo, Iso-Britannia
Lontoo, Iso-Britannia
Pariisi, Ranska
Pariisi, Ranska
Marseille, Ranska
Taipei, Taiwan
Amsterdam, Alankomaat
Belfast, Irlanti
Tel Aviv, Israel
Strasbourg, Ranska
San Salvador, El Salvador
São Paulo, Brasilia
Sitges, Espanja

No niin.
Kuvista käy aika hyvin ilmi, että millaista jengiä prideillä kulkee. Miksi haluaisin osallistua mokomaan pelleparaatiin? Jos pridejen ideana on lisätä ymmärrystä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä ja osoittaa, että homppelit ja transut on ihan tavallisia ihmisiä, niin onpa aika prkleen huono keino tämä. Friikkisirkus saapuu kaupunkiin.

Helsingin Setan (HeSeta) sivuilla lukee: ”HeSeta pyrkii kitkemään erilaisiin seksuaalisiin suuntautumisiin, sukupuoli-identiteetteihin ja sukupuolen ilmaisuihin kohdistuvia ennakkoluuloja.”
No jos jollakulla ei ollut homoja kohtaan ennakkoluuloja, niin prideilla käynnin jälkeen ainakin on. Kuten kuvista näkyy, kyseessä on pervojen K-18 -vappuparaati.

Asiahan olisi aivan toisin, jos gay pride -tapahtumat olisivat ihan rehellisesti erikoisuudentavoittelijoiden pervokarnevaalit, sillä karnevaalithan muuten ovat ihan jees (tai sitten osallistujat myöntävät priden olevan juuri tätä, mutta eivät näe siinä mitään outoa tai ristiriitaista). Mutta kun ne eivät ole. Tapahtuman takaa löytyy niin paljon muutakin. Pride liittyy kiinteästi ei-heteroiden ja ei-cissukupuolisten ihmisoikeuskysymyksiin.

Mikäli julkisesti pervoilet tai pukeudut karnevaaliasuun, niin saat luvan kestää seuraukset. Olit homo tai hetero. Gay prideilla osa porukasta esimerkiksi pukeutuu avoimesti kaikenlaiseen fetissisälään (moni BDSM-harrastaja osallistuu prideille). Kaikki ymmärtävät, miksi BDSM-bileet järkätään suljettujen ovien takana, mutta kun on homoista kyse, niin porukalta katoaa yhtäkkiä suhteellisuudentaju. Jos et katso tätä menoa kovin hyvällä, niin olet samantien homofoobikko ja rakkaudenvihaaja ja vastustat ihmisoikeuksia jne jne.

Olen miettinyt, että missä kaikki normaalit homot on? Homoushan ei kerro automaattisesti mitään ihmisestä, kuten hänen kiinnostuksenkohteistaan tai maailmankuvastaan. Homous on vain hyvin pieni osa sitä suurta kokonaisuutta, joka on ihminen. Miksei ihminen voi olla ihan normaali, vaikka olisikin homo? Ehkä vastaus on, että homo ei voi olla normaali tai että normaalit homot häpeävät pelleporukkaa niin paljon, etteivät halua olla sen kanssa yhtään missään tekemisissä. Sitä vaan ihmettelen, että miksei normaaleja homoja tule enemmän vastaan. Tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että homous tai transsukupuolisuus määrittää ihmistä hyvin paljon ja nimenomaan perverssiin ja vasemmistolaiseen suuntaan.

Homokulttuuri on aivan ahterista. Pelkkää pervoilua on se.

46 kommenttia:

 1. missä kaikki normaalit homot on?

  Minun arvaukseni: kotonaan harmittelemassa miten hölmömmät pilaavat homoseksuaalien maineen heidänkin puolestaan. Ja pakottavat heidät takaisin sinne kaapin perukoille. Kuka tuollaisen ilveilyn nähtyään kehtaa tunnustaa kuuluvansa edes jollakin etäisellä tavalla samalla samaan porukkaan?

  VastaaPoista
 2. No niinpä.

  Minä en itsekään koskaan kerro kenellekään olevani trans tai ei-hetero. Taustani tuntevat vain ne, ketkä ovat tunteneet minut ENNEN sukupuolenvaihdostani. Kenellekään uudelle tutulle en ole kertonut.

  Olen tosin ottanut linjan, että vastaan rehellisesti, jos joku kysyy. Eipä ole kysynyt.

  VastaaPoista
 3. Eihän tää ole ku joku kinkypornokarnevaali. Minäkin tunnen lesbon joka sanoutuu irti tällaisesta ja pitää sitä halventavana seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Ei kaikki ihmiset sentään sairaita ole, nämä on.

  VastaaPoista
 4. Wanha Ämmä27.6.2016 16.33

  Tämä on se syy, miksi en itse pahemmin prideile.

  Minulle koko juttu oli, silloin kun se oli akuutti, pelkkä lääketieteellinen kysymys johon liittyi myös psykologis-sosiaalinen näkökulma. Kun sain oman prosessini valmiiksi, hävisin valtaväestön sekaan jälkiä jättämättä. Se kertakaikkiaan jäi taakse sillä se oli vain yksi elämänvaihe. Kaikki ystäväni ja tuttuni tuntevat minut ainoastaan naisena ja hyvä niin.

  Minulla on aivan liian kiire elää sitä normaalia, tylsää, keski-ikäisen rouvan elämää mitä minun olisi pitänyt saada elää normaalin naisen tapaan syntymästäni saakka.

  VastaaPoista
 5. Mukava kuulla, että muitakin samanmielisiä on.

  Minusta pridet ovat enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Pride tuntuu vetävän puoleensa kaikenlaista sosiaalisesti awkwardia alakulttuuriporukkaa, jotka kokevat prideilla jonkinlaista suurta hyväksytyksitulemisen fiilistä. Homouden kanssa tuolla kaikella on hyvin vähän (jos mitään) tekemistä.

  VastaaPoista
 6. On kyl mahtava blogi ja hyvää luettavaa.

  (Suorastaan niin järkevää tekstiä, etten yhtään ihmettele että olet vaihtanut puolta...jos tiedätte mitä tarkoitan... :D)

  Peace,

  Erkki

  VastaaPoista
 7. Minun teoriani mukaan Gay pride-paraateilla ei ole mitään tekemistä sateenkaariväen ihmisoikeuksien tai homoseksuaalien enemmistön kanssa niin kuin ei lutkamarsseillakaan (slut walk) ole pohjimmiltaan mitään tekemistä naisten seksuaalisen koskemattomuuden tai naisten enemmistön mielipiteiden kanssa. Niiden pääasiallinen tarkoitus on pelleillä karnevaalihumussa ja vilautella tissejä siinä sivussa.

  VastaaPoista
 8. Tunnen noita ihmisiä ja ihmistyypin itsessääs: Pelkkiä trolleja koko sakki

  VastaaPoista
 9. Kysymys on pohjimmiltaan siitä, että marxilaiset käyttävät homoja ja muita vähemmistöjä omien poliittisten tavoitteidensa välineinä. Nythän suunta USA:ssa on se, että homoilla ei enää tee mitään, kun heillä on jo oikeuksia ja etenkin valkoiset homot ovat suorastaan vastapuolella, koska ovat väärän värisiä.

  Myös transihmiset ovat pian vasemmiston poistolistalla juuri sen takia, että he puolustavat sukupuolen biologisuutta ja usein nimenomaan myös puolustavat perinteisiä sukupuolikäsityksiä ja ehkä jopa perinteisiä sukupuoliroolejakin.

  Tämä ei millään tavalla palvele vasemmisto-marxilaisten tavoitteita, koska heidän ohjelmassaan tärkeää on luoda eripuraa yhteiskuntaan sen kaikilla tasoilla luomalla vastakkainasetteluja. Tämän takia halutaan asettaa vastakkain miehet ja naiset, työntekijät ja työnantajat, maahanmuuttajat ja kantaväestö, feministit ja tolkun ihmiset, ihmiset ja luonto, ihmiset ja eläimet - ja niin edelleen.

  Marxilaisuuden ytimessä on yhteiskunnan riitauttaminen sen kaikilta osin ja pyrkimys siihen, että tästä kaaoksesta aikaansaadaan sitten vasemmistolainen ylivalta. Kaikki vähemmistöt kelpaa vasemmistolle tämän tavoitteen ajamisen välineiksi. Itse he käyttävät tästä termiä intersektionaalisuus.

  VastaaPoista
 10. Jos vaikka katselee Helsingin pridestä muutamalta vuodelta kuvia, niin suurin osa ihmisistä on pukeutunut kyllä varsin arkisesti. Toki joukosta voi harvakseltaan löytää räikeämpääkin pukeutumista, mutta pääosa ei sitä kyllä edusta.

  VastaaPoista
 11. Kaikissa eri puolilla maailmaa järjestetyissä gay prideissa, joista olen nähnyt kuvia tai videoita, on iso kasa jengiä pukeutuneena aivan arkisesti. Joukossa on kuitenkin hyvin paljon erikoisesti pukeutuneita tyyppejä ja monelle pride nimenomaan on tapahtuma, mihin halutaan pukeutua erikoisesti.

  VastaaPoista
 12. No, tässä ollaan sen perusvaikeuden äärellä, että sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt on tosi heterogeeninen(!) joukko. Yleensäkin erottelu eri vähemmistöihin on jo ongelmallista, koska yksilöitten ominaisuuksista löytyy kaikenlaisia yhdistelmiä ja asteita. Joku voi olla vaikka bi ja on lisäksi bdsm-kiinnostusta, toiselle sukupuoli ja seksuaalisuus ei merkitse paljoakaan. Yhteistä on vain se kokemus, että ei sovita heteronormatiivisuuden rajoihin. Yhdelle omien ominaisuuksien esille tuominen näin kulkueen muodossa voi olla tärkeä henkilökohtainen perusihmisoikeusjuttu, toiselle taas hauskanpitoa samanhenkisten ihmisten kanssa.

  Ylläolevat kuvat ei edusta keskiverto-Prideä. Helsingin kuvakin on tavallista värikkäämpi, pikemmin yleisilme tuppaa olemaan vappumarssimaisen pönöttävä tai ainakin arkinen! Mun nähdäkseni noilla karnevaali/pervo/pelle/ym. asuilla haetaan tietoisesti näkyvyyttä ja yritetään saada sitä normiporukkaa saada tajuamaan, että muutakin on - tai että ei ole pakko sopeutua normeihin. Tavallaan stereotypioita yritetään "ottaa haltuun". Extremetkin tyypit ovat esillä positiivisen kautta. Ja kun asetelma on kulkue, jota tullaan katsomaan ja johon osallistuvat ovat esillä, on kai luonnollista, että sinne yritetään järjestää jotain katsottavaa. Uskoisin, että kulkuetta paikalle seuraamaan tulevat nimenomaan katsomaan noita epätavallisia, hyväksyttävyyden rajoja koettelevia tapauksia! Suurin osa tajuaa, että kulkueet on vain yksi "homouden ilmentymä".

  Mikä on räikeää ja provosoivaa on makuasia. On kuitenkin täysin turhaa yrittää suitsia osallistujien ilmettä johonkin suuntaan - sehän on sama kuin yrittäisi määritellä miten jalkapallo-ottelun yleisön pitää pukeutua tai mitä rekvisiittaa mukaan saa tuoda. Vaikka venäläiset fanit öykkäröi jossain en mä silti ajattele, että he edustaa kaikkia venäläisiä futisfaneja. Kyllä mua esim välillä hirvitti männä vuosien Queen Eye -sarjan fjollat, mutta minkäs teet? Ehkä se vahvisti stereotypiaa, että kaikki homot osaa sisustaa - mutta uskoisin, että suurin osa tajusi perusmessagen että homous ei tartu periheteroonkaan vaikka sitä vähän ehostaa.

  Mä aion itse osallistua Prideen (ehkä kahteenkin) tänä kesänä, melko tavallisissa vetimissä, ehkä liiankin. Menen asian puolesta, en esiintymään - mutta annan kuitenkin kaiken kunnian niille, jotka viitsii ja uskaltaa laittaa itsensä likoon. Ymmärrän kuitenkin niitäkin, jotka kauhistelevat moista kekkalointia. Lähtökohtaisesti julkinen kulkue ei voikaan sopia niille, joille oma suuntautuneisuus on täysin henkkoht asia, tai itsen esille tuominen yleensäkään (sitähän ei Suomessa perinteisesti ole suosittu). Pakko ei ole osallistua.

  Uskoisin, että marssit kuitenkin loppupeleissä edistää vähemmistöjen asiaa. Asian esille tuominen arkistaa homoutta - mikä kai on kaiken tarkoitus.

  VastaaPoista
 13. Jotain samaa vähemmistöjä hyväksikäyttävää marxilaisuutta tässä on ilmassa, kuin monikultturismissa. Monikulttuurisuuden tarkoitus on estää maahanmuuttajia kotoutumasta ja pärjäämästä, ja syrjäyttää heidät yhteiskunnasta. Ja syyttää sitten heidän huonosta asemasta oikeistolaista rasismia. Äänestänkin persuja, koska se on ainoa puolue joka ei ole rasistinen, vaan haluaa maahanmuuttajien kotoutuvan. Ja ainoa joka edistä homo- ja naisvihamielisten kulttuurien maahantuontia. Feministeistäkin kertoo kaiken tarpeellisen, että he luovuttavat naisten ihmisoikeudet silmää räpäyttämättä, ja loikkaavat rasistisen sortoideologia islamin puolelle.

  VastaaPoista
 14. Mielenkiintoista saada nähdä, miten Suomen arkkipiispa, sekä Helsingin piispa pukeutuvat tuohon tapahtumaan.

  VastaaPoista
 15. Todellakin sairasta joukkoa, ei järjen häivääkään tässä !!! Perkele on tosiaan irti ja irstaus on jo kovottavaa!!!. Voi tätä kansaa ja sen ällötystä.:') Tuo on todella pimeyden olemassa olon osoitus ja häväistyksen kauhistuksen juhlakulkue:(. Kauhistuksen kanahäkkiä, mikä teitä ihmiset oikein riivaa??? sanonkin sen, sairaat himot ja pimeyden voimat.Nyt on elämä lähtenyt lapasesta ja lujaa! Tuollaiset haluaa sitten lapsia itselleen vielä??? Mitä suomelle tapahtuukaan! Tulee todella vaikeat ajat !! Tämä on sen ryydittäjä- Miehen ja naisen suhde on kaunis, tätä on silkkaa irstailua ja oksettavaa rivoutta ! Kunpa lapset säästyisivät tältä saastalta !

  VastaaPoista
 16. Tämä on täyttä asiaa alusta loppuun. Hyvä kirjoitus. Harmi, että tätä näyttävät kovasti jakavan mitä mielikuvituksellisimpia kulttuurimarxistisia (sic!) salaliittoja kaikkialla näkevät maahanmuuttovastaiset tahot.

  VastaaPoista
 17. Minä jätän kaikki seta-ja sateenkaariuskovaisten hengelliset tilaisuudet väliin, koska en jaksa niiden sharia-poliisin virkaa toimittavien sinitukkalepakoiden rääkymistä ja riidanhaastamista.

  VastaaPoista
 18. Eilen Helsinki Prideen osallistui arviolta 30 000 ihmistä. Jos heistä parikin tuhatta ihmistä pukeutui erikoisesti, "mahtuu" mukaan vielä 28 000 tavallisesti pukeutunutta. Mutta jokainen valitsee näkökulmansa itse.

  VastaaPoista
 19. Eli ilmoitat julkisesti täällä blogissasi että et hyväksy itseäsi "konservatiivina, traditionalistina, nationalistina, ateistina, transsukupuolisena, ei-heterona" KOSKA et hyväksy muita, sinuun nähden toisenlaisia ihmisiä. Vain neuvostoliitossa ja kristillisessä natsi-saksassahan kaikki haluttiin pukea samaan harmaanmustaan paitaan, eikä toisinajattelijoita sallittu. Se kannattaa muistaa - ja ymmärtää.

  VastaaPoista
 20. Olettaisin että "normaalit homot" ovat niitä, joita luulit heteroiksi. Aika harvoin uusia ihmisiä tavatessa otetaan kovin isosti tapetille sitä tykkääkö tytöistä vai pojista...

  VastaaPoista
 21. Olin itse marssimassa ja tunsin kyllä aikamoista yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Gay-kulttuuri on olemassa kaikkine Underground ilmiöineen. Se on osa kulttuuria siinä missä muukin, ei sitä tarvi piilossa pitää. En usko että Pride-kulkue leimaa ketään miksikään pervoksi jos joku vähän pukeutuu rajummin tai tuo omaan seksuaaliuuttaan esille. Minusta kaikki kukat saavat kukkia, myös ne jotka eivät halua! :D

  VastaaPoista
 22. Priden tarkoitus on kaiketi näyttää ihmisen seksuaalisuuden monipuolisuus. Mukana oli tavallisiakin homoja ym. ilman erityisvermeitä. Ns. tavallisetkin ovat osa kirjoa, ja heilläkin on paikkansa Pridessa.

  VastaaPoista
 23. Onhan Prideillä kaikenlaista väkeä, mutta henkilökohtaisesti koin, että suurin osa oli tavallisesti pukeutuvia ja käyttäytyviä ihmisiä. Tarkoitan tavallisesti pukeutuneella sitä että on esim joku sateenkaarilippu tai astetta värikkäämmät vaatteet. Tämähän on samanlaista kun esimerkiksi jääkikkopeleissä pukeudutaan Suomen väreihin. Tottahan että joillakin ehkä menee vähän yli asiat, mutta toisaalta, kun sitä elää näinkin suppeasti erilaisuuteen suhtautuvassa yhteiskunnassa kun suomi niin jos tällainen tapahtuma on kerran vuoteen niin ymmärrettävästi on joitakin ylilyöntejä. Paikalla oli kuitenkin 30 000 ihmistä. Tottakai ihmiset kiinnittää huomiota värikkäimpiin persooniin, mutta toivoisin että et yleistä sitä meihin kaikkiin. Ymmärrän kuitenkin mitä tarkoitat ja se oli mielenkiintoinen kommentti. Itse toivoisin Prideen enemmän kojuja joissa puhutaan esin lapsiperheiden asiaa yms yms. enkä 30 erilaista Tom of Finland kojua. Kiitos blogista.

  VastaaPoista
 24. Kävinpä fb "sateenkaari suomi"-suljetussa ryhmässä ointapuolisesti katsomassa millaista älämölöä on aiheutunut tästä ja edellisestä kirjoituksestasi. Ihan juuri sitä, mitä varmaan arvaatkin. Se tuli taas todistetuksi, ettei skientologiakirkon, setan tai moskeijan sisäpuolella ole, kuin kuolleita toisinajattelijoita. Suurimpaan raivoon lietsoi itsensä ne ihmiset, jotka julistivat, etteivät ole blogiasi lukeneet, eivätkä lue, koska "aivopierut ja muu paska" tekee heidät väkivaltaisiksi. Siitä ei ole montaakaan askelta siihen kirkuvaan marakattilaumaan, joka kappaleiksi repiäkseen ajaa takaa jotain onnetonta kusipäätä, jonka uskotaan häpäisseen koraania.

  VastaaPoista
 25. Aijaa, vai SIELTÄ noi tuhannet uudet sivunkatsomiskerrat on tulleet. Kerkesinkin jo ihmetellä.

  Kiintoisaa.

  VastaaPoista
 26. Toisaalta tommosten kuvien määrä voi johtuu siitäkin et noita erikoisesti pukeutuneita kuvataan enemmän ku normaalisti pukeutuvia. Ite moneen paraatin osallistuneena voin sanoa et suurin osa pukeutuu normisti, eli asuna sortsit ja t-paita ja usein joku sateenkaarilippu kätösissä. Kandee myös muistaa ettei pride oo pelkkä paraati vaan pride viikolla on mm paneeleja ja keskusteluja joitaa vetää "normi" LGBT porukat. Ihmettelet, miksei normaaleja homoja tule enemmän vastaan? Ai siellä paraatissa vai? Kuten jo todettu useimmat pukeutuvat normaalisti ja paraatiin osallistuu usein myös heteroita joiden asuna on (yllätys yllätys) normi t-paita, sortsit ja sateenkaarilippu. Erota siinä sitten kuka on mitä seksuualiselta suuntautumiseltaan...

  VastaaPoista
 27. Jos joku kerran vuodessa haluaa irrotella ja pukeutua näyttävästi johonkin paraatin niin onko sit joku kauhee pervo? Kuten jo kommenteissakin on mainuttu, paraati on vaan yks tapahtuma muiden joukossa ja pride viikolla on informatiivisia paneeleja, keskusteluja, työpajoja ja kaikkea muuta joilla toteutetaan tota ”HeSeta pyrkii kitkemään erilaisiin seksuaalisiin suuntautumisiin, sukupuoli-identiteetteihin ja sukupuolen ilmaisuihin kohdistuvia ennakkoluuloja.” ajatusta. Muutenkin toi ”normaali homo” on aika epäselvä juttu. Onko normi homo sellainen joka pukeutuu sun stanndardien mukaan tarpeeksi normisti kulkueeseen (tai muualle), ei käyttäydy stereotypisen ”homomaisesti”, on tarpeeksi ”heteromainen”, ei pukahda saakaan että on homo ellei kysytä? Jokaisella meistä on oma mielipide millainen on ”normaali” ihminen, miksi sun mielipide merkkaisi enemmän kuin jonkun muun? Ei oo oikeeta tapaa olla ei-hetero.

  VastaaPoista
 28. Niiin siis, jotkut on pukeutunut hesassa pelleiksi, mitä sitten? Kaikki raflaavammat kuvat on maailmalta.

  Törkeää, pellejä. Mitä tämä tällainen vapaus on? Pakotettiinko kaikki samaan asuun? Vai saiko olla pukeutunut niin kuin haluaa? Hir-vee-tä. Perunasäkki päälle. Tarkastetko samalla silmällä myös esim. sambakarnevaaleja, paheksut paljasta pintaa?

  Kiitos että aiheutat hyvät naurut, jos ei muuta.

  VastaaPoista
 29. "Mikäli julkisesti pervoilet tai pukeudut karnevaaliasuun, niin saat luvan kestää seuraukset. Olit homo tai hetero."

  Vanha kunnon "kiusatun vika" -argumentti. Me normaalit homot ollaan myös siellä Prideilla, et vaan tunnista meitä, kun me kerran vuodessa pukeudumme hassusti ja tuomme esiin ihmisen seksuaalisuuden erilaisia puolia. Ja toisaalta, minne kuvista on rajattu me, jotka emme ole pukeutuneet sateenkaariksi ja My Little Ponyiksi?

  VastaaPoista
 30. Eipä ihme että Huhtasaari fanittaa tätä... Kiva varmaan olla evoluution kieltävän fasistin lempi queer :)

  VastaaPoista
 31. Valtaosa Priden porukasta on värikästä, mutta peittää kankkunsa ja tissinsä jos ne kovasti ahdistavat. Kannattaa sitten kulkea siinä (valtaosassa) porukkaa.

  Sehän Pridessa on pointtikin, että kun jaksetaan HETEROpervoilua (lol) eli tissejä, pehmopornoa leffoissa ja heteronormatiivisuutta koko vuoden, niin kerran voidessa voidan heittää läskiksi ja pitää hauskaa keskenämme ja ilveillä omalla seksuaalisuudellakin jos halutaan.

  Pitäisi vissiin olla harmaaseen, mustaan, valkoiseen ja ruskeaan kokovartalojätesäkkiin pukeutunut, kävellä hiljaa ilman musiikkia ja banderolleja, ja kyräillä toisiaan yksinään? :D

  VastaaPoista
 32. Musta orkidea, esittelet hyvin tarkkaan omaa problematiikkaasi - oletko huomannut? Kyse ei ole Setasta eikä Pridestä vaan sinun suhteestasi itseesi ja toisiin, kaltaisiisi. Se on hyvin vihamielinen ja ahdistunut. Jos tuntisit lähemmin ja enemmän toisia transihmisiä, olisit tajunnut jo aika päivää sitten, että se on hyvin moninainen joukko keskenään hyvin erilaisia ihmisiä. Käytät yläkäsitettä ei-hetero, eikä siinä mitään pahaa ole sinänsä, mutta jollakin tavalla kuvittelet että ihmisryhmä "ei-heterot" ovat samankaltaisten, homogeeninen joukko. Sitähän se ei ole. Ei-heterot ovat keskenään yhtä erilaisia ja persoonallisia kuin kaikki heterotkin. Gaykulttuuri on hyvin monenkirjavaa, niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Ei ole olemassa mitään yhtenäiskulttuuria, jonka ilmeisesti (?) kuvittelet olevan olemassa heterokultuurissa. Ehkä haet ja saat turvallisuutta tästä yhtenäiskulttuurifantasiastasi, ja hyvä sitten niin, mutta ota huomioon että vihaamasi erilaisten kulttuurien ja ihmisten moninaisuus elää ja on olemassa, vaikka et haluaisikaan. Sinun ei ole pakko samastua siihen, se on oma valintasi miten haluat elää elämäsi, mutta et voi riistää tai kiistää tätä vapautta elää muilta ihmisiltä.

  VastaaPoista
 33. Kaikin mokomin saa olla osallistumatta Prideille, jos ei tunnu oikealta, mutta jos ei osallistu, niin on myös aika tökeröä kirjoittaa kriittisiä "näin kamalaa siellä on, hyi" -tyyppisiä arvioita joidenkin sekalaisten netistä ongittujen kuvien perusteella.

  Kuten sanottu, Helsingissäkin marssi 30 000 ihmistä. Jos siellä joukossa nyt jotkut nahkachapsit tai paljaat tissit vilahtaa, niin aiiiika monta tyystin "tavallistakin" osallistujaa mahtuu mukaan. Ja kuviin nyt tottakai päätyy ne erikoisimmin laittautuneet osallistujat, se on itsestäänselvää.

  VastaaPoista
 34. Odotin kyllä otsikon perusteella jotain paljon pervompaa :).

  VastaaPoista
 35. Joo joo :D BDSM-sessiothan ovat ihan sama asia kun kävellä kadulla nahka-asuun tai vaikka siihen lateksinaamariinkin pukeutuneena. Kirjoittaja peräänkuuluttaa "normaaliutta" ja puhuu erikoisuudentavoittelusta blogissa jonka kansikuvassa hän itse toteaa ääneen miten kompleksinen henkilö onkaan. En kykene ottamaan kirjoitusta vakavasti.

  VastaaPoista
 36. Hassua, että tämän yhden päivän (ja muutaman kuvan, joissa esiintyy vain murto-osa osallistujista) perusteella tuomitset kaikkien osallistujien koko luonteen "epänormaaliksi". Jos minä 364 päivää vuodessa käyttäydyn ihan tavallisesti, käyn töissä, maksan veroja ja olen hiljainen harmaahiiri, ja sitten yhtenä päivänä vuodessa heitän paraativaatteet päälle, olen sitten tämän yhden ainokaisen päivän perusteella täysin epänormaali? Tämä on hypoteettinen kysymys, en harmikseni ole koskaan osallistunut prideen. Jos osallistuisin, olisi minulla toki sellaiset sateenkaarivermeet päällä, että silmäsi sokaistuisivat. Enkä ole edes homo. Moni prideen osallistuja ei välttämättä edes ole "ei-hetero", kas kun nääs ei ketään voi kieltää siihen osallistumasta (eikä keneltäkään kysytä seksuaalista suuntautumista). Tämä selittänee myös sen, miksi toivomaasi pukukoodia ei ole laitettu voimaan. Vaikeahan ihmisiä on julkiselta paikalta pois ajaa.

  "Normaalit" (ilmeisesti siis heteronormatiiviset; tytöt jotka meikkaavat ja pojat, jotka eivät vahingossakaan tee mitään tyttömäistä?) homot ovat ihan kaikkialla ympärilläsi. Et vain tietenkään tunnista heitä, kun he kävelevät vastaan kadulla, he kun eivät tule ilmoittamaan sinulle seksuaalista suuntautumistaan lämpimikseen, eikä se tietenkään näy ulospäin.

  Ei homoja nähdä pelleinä priden takia. Totuushan on, että se on irrottelua (ja moni tämän kyllä tietää), ei tietoisuuden levittämistä vaan konservatiivien härnäämistä sekä tietenkin ennenkaikkea hauskan pitämistä. Voisin myös kuvitella priden olevan tietynlaista muiden totuttamista "epänormaaliuteen". Kun "normaalit" näkevät kerralla niin paljon väriloistoa, ei seuraavalla kerralla pinkki kynsilakka miehellä ehkä niin ahdista.

  Nyt jos otan hetkeksi sarvet ja hampaat pois, toivoisin oikeasti, että pyrkisit tarkastelemaan mielipiteitäsi objektiivisesti. Miksi pervoilu todellisuudessa ärsyttää, ketä se haittaa? Mitä siitä seuraa? Onko hupsusti pukeutuminen aiheuttanut ongelmia? Onko haitta, jonka kuvittelet, todellinen vai sittenkin mielikuvitusta? Ota kuitenkin huomioon, että tänä pridejen aikakautena "ei-heteroihin" suhtaudutaan paremmin, kuin koko länsimaisen historian aikana ennen tätä. Jos pride todella satuttaa niin peruuttamattomasti "ei-heterojen" imagoa, miksi heitä sitten ahdistellaan aina vain vähemmän erilaisuutensa vuoksi?

  Voisiko sinun vihasi prideä kohtaan kummuta jostain muualta, jostain epärationaalisesta paikasta alitajuntasi syövereistä? En väitä olevani minkään sortin asiantuntija, mutta nähdäkseni nimenomaan itseään rationaalisiksi kutsuvat ihmiset eivät ole sitä - olen ajatellut, että se on ehkä ylikompensaatio omien epärationaalisten tunteiden tukahduttamiseksi.

  VastaaPoista
 37. Terve Sametti, pitkästä aikaa. Olet ollutkin ahkera täällä ja kävijöitäkin piisaa. Älä uuvu tähän ryntäykseen :D Olen jo ihmetellyt, miksei blogisi ole saanut huomiota LGBT-skenessä tai punaviherkuplassa ennen kuin nyt. Jotkut ovat ehtineet epäillä sinun olevan trolli, koska ilmeisesti ajatus konservatiivisesta transsukupuolisesta on heille oikeasti mahdoton yhtälö.

  Puritaanina pidän luonnollisesti tällaisia "paraateja" silkkana rivoutuna, jonka kernaasti saisi jättää neljän seinien sisään. Homoja tai ei, ovat tällaiset julkiset perverssiydet toki yksi lisätodiste aikamme rappiosta. Ei noilla kaupungeillakaan voi kohta kulkea, kun on paikat humanisteja ja neekereitä täynnä.

  VastaaPoista
 38. Ave, KOO. :3
  Meinasinkin laittaa sulle sähköpostia ja kysyä, mitä oot puuhaillu.

  En uuvu. :D Tiesin jo blogin perustamispäivästä alkaen, että jotain tällaista tulee tapahtumaan, joten olen ollut koko ajan varautunut.

  Julkisuudesta samaa mieltä. Ei tämä liity edes homouteen. Ihan yhtälailla arvostelisin, jos heterot tekisi tällaista.

  VastaaPoista
 39. Niin siis, kyllähän festareillakin on joukossa väriräiskäleitä. Ei paljaas peffas ole häppeemistä, vaikka ymmärrän et sinnuu moinen rivoisuus saattanee harmittaa. Etenkin ku marssissa kertovat seksuaalien ja sukupuolten vähemmistön olemassa olosta. Kyllä minnuuki harmittaa kattella Tuskassa näitä rintakehä paljaana ja kiltti yllä ukkeleita. Mutta paahteessa kyllä ne koko mustaan pukeutuneetkin oli tuskallista katottavaa. Empatiasta tosin.
  Mutta toi kävelykatu kotini nurkilla on aika kiva. Välissä näkyy koiran sontaa, mutta ei se kokonaisuutta häiritte.

  Ku sanoit, et oot enemmänki vanhojen mustavalko elokuvien mies, ni et kai sinä nyt ihmisiä turpaan vetele ja ylise sitten päälle, miksi se turpaan vetosi oli oikeutettua?
  Tässä siun blogissa löytyy hyviäkin pohdintoja. Juurikin tuosta yhen kuplan sisällä kasvamisesta ja syyttämällä, nyt liioittelen, kaikista kömmähdyksistä yhteiskunnassa elämää transfobiaa tai homofobiaa tai fobiafobiaa. Mutta tämä merkintä oli hiukan hupsu. Tosin ehkä siinä jyllää oma ajatukseni, mikä siitä hupsun teki. Enhän mie joulua juhli ja pahoitan mieleni silloin, mutta pridena, praidina, vaikka sanana hyvin kömpelö käyttää suomenkielen taivutuksiin liitettynä, se tapahtuma on minun juhlapyhäni. Arvostaisin kuitenkin, jos pridessa järjestettäisiin paneeleita, jossa ihmiset saisivat murista tai väitellä paneelissa aiheista äksä. Pelkkä kaiken hyvän toivottaminen ja kaikki on hyvin ajattelutapa on vaarallista, eikä kehitä kenenkään ajatuksia.
  Seuraavaksi tampereelle juhlimaan. Rivous ei ole tyyliäni, mutta yhteishenki kyllä.

  VastaaPoista
 40. En tykkaa homoudesta enka sun muusta sellaisesta. Miksi he tuovat tyrkylle aatettaan? Sinun Musta orkidea ongelmaasi en tunne, enka siksi sano siihen mitaan. Puhut tarkeista asioista, miten vaarallista on lahtea sukupuolenkorjaushoitoihin. Sanoit jonkun sanoneen, etta toimit pyhan hengen ohjauksessa. Vaikka oletkin hyvasydaminen ja viisas ihminen, ei kuitenkaan pitaisi tuollaista "tittelia" omaksua. Jumala on pyha Jumala, ja Raamatussa on ilmoitettu Hanen mielipiteensa naista asioista.

  VastaaPoista
 41. "Miksi pervoilu todellisuudessa ärsyttää, ketä se haittaa? Mitä siitä seuraa?"
  Pervoilu omassa kodissaan; ei mitään ongelmaa kunhan kehenkään ei satu.

  Kuitenkin sitten, kun lähdetään pervoilemaan julkiselle paikalle, näen asian ongelmana. Erityisesti vaikkapa bdsm-skenessä monien asioiden edellytys on, että kaikki paikallaolijat ovat sitä mieltä, että asia on ok ja voivat halutessaan milloin tahansa lopettaa. Julkisella paikalla taas et millään voi kysyä kaikilta, onko ok jos toteutan koirakinkkiäni täällä.

  Onneksi nämä henkilöt ovat kuitenkin vain pieni osa prideä.

  VastaaPoista
 42. Suurin osa 99,99% prideen osallistuvista on ihan tavallisen näköisiä, tavallisesti pukeutuvia ihmisiä. Säkin varmaan huomasit tämän, kun kävit tänä vuonna Helsinki Pridea kadunkulmasta katsomassa.

  Ketä ja mitä palvelee ennakkoluulojen levittäminen?

  VastaaPoista
 43. Jos koskaan kävisit katsomassa kulkuetta, niin huomaisit siellä olevan myös ihan 'normaalin näköisiä' tyyppejä. Älä pliis provoa.

  VastaaPoista

TERVETULOA KOMMENTOIMAAN.
Tämä blogi EI ole ns. safe space eli täällä EI noudateta turvallisen tilan periaatteita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki asiat ja ideat, myös arat ja tabuaiheet, ovat vapaata riistaa kritiikille. Vääriä mielipiteitä ja tyhmiä kysymyksiä ei ole.

Kahden säännön puitteissa:
1) Älä loukkaa KENENKÄÄN yksityisyyttä.
2) Pitäydy kohteliaassa asiakeskustelussa (ei kommentteja luokkaa "tapa ittes", "hevosen kyrpä" tai "neekerineekerineekeri").

Muista, että kaikki, mitä kirjoitat kommenttiosiossa, on julkista.

Tässä blogissa kritisoidaan ja analysoidaan asioita ja ilmiöitä, sekä keskustellaan niistä. Kuka tahansa on tervetullut esittämään mielipiteensä, näkemyksensä tai huomionsa, vaikka ne olisivat syvässä ristiriidassa kirjoittajan omien näkemysten kanssa, tai muiden kommentoijien kanssa. Kannustan kaikenlaisia ihmisiä tulemaan kertomaan omista havainnoistaan ja kokemuksistaan, sillä nämä aina täydentävät itse blogitekstin sisältöä tai sanomaa. Blogitekstissä havaituista virheistä huomauttaminen on erittäin toivottavaa. Pidä kuitenkin mielessäsi, että tämä on asiablogi, ja sinun oletetaan kykenevän argumentoimaan näkemyksesi sekä kommunikoimaan sivistyneesti.

Disclaimer:
Minä en ole tutkija, vaan yksityishenkilö, joka on nähnyt asioita, kokenut asioita ja lukenut asioita. Tämä ei ole asiantuntijablogi, vaan henkilökohtainen blogi. Muista kriittinen asenne, kun luet blogia, siinä olevia linkkejä tai kommentteja. Blogi on ensisijaisesti suunnattu ns. perusheteroille, eikä ole ns. sateenkaariväen halilaatikko.