lauantai 8. heinäkuuta 2017

Gay pride on enemmän hanurista kuin koskaan

Pride-kuukausi oli ja pride-kuukausi meni eli olen vähän myöhässä tämän kanssa (olen töissä ulkomailla ja teen jälleen 10-tuntista päivää), mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Olen tehnyt selväksi mielipiteeni gay pridesta jo aikaisemmin. Eli kyseessä on ihmisoikeustapahtumaksi naamioitu pervokarnevaali, joka ei edistä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksia tai julkisuuskuvaa yhtään mitenkään. Päinvastoin. Itse erosin Setasta jo vuosia sitten ja lakkasin tukemasta sitä, koska en pitänyt LGBT-yhteisössä vahvana velloneesta heterovihasta ja misogyniasta/misandriasta (riippuen siitä, onko kyseessä mies- vaiko naisporukka). Mutta lähtöni jälkeen LGBT-yhteisö ja erityisesti Seta on noussut aivan uudelle levelille.

Ilmiö ei koske ainoastaan Suomea, vaan on länsimaille yhteinen. Tässä kohtaa on jo täysin päivänselvää, että koko LGBT-liike ja Seta edustavat intersektionaalista feminismiä kaikkine lieveilmiöineen, kuten sukupuolisekoiluineen, käsitehässimisineen ja rasismi- ja fasismihysterioineen. Gay pride ja Seta eivät enää edusta homoja, lesboja ja transsukupuolisia. Gay pride ja Seta ainoastaan ajavat tietyn poliittisen agendan edistämistä.

Jukka Hankamäki esittelee blogissaan varsin häiritseviä tietoja tämän vuoden Helsinki Pride -tapahtumaan liittyen. Perussuomalaisiin kuuluvat LGBT-ihmiset suunnittelivat osallistumista Prideen, mutta Heseta (Helsingin Seta) käytännössä bännäsi heidän osallistumisensa. Heseta nimittäin vaati Perussuomalaisten homojaostoa sitoutumaan sataprosenttisesti tiettyihin arvoihin ja poliittisiin tavoitteisiin. Mikäli he eivät näihin sitoudu, niin heidän pääsynsä Prideen estetään. Listaan kuului kaikennäköisiä vihervasemmiston ajamia asioita, kuten maahanmuuton edistäminen ja isättömien lasten tuottaminen lesbopareille. Huomatkaa, että Heseta vaati sataprosenttista sitoutumista listaamiinsa asioihin. Ei siis vain yhteen tai kahteen. Eli mikäli olet tietystä poliittisestä agendasta eri mieltä, niin et ole tervetullut gay prideen, vaikka olisit kuinka homo. Lisäksi Heseta vaati edustajansa ja Perussuomalaisten välillä käytyä kirjeenvaihtoa julkiseksi. Minulle tulee sellainen kutina perseeseen, että Heseta halusi jostain syystä todisteena mustaa valkoisella siitä, että Perussuomalaiset sitoutuvat queerfeministiseen moninaisuusideologiaan. Tähän Perussuomalaiset eivät tietenkään voineet suostua.

Meno on samanlaista myös muualla länsimaissa. Yhdysvalloissa Donald Trumpia kannattavat homot bännättiin Charlotte Pride -tapahtumasta Pohjois-Karolinassa. Tässä video eräältä yhdysvaltalaiselta homomieheltä, joka kertoo, että Yhdysvalloissa gay pride-paraatit ovat paikoin menneet pitkälti Donald Trumpin dissaamiseksi ja häntä vastaan marssimiseksi. Vastaavasti Chicagossa järjestetty Gay Pride -tapahtuma Dyke March bännäsi juutalaisten Daavidin tähdellä varustetut sateenkaariliput, koska ne "triggeröivät porukkaa" ja "saavat ihmiset tuntemaan itsensä turvattomiksi". Tässä juutalaisen LGBT-ihmisen kertomus tapahtumasta.
Mutta Hankamäki kertoo muustakin venkuloinnista. Hän kertoo, että pride-kulkueessa ja puistojuhlassa pidettiin useita puheita maahanmuuton puolesta, joista puolet oli (jostain syystä) englanninkielisiä. Puheissa erityisesti solvattiin Jussi Halla-ahoa. Hankamäki kertoo, että sai puistojuhlaan osallistuneilta homomiehiltä pelkästään vihamielisiä avautumisia liittyen siihen, että Seta on luopunut alkuperäisistä periaatteistaan. Hankamäki toteaa, että pian Seta tod näk pääsee myös alkuperäisistä jäsenistään. Eiköhän kato ole jo käynyt. Minä itse lähdin ja aikoja sitten. Hankamäki kirjoittaa:

"Kaava on sama, jolla kantaväestöön kuuluvia ihmisiä syrjitään kaikkialla muuallakin yhteiskunnassamme. Suomalaiset homot ja lesbot pakotetaan väistymään omasta yhdistyksestään aivan samalla tavalla kuin Suomi Ensin -järjestön vastamielenosoitus pakotettiin perääntymään Rautatientorilta pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden telttojen saadessa jäädä vielä hetkeksi paikoilleen ikään kuin valloituksen merkiksi."

Pridessa järjestettiin myös ensimmäistä kertaa tuhannen ja yhden yön bileet (!), joiden puuhamies oli Hesetan afrikkalaistaustainen puheenjohtaja Hassen Hnini. Bileiden takana on Hesetan turvapaikanhakijoille ja pakolaisille suunnattu TOGETHER-toiminta, joka "halusi järjestää juhlat, jotka ovat monille eri taustaisille ihmisille saavutettavat ja joissa voi tuntea olonsa tervetulleeksi". Tapahtuman tarkoitus oli "juhlia Priden moninaisuutta ja yhteisöllisyyttä" ja "juhlia ylpeydellä jokaisen omaa taustaa ja kulttuuria". Bileet järjestettiin hulppeassa Clarion-tornihotellissa. Herää kysymys, että miksi juuri ulkomaalaistaustaiset halusivat omat (paljon hienommissa puitteissa järkätyt) bileet? Pridessa oli tapahtuman ohjelman mukaan jos jonkinlaista bilettä, joihin he olisivat voineet mennä niinkuin kaikki muutkin.

Astetta jännempi meno näyttäisi olevan Turku Pridessa eli Turussa järjestettävässä gay pride -tapahtumassa. Nettisivujensa ja somen perusteella Turku Pride on kunnostautunut oikein kunnolla queerfeministisenä sekoilijana. Etusivulla lukee:

”Turku Priden arvoihin kuuluu sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ajaminen, tasa-arvo, anti-rasismi, esteettömyys sekä saavutettavuus. Tämä tarkoittaa monikielisyyden (myös viittomakielen) huomiointia, sekä aktiivista tiedottamista mitä tapahtumapaikkojen rakennettujen ympäristöjen saavutettavuuteen tulee.”

Turku Priden sivuilta voit lukea myös tapahtuman arvoista ja periaatteista:

”Priden aloittivat rodullistetut transfeminiiniset henkilöt. Turku Priden fokus onkin ollut vahvasti niin sukupuolen moninaisuudessa kuin antirasistisessa työssä.”

”Vanhemmuudesta unelmoiva transihminen joutuu kulkemaan raskaan tien, jos haluaa lapsen – onhan hänen itsensä oltava steriili. Medikalisoitunut järjestelmä laittaa ihmisen todistelemaan sukupuoltaan ja lääkärillä on valta päättää yksilön puolesta – ilman lääkärin antamaan todistusta ei maistraattiin ei ole asiaa.”

”Antirasistinen työ kulkee käsi kädessä kaiken muun kanssa. Meillä on kaikilla rodullistettu status – joillain meistä vain on etuoikeus siinä, että olemme valkoisia. Maahanmuuttajataustaiset LGBTIQ-henkilöt joutuvat kerrostetun syrjinnän uhriksi, ja Suomessa olemme useampaan otteeseen törmänneet ihmisiin, jotka eivät ole saaneet turvapaikkaa, vaikka ovat kertoneet, että jos he menevät homoina takaisin lähtömaahansa, he kuolevat. Toiset eivät uskalla osallistua pride-ohjelmiin pelosta, että yhteisö sulkee ovensa. Vihapuhe etenkin maahanmuuttajataustaisia kohtaan kukoistaa sosiaalisessa mediassa ja joihinkin kohtaamisiin liittyy väkivalta.”

”Esteettömyys- ja saavutettavuustyö on yhtä lailla kokonaisvaltaista työtä. Pride ei ole pelkästään etuoikeutettujen, hyväosaisten, normatiivisen toimintakyvyn omaavien juhlaa.”

No huhhuijaa, nyt on intersektionaalisen feminismin marxilainen maailmankuva ja kielenkäyttö otettu kunnolla haltuun. Eikä siinä vielä kaikki, tyypit ovat imaisseet amerikkalaisen intersektionalismin sellaisenaan. Oheiset screencäpit ovat Turku Priden Facebookista:
BLM eli Black Lives Matter on amerikkalainen mustaihoisten kansalaisjärjestö. Miten se liittyy Suomeen? Ei mitenkään. Intersektionaalisen feminismin yksi iso ongelma onkin se, että se on vahvasti amerikkalaisvetoista ja muut kuin amerikkalaiset intersektionalistit imevät Amerikasta vaikutteita sellaisinaan tajuamatta, että niillä on vahvasti amerikkalainen pohja ja ajatukset eivät välttämättä lainkaan sovellu Amerikan ulkopuolelle. Olen tarkastellut amerikkalaisten ideoiden soveltamisen ongelmallisuutta Suomeen täällä. Amerikkalaiseen intersektionaaliseen feminismiin liittyy oleellisesti tuo rotukysymys, joka on siellä erittäin iso juttu. Esimerkiksi Amerikassa jo sateenkaarilippukin on pitänyt päivittää mustaksi ja ruskeaksi. On vain ajan kysymys, että milloin sama tulee Suomeen (ellei ole tullut jo).

Screencäppi täällä olevasta artikkelista.


Ja tottakai myös sukupuolisekoilu ja feministien pimppijutut ovat mukana:
Summa summarum: Gay pride on pettänyt homot. Gay pride nykypäivänä länsimaissa ei enää liity homouteen tai transsukupuolisuuteen, vaan se on pelkkää intersektionaalisen feminismin ideologian edistämistä ja priden järjestäjät eivät edes yritä peitellä tätä. Mikäli olet heidän poliittisesta agendastaan eri mieltä, niin et ole tervetullut prideen, vaikka olisit kuinka homo, bi tai transsukupuolinen. Gay pride yrittää naamioida itsensä the ihmisoikeustapahtumaksi, jonka arvostelu on yhtäkuin tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien vastustamista ja täten tekee arvostelijasta pahapahapahan epäihmisen. Eli priden arvostelu ei tee ihmisestä pelkästään homofoobikkoa, vaan myös transfoobikon, maahanmuuttajien vastustajan, ksenofoobikon, rasistin ja natsin. Tämä on taas tätä järkyttävää tunnemanipulaatiota ja massahysteriaa. Gay pride ei ole ihmisoikeuksia, vaan politiikkaa. Susanna Koivula kirjoittaa hyvin postauksessaan Pride ja suuri sumutus.

Minä en ole mielissäni tästä kehityksestä. Sillä hommahan on niin, että homous tai transsukupuolisuus ei ole ideologia eikä maailmankuva. Homous tai transsukupuolisuus on vain hyvin pieni osa sitä suurta kokonaisuutta, joka on ihminen. Homous tai transsukupuolisuus ei kerro ihmisestä yhtään mitään, kuten hänen mielipiteistään, arvoistaan, persoonastaan, mielenkiinnon kohteistaan tai maailmankuvastaan. Gay pride -tapahtumien pitäisi ehdottomasti olla poliittisesti täysin sitoutumattomia päivänselvistä syistä.

Aihetta sivuaa aiempi kirjoitukseni Suvakit ovat paskasakkia ja terroristeja.

Halla-aho kommentoi osuvasti viimeaikaista LGBT-yhteisön rasismifasismi-hysteriaa. Hänen linkkaamansa artikkeli on tämä.

28 kommenttia:

 1. Kirjoitat, että "homous tai transsukupuolisuus ei ole ideologia eikä maailmankuva. Homous tai transsukupuolisuus on vain hyvin pieni osa sitä suurta kokonaisuutta, joka on ihminen. Homous tai transsukupuolisuus ei kerro ihmisestä yhtään mitään, kuten hänen mielipiteistään, arvoistaan, persoonastaan, mielenkiinnon kohteistaan tai maailmankuvastaan."

  Ymmärrän, että sinua ei voi määritellä yksiulotteisesti pelkästään sukupuolisuutesi perusteella. Joutunet kuitenkin myöntämään, että yleistysten tasolla homous ja transsukupuolisuus yhdistyy vahvasti tietynlaiseen poliittiseen ajatteluun. Minun näkökulmasta siis seksuaalinen pervous yhdistyy poliittiseen, yhteiskunnalliseen ja filosofiseen pervouteen.

  Se, että nämä uudet aatteet ovat onnistuneet ajamaan alkuperäiset setalaiset evakkoon järjestöstään, puhuu sen puolesta, että on kyse valtavirta-ajattelusta homojen ja transujen keskuudessa.

  Näin ollen en ole vielä vakuuttunut väitteestäsi, että homous/transuus on vain seksuaalinen ominaisuus ihmisessä.

  VastaaPoista
 2. Olet oikeassa, että homous tai transsukupuolisuus näyttäisi korreloivan jossain määrin tietynlaisen ajatusmaailman kanssa. Olen ollut huomaavinani, että kaikkialla maailmassa (siis myös länsimaiden ulkopuolella) LGBT-väessä on yleisesti nähtävissä tiettyä vastarannankiiski-meininkiä ja kapinaa.

  Mutta missä määrin? Nykyinen virallinen LGBT-yhteisön ns. default-maailmankuva on kulttuurimarxilainen ideologia, johon kuuluu jos jonkinlaista ajatusta rodullistamisesta, sortorakenteista, sukupuolen olemassaolemattomuudesta, uussuomalaisuudesta ja herraties mistä muusta vielä. Tuo on jo jotain ihan muuta kuin pientä vastakulttuuria. Täten on hullua edes olettaa, että homot pääosin olisivat noista kaikista samaa mieltä. Varsinkin, kun valtaosa ajatuksista on aivan pähkähulluja ja todellisuudenvastaisia.

  LGBT-yhteisössä, kuten muuallakin nyky-yhteiskunnassa, on käynnissä massiivinen aivopesu. Minun on vaikea uskoa, että homojen enemmistö kannattaisi setalaista hulluutta. Kuten Jukka Hankamäki toteaa blogissaan, Setan hallituksen ovat kaapanneet feministit ja transgenderistit (jotka ovat samaa porukkaa) ja Setan nykymeno on sen näköistä: http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2016/12/miksi-erosin-setasta.html
  Kuinka he tässä onnistuivat, en tiedä.

  VastaaPoista
 3. "Kaava on sama, jolla kantaväestöön kuuluvia ihmisiä syrjitään kaikkialla muuallakin yhteiskunnassamme. Suomalaiset homot ja lesbot pakotetaan väistymään omasta yhdistyksestään aivan samalla tavalla kuin Suomi Ensin -järjestön vastamielenosoitus pakotettiin perääntymään Rautatientorilta pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden telttojen saadessa jäädä vielä hetkeksi paikoilleen ikään kuin valloituksen merkiksi."

  Vaikkei toi olekaan sun blogista, niin ilmeisesti allekirjoitat sen ainakin jossain määrin kun olet sen nostanut blogiisi. Suomin ensin -joukko oli väkivaltaisia öykkäreitä, jotka uhkailivat, kävivät käsiksi ja vilauttelivat aseita. Jos kännäävä väkivaltaporukka poistetaan ja häiriöitä aiheuttamattoman tyypit jätetään, ja se nähdään "valloituksen merkkinä", niin siinä ollaan mielestäni kyllä uhriutumisen ytimessä, jota säkin olet kritisoinut. Olisi tosi virkistävää nähdä maahanmuuttokriittinen ihminen, joka irtisanoutisi myös äärioikeiston perseilystä eikä keskittyisi vain haukkumaan suvakkimädättäjiä... Mielestäni pyrkimys tehdä politiikkaa väkivallalla tai sillä uhkailulla sekä autoritaarisuus ovat ihan yhtä huonoja juttuja, tulivat ne sitten poliittisen kentän oikealta tai vasemmalta. Sillä siitähän Suomi ensin -porukan toimminnassa oli kyse: ole joko samaa mieltä kanssamme tai ole maanpetturimädättäjä, jonka voi viedä saunan taakse raiskattavaksi ja ammuttavaksi. Melkoiselta uhriutumissaagalta kuulostaa myös persujen jättäminen pois pridestä. Onko kyse ollut siitä, että tyyppien pitäisi esim. ottaa julkisesti kantaa siihen, että kaikilla ihmisillä kansalaisuudesta ja etnisestä taustasta huolimatta on yhtäläinen ihmisarvo (mikä todellakaan ei ole millään tavalla itsestään selvä perseilijä-persuille) vai onko siinä nyt oikeasti pitänyt lähteä julkisesti allekirjoittamaan kokonainen ideologia?

  Halla-aho on fantasioinut blogissaan homon ampumisesta, niin onko se nyt ihme, että häntä saatetaan kritioida? Mun mielestä olisi tosi siistiä, jos poliittisen kentän kaikilla laidoilla voitaisiin ottaa sellainen vähimmäisvaatimus, että väkivalta ei ole poliittisen vaikuttamisen keinokavalkaadissa, ja jos joku ei tähän kykene sitoutumaan ja irtisanoutumaan esim. ihmisten uhkailuista, niin häntä ei tarvitse sen kauempaa katsella. Ei ilmaisunvapaudenkaan tarvitse kaikkea perseilyä käsittää.

  VastaaPoista
 4. Vaikkei toi olekaan sun blogista, niin ilmeisesti allekirjoitat sen ainakin jossain määrin kun olet sen nostanut blogiisi.

  Suomi Ensin -kohdasta minulla ei itseasiassa ole mielipidettä. Se tuli mukaan, koska halusin laittaa lauseen kokonaisuudessaan. Olet oikeassa, että Suomi Ensin -porukkaan kuuluu ihan oikeasti sellaista jengiä, jota voisi kuvailla epämääräiseksi tai suorastaan roskasakiksi. Itsehän kartan sitä porukkaa monestakin syystä. Siellä on myös ihan oikeita homo- ja mamuvihaajia. Äärioikeistoa he eivät kuitenkaan ole, kuten eivät ole natsitkaan. Natsit ovat äärivassareita.

  Melkoiselta uhriutumissaagalta kuulostaa myös persujen jättäminen pois pridestä. Onko kyse ollut siitä, että tyyppien pitäisi esim. ottaa julkisesti kantaa siihen, että kaikilla ihmisillä kansalaisuudesta ja etnisestä taustasta huolimatta on yhtäläinen ihmisarvo (mikä todellakaan ei ole millään tavalla itsestään selvä perseilijä-persuille) vai onko siinä nyt oikeasti pitänyt lähteä julkisesti allekirjoittamaan kokonainen ideologia?

  Miten tuo persujen jättäminen ulos pridesta on uhriutumista? Ihan selvää syrjintäähän tuo oli. Kyse oli kuitenkin homoseksuaaleista (jotka vaan sattuivat olemaan persuja). Tuo, että persujen mielestä ulkomaalaisilla ei olisi ihmisarvoa, on vihervasurien propagandaa. Persuissa on erittäin fiksua ja kansainvälistä porukkaa. Maahanmuuttokritiikki ei ole sama asia kuin maahanmuuton vastustaminen tai ulkomaalaisten vihaaminen. Esimerkiksi Seta-jengin kovasti inhoamalla Sebastian Tynkkysellä on mustaihoinen poikaystävä.

  Halla-aho on fantasioinut blogissaan homon ampumisesta, niin onko se nyt ihme, että häntä saatetaan kritioida?

  Koko sen ajan, kun olen itse Halla-ahoa seurannut, niin hän on ollut pelkästään asiallinen. Missä hän on homon ampumisesta puhunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Scripta-bloginsa kirjoituksessa "Katuhäirinnästä" 17.10.2003. Hän on sittemmin poistanut siitä mainitun kohdan, jossa mietti tuottaisiko kirjoituksessa kuvattua henkilöä päähän ampuminen riittävästi mielihyvää suhteessa siitä koituviin seuraamuksin, tai jotain sellaista.

   Asiatontahan se oli, kuten myös Suomi Ensin -jengin touhut natsisympatioineen. Kyseessä on kuitenkin pellejengi, joka aiheuttaa suhteellisuudentajuisissa ihmisissä lähinnä myötähäpeää. Ovat he kieltämättä ainakin itselleni tietyn ärtymyksen aihe tehdessään itsensä ohella naurunalaisiksi myös meidät muut kansallismieliset: vihervasemmisto on päässyt lällättelemään sormella osoitellen "kattokaa, kattokaa, tollaisia ne kansallismieliset on, hähähää, lällällää!"

   Sama se, jos vain lällättelisivät. Hampurissa on vähän toisenlaiset tohinat meneillään. Miettikääpä huviksenne miten taivaankorkea älämölö vallitsisikaan, jos Suomi Ensin olisi tehnyt Helsingissä edes promillen verran tuosta vasemmistolaisesta paremmasta väkivallasta.

   Poista
  2. Vielä kommenttina homonampumiskohinaan:

   www.halla-aho.com/scripta/kommentti_homonampumiskohinaan.html

   Viimeistään tuon lukemisen jälkeen tämän asian pitäisi olla faktapohjaisesti käsitelty. Tunne-elämän seikoissa en voi vaikuttaa.

   Poista
 5. "Koko sen ajan, kun olen itse Halla-ahoa seurannut, niin hän on ollut pelkästään asiallinen. Missä hän on homon ampumisesta puhunut?"

  Kas tässä suora lainaus: "Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino."

  Sun käsitys asiallisesta taitaa olla sitten jokseenkin eri kuin mulla. Mun mielestä politiikon suusta ei ole jees tulla tuollaisia heittoja kuin Halla-ahon näkemys väkivallasta ongelmanratkaisukeinona. Vaikkei Halla-aho tuossa muuta kuin kirjoita julki sairaita fantasioitaan, niin en pitäisi aivan virhetulkintana, että tuossa jonkinnäköistä homofobiaa on. Oikeistoradikaaleissa on se jännä juttu, että ne käyttää naisten ja homojen oikeuksia keppihevosinaan silloin kuin se sopii, vaikka oikeasti oltaisiin sitä mieltä että homot joutaa ampua ja naisen kuuluisi olla alisteinen miehelle. Samaten Halla-aho on toivonut vihervassarinaisten joutumista raiskatuksi. Jos joudun perustelemaan, miksi edes kielellisesti väkivallalla mässäilevän tyypin ja kannattajiensa kanssa ei tee mieli "käydä dialogia", niin aika hurjaa on meno. Mielestäni jokaisen on sitouduttava väkivallattomuuteen politiikassa, ja se koskee myös puhetta - vaikkakin väkivallan määrittelyn on tässä tietysti oltava suppea.

  "Äärioikeistoa he eivät kuitenkaan ole, kuten eivät ole natsitkaan."

  No joo, ehkä he ovat enemmän juopottelevaa luuseriporukkaa kuin vakavasti otettavaa äärioikeistoa jotka kokevat olevansa jotain suuria vapautustaistelijoita kännätessään ja häiriköidessään. Oikea, vaarallinen äärioikeisto on vähän ryhdikkäämpää porukkaa. Kuitenkin ihan sama rasistinen, nationalistinen totalitarismiin pyrkimys Suomi ensin -porukalla on, ja väkivalta kuuluu jo keinovalikoimaan. Aseet vilkkui ja ohikulkijat löysivät itsensä välillä tantereeseen lyötyinä. Tosin nämä luuserit keskittyvät kiusaamaan ja ahdistelemaan pääasiassa esim. teinejä ja vanhuksia. Mikä sun mielestä on ratkaiseva SE-luusereiden ratkaiseva pesäero äärioikeistoon?

  "Natsit ovat äärivassareita."

  Niin, kyllähän alkuperäisessä natsismissa oli vasemmistolaisia piirteitä. Totalitarismi on torjuttava, tulipa se oikealta tai vasemmalta. Kuitenkin huomionarvoista on, että Suomessa ei ole totalitarismiin pyrkivää, autoritaarista vasemmistoa, mutta meillä ON siihen pyrkivä eloisa, organisoitunut ja väkivaltavalmiudessa olevan oikeisto. Ovat jo tappaneet ihmisen Helsingissä keskellä kirkasta päivää. Vai onko sun mielestä esim. SVL tosissaan vassariporukkaa, ei äärioikeistoa? Jos, niin miten perustelisit sen?

  VastaaPoista
 6. "Miten tuo persujen jättäminen ulos pridesta on uhriutumista?"

  En tarkoittanut, että poisjättäminen olisi uhriutumista, vaan se, että siitä tehdään haloo. Mä haluaisin siis tietää, mitä persuilta on vaadittu. Olen aika hiton monesti ollut todistamassa vaikkapa nettikeskustelua, joka menee niin, että persu suoltaa niin törkeää vihapuhetta suustaan etten mä osaa sellaista tekstiä edes kirjoittaa. Sitten joku sanoo, että toi ei oo ok, ja seuraavaks on persu uhriutumassa sillä nyt hänen ilmaisunvapautta rajoitetaan, hän on niin kovin vainottu, uhri mielipiteidensä takia, ja kyllä tulee rikosilmoitusta kunnianloukkauksesta. Ja kyseessä eivät siis oikeasti ole mitkään validit poliittiset mielipiteet vaan "kaikki mamut ja suvakit pitäisi raiskata ja tappaa" -tasoiset ulostulot... Kyllä se kovin uhriutumissiipi ihan oikeasti löytyy oikealta. Vasenkaan ja feministit eivät ole tuolta syöpäläisilmiöltä säästyneet, mutta persuilla ja muilla oikeistohörhöillä ei tunnu olevan mitään yksinkertaisiakaan käsityksiä vuorovaikutuksesta tai sananvapaudesta...

  "Tuo, että persujen mielestä ulkomaalaisilla ei olisi ihmisarvoa, on vihervasurien propagandaa. Persuissa on erittäin fiksua ja kansainvälistä porukkaa. Maahanmuuttokritiikki ei ole sama asia kuin maahanmuuton vastustaminen tai ulkomaalaisten vihaaminen."

  Tiedän, ettei ole. En vain ole itse suhteellisen aktiivisesti poliittista keskustelua seuraavana nähnyt persujen irtisanoutumista siitä siivestä, jotka julkisesti ihan vaikka vaalimainonnassaan pitävät ainoana teemanaan selvästi artikuloitua umpirasismia. Ei liene väärin olla varuillaan koko puoluetta kohtaan kun ne oletetut hyviksetkin suostuvat katselemaan väkivallalla mässäileviä tyyppejä.

  VastaaPoista
 7. Halla-aho kirjoitti homon ampumisesta Scriptan eräässä varhaisessa postauksessa. En tiedä onko enää siellä vai onko poistettu. Googlettaa "Tehtaankadun homo" niin saattaa löytyä. Eli siis, Halla-aho oli ollut ulkona tupakalla kun paikalle saapui keski-ikäinen homomies, joka alkoi ehdottelemaan suuseksiä. Halla-ahon kieltäydyttyä, homomies jäi paikalle jankuttamaan ja vonkaamaan.

  Halla-aho kirjoitti kohtaamisen vituttaneen niin paljon, että olisi halunnut ampua miehen. Varmaan aika tyypillinen reaktio seksuaalisen häirinnän uhrilta...

  Miehethän, eikä etenkään natsit, voi tunnetusti olla seksuaalisen häirinnän uhreja joten on ihan järkevää toimintaa syyllistää Halla-ahoa tästä "homonampumisfantasiasta" (onpahan yhdyssana).

  VastaaPoista
 8. Minusta tätä kotimaista rasismikeskustelua vaivaa ennen kaikkea suomalaisten huono itsetunto. Koska maamme on ollut itsenäinen vasta sata vuotta ja sitä ennen pitkään Ruotsin ja Venäjän vallan alla, olemme oppineet pitämään itseämme muita huonompina. Meille on toisin sanoen täysin vierasta saada tuntea ylpeyttä omasta maasta ja kansasta, ja asiaa on "auttanut" suomalaisten tunnetusti kiltti temperamentti. Asia olisi aivan toinen, jos kansanluonteemme vastaisi etelänmaalaisia, ja historiamme olisi mennyt samaan tapaan kuin Ranskassa tms.

  "Aseet vilkkui ja ohikulkijat löysivät itsensä välillä tantereeseen lyötyinä."

  Missä tällaista on tapahtunut?

  VastaaPoista
 9. "Varmaan aika tyypillinen reaktio seksuaalisen häirinnän uhrilta...

  Miehethän, eikä etenkään natsit, voi tunnetusti olla seksuaalisen häirinnän uhreja joten on ihan järkevää toimintaa syyllistää Halla-ahoa tästä "homonampumisfantasiasta" (onpahan yhdyssana)."

  Mun mielestä on tosi mielenkiintoinen ilmiö, että väkivallalle tai väkivallalla mässäilylle löytyy aina ymmärtäjiä ja symppaajia. Alhaista. Mua on ahdisteltu seksuaalisesti aika paljon pahemminkin kuin "jäämällä jankuttamaan", enkä silti ole ikinä, en siis KERTAAKAAN kirjoittanut nettiin että "sen ja sen kanssa mietin päähänampumista, väkivalta on aliarvostettu ongelmanratkaisukeino", eikä ole tehnyt edes tiukkaa! Kai sä ymmärrät, että siinä hetkessä tuleva tunnereaktio on täysin eri asia kuin jälkikäteen alkaa kirjoitella tuollaista julkisesti ties miten monien älyvajaiden, väkivaltaan valmiiden seuraajiensa nähtäväksi? Kai sä ymmärrät, että aikuisen ihmisen pitää pystyä itsehillintään sen verran? Halla-aho on sangen älykäs mies ja kyllä varmasti pystyy päättelemään tekojensa seurauksia ja ymmärtämään asemansa poliittisena toimijana. En epäile, etteikö Halla-aho olisi joutunut seksuaalisen häirinnän uhriksi ja tuomitsen sen ehdottomasti. Halla-aho olisi kuitenkin voinut etsiä vaikka vertaistukiryhmän tai avautua asiasta vaikkapa jalkavaimolleen eikä ruveta oksentamaan tuollaista nettiin.

  Surullista, kertakaikkisesti surullista, että mielestäsi väkivallan tuomitseminen ei ole järkevää toimintaa vaan loputon ymmärtäminen ilmeisesti on.

  "Minusta tätä kotimaista rasismikeskustelua vaivaa ennen kaikkea suomalaisten huono itsetunto."

  Lol, mikä "huono itsetunto" ja miten se liittyy yhtään mihinkään? :'D Eli... kun jengi kirjoittelee jossain fb:n viharyhmissä ketjut täyteen rasistista, väkivaltaista paskaa, niin se on sun mielestä seurausta tästä suomalaisten väitetystä, kollektiivisesta huonosta itsetunnosta? Vai se, että näiden tyyppien toiminta tuomitaan ja sanotaan että joo, kyllä Suomessa on rasismia, niin sekö se huonon itsetunnon seuraus on? Tai kun kolme naista surmattiin, ja nämä sattuivat olemaan näiden rasistipellejen mielestä "suvakkeja" niin teko oli oikeutettu ja ampujalle kuuluisi teostaan mitali, niin kun sanotaan tätä puhetta rasistiseksi niin sekin on vain sitä kun ei osata "huonon itsetunnon" takia ymmärtää miten nämä hienot nationalistit juhlivat ja arvostavat tätä meidän kaunista maata? Nyt tarviin oikeesti jeesia sun ajatusketjun tulkintaan.

  "Missä tällaista on tapahtunut?"

  Niin no, sellainen upea keksintö on olemassa kuin Google, mutta ehkä mä nyt autan sua tämän kerran. Suomi ensin -leirillä totta kai! Mä olen siellä ollut itse todistamassa useampaakin kahakkaa, joissa nämä väkivaltaiset aivokääpiöt ovat käyttäytyneet uhkaavasti sivullisia kohtaan, että ihan turha tulla selittelemään että "ei varmaankaan oo tapahtunut, vihervassareiden propagandaa...". Esim. https://www.youtube.com/watch?v=vvfb324woHg, http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005249476.html, https://yle.fi/uutiset/3-9691104

  Vai onko nyt poliisi ja silminnäkijätkin väärässä, osana jotain pirullista salajuonta jossa nämä rehelliset, suoraselkäiset kunnon kansalaiset yritetään lavastaa syyllisiksi olemattomuuksiin? De Wit on muuten epäilyttävä tyyppi, ja jos haluaa hänen todelliset motiivinsa selville niin en välttämättä kääntäisi katsettani isänmaallisuuteen vaan itään... No, onneksi tämä paskasakki taitaa kaatua keskinäisiiin riitoihinsa ennen kuin ehtivät organisoitua kovin mittavasti.

  Ja lisää noita Suomi ensin -leirin väkivaltaisuuksia löytyy oikeastaan ihan sen suurempaa vaivaa näkemättä. Google ja youtube vaan laulamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katuhäirinnästä Kyseessä oleva Halla-ahon kirjoitus, vuodelta 2003.
   Kommentti homonampumiskohinaan Halla-aho irtisanoutuu homojen ampumisesta, vuodelta 2008.

   En mie tähän nyt oikein voi lisätä mitään. Anonyymi on ilmeisesti kantansa valinnut. Korostan nyt vielä, että tuomitsen kaiken väkivallan ja erityisesti sellaisen väkivallan, joka kohdistuu sellaisiin asioihin joihin ihminen ei voi itse vaikuttaa, eikä tarvitsekkaan voida. Etnisyys, seksuaalinen suuntautuminen, sukupuoli, vammaisuus, yhteiskunnallinen asema jne.

   Poista
 10. Anonyymi, poistin vahingossa yhden kommenttisi (painoin väärää nappulaa). Copypastetan sen tähän sähköpostistani:


  "Sama se, jos vain lällättelisivät. Hampurissa on vähän toisenlaiset tohinat meneillään. Miettikääpä huviksenne miten taivaankorkea älämölö vallitsisikaan, jos Suomi Ensin olisi tehnyt Helsingissä edes promillen verran tuosta vasemmistolaisesta paremmasta väkivallasta."

  Tuota noin... Suomi ensin -rasistipellejä on käyty tsemppaamassa ihan ministeritasoa myöten, samoin Halla-aho on käynyt siellä kahvittelemassa ja tukeaan osoittamassa. Hampuri on Hampuri. Miten sun mielestä vasemmisto on antanut aktiivisen hyväksynnän tai pitää parempana näiden urpojen huliganisointia? En kuulu mihinkään puolueeseen, mutta kallistun kyllä vasemmalle, ja voin tässä aivan rohkeasti sanoa, etten hyväksy minkäännäköistä väkivaltaa. Olipa se sitten sitä että SE pahoinpitelee sivullisia tai että vasemmistoradikaalit vetävät tyyppejä pataan ja heittelevät poliisia polttopulloilla. Miten tää voi olla ihmisille niin vaikee asia tajuta?

  Jos otettaisiin vertailuun vaikka vasemmistoliiton ja persujen poliitikot, niin veikkaisin, että persuilla olisi aika paljon mittavammat rikosrekisterit. Samoin he osoittavat aktiivisesti tukea äärioikeistolaisille ryhmittymille. En ole itse tietoinen, että vasemmistoliitto tukisi äärivasemmistoa. Tästä syntyy se vaikutelma, että "kansallismielisistä" isompi osa pitää väkivaltaa hyvänä poliittisen toiminnan keinona. Vähän vaikea ottaa vakavasti sellaisia kansallismielisiä jotka eivät aktiivisesti tee irtiottoa väkivaltaisesta radikaalisiivestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi vaikuttaa olevan täällä tyydyttämässä naisellista riitelemisviettiään. Koska minulla ei keski-ikäisenä heteromiehenä ole mitään halua olla hänelle siinä avuksi, totean omasta puolestani asioiden voivan olla juuri niin kuin hänen tunteensa edellyttävät niiden olevan. Faktoillahan tässä ei näköjään ole merkitystä, joten ei tästä sen enempää.

   Poista
  2. Voi Qroquiusta, näinkö helpolla alennuit noin halpaan argumentointivirheeseen kuin ad hominemiin? Etpä pysty kumoamaan esimerkiksi väitettäni vasemmistolaisten ja persujen erosta mitä tulee rikosrekistereihin, joten on kivempi vain jättää asia sikseen ja syyttää siitä vastakeskustelijan kuviteltua ominaisuutta, tässä yhteydessä riidanhalua.

   Teissä setäkeskustelijoissa, jotka muistatte mainita olevanne keski-ikäisiä heteromiehiä, on se ongelma, että keskustelette laiskasti ja sitten jos teidän kanssanne yrittää keskustella ihan asiasta ja faktoilla, ja jos näkemyksenne kyseenalaistetaan, niin alatte napista että "taaskaan ei oteta tosissaan koska olen valkoinen heteromies". Niin, kyllä heti otetaan tosissaan kun tarjoatte ihan oikeita argumentteja keskusteluun.

   Poista
 11. Ano: vaadit toiselta hillintää ja sitten käyttäydyt itse kuin kiukutteleva teini?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eh, missä kohtaa käyttäydyn "kuin kiukutteleva teini"? Etkö ymmärrä tappouhkailujen eroa muuhun kielenkäyttöön?

   Poista
 12. Terve Musta Orkidea! Täällä Turku Priden koordinaattori ja kaikkien yllämainittujen some-päivitysten kirjoittaja! Teen tämän mahdollisimman yksinkertaiseksi: Tämä teksti ei valitettavasti päde meihin, sillä Turku Pride ei ole gay pride. Me olemme G:n lisäksi myös LBTIQ-Pride. Olemme ihmisoikeus-Pride, tasa-arvo-Pride ja yhdenvertaisuus-Pride. Meitä sanotaan nimellä Suomen antirasistisin Pride ja Suomen esteettömin Pride ja tästä olemme kiitollisia ja iloisia.

  Kiitos kaunis, kun huomasit, että kielenkäyttö sujuu! Olisikin kummallista, jos ihminen, joka on uransa rakentanut sukupuolentutkimukseen sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskenttään, ei osaisi ilmaista itseään intersektionaalisen feministisesti ;)

  Toivottaisin tervetulleeksi mukaan Turku Prideille, mutta se tuntuu edustavan sinulle kaikkea muuta, kuin sitä iloa ja yhteisöllisyyttä, mitä me olemme siinä itse kokeneet ja pyrkineet jatkamaan eteenpäin. Emme toki haluaisi nähdä, että sinä pahoittaisit mielesi. Lupaamme kertoa, kun löydämme "gay Pride" -tapahtuman, missä ajetaan pelkästään gay-miesten intressejä - en ole toistaiseksi itse ikinä törmännyt moiseen.

  Yst terv,
  Panda Eriksson

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa ylläri, että Turun "jokapaikan transu" tulee tännekin esittelemään erinomaisuuttaan.

   Poista
  2. Mukavaa, että ns. virallisemmalta taholtakin tullaan kommentoimaan ja korjaamaan. Valitettavaa tosin, että tämä tehdään "haista vittu"-tavalla eikä oikeasti yritetä vuoropuheluun

   Poista
 13. Kaikella kunnioituksella, mutta blogiasi viime aikoina vähän sellailleena tulee fiilis, että nyt on taas lähdetty mopolla moottoritielle.

  Tai siis, voi hyvin olla että sinulla on kertomisen arvoista ajatuksia transuilusta ja siihen liittyvästä keskustelusta. Mutta tämän kirjoituksen ja esittämiesi kommentien perusteella tuntuu, että kannattaisi fokusoida nimenomaan siihen ja vain terävöittää argumentointia. Joskus sitä lukee kirjoittajan tekstejä ja jossain vaiheessa huomaa, että tämä eksyy puhumaan jostain itselle tutusta asiasta. Silloin huomaa kirjoittajan puhuvan tästä aiheesta ihan mitä sattuu ja herää epäilys, että onkohan muissakin kirjoituksissa argumentointi todellisuudessa yhtä laiskaa ja väsynyttä.

  Voi hyvin olla että sinulle on Suomesa tarjolla suurempaa nettiglooriaa nationalistisen taantumukselliston lemmikkinä ja provoilevana Transu-Milona ja jos tuo rooli kiihottaa, niin ei kai sille millään argumentoinnilla mitään voi. Kulttuurimarxismin hokemisella, Suommi ensin-jengin puolustelulle ja natsit ovat äärivassareita-jutuilla sinua on vaan vähän vaikea ottaa vakavasti.
  .

  VastaaPoista
 14. Moi kaverit, pahoittelut viiveestä kommenttien julkaisussa. Minä ja yötyöt ei sovita yhteen.

  "Katuhäirinnästä Kyseessä oleva Halla-ahon kirjoitus, vuodelta 2003”

  Mitähäh, vuodelta 2003? Paljon on virrannut vettä Kymijoessa noista ajoista ja tuohan on kauan ennen kuin Hallis on edes ollut poliitikko. Ihan vakavissaanko tässä nyt kaivellaan jotain Halliksen kirjoituksia jostain 14 vuoden takaa?

  Suosittelen itse kutakin käyttämään sitä tolkkua ennen kuin vetää palkokasvit sieraimiin ihmisten kirjoituksista ja vähän katsomaan, että missä kontekstissä ne on esitetty. Ihmiset ovat tässä osoittaneet, että mikä tuo Halliksen homonampumisjutun konteksti on ollut ja se on suoraan sanoen sellainen, joka voidaan ohittaa hymähdyksellä tai kommentoimalla ”rauhoitupas nyt, Jussi, vähän, ennen kuin kirjoittelet nettiin”. Sen sijaan, että me nyt ihan vakavissaan keskustellaan siitä, että Halliksella on ”väkivaltafantasioita” ja hän haluaa oikeasti ampua homoja...

  En usko, että maailmassa on yhden ainoaa ihmistä, joka ei olisi syyllistynyt asiattomiin tölväyksiin joko suutuspäissään tai vittuuntuneena. Voin vain miettiä, että mitä on itse tullut vuosien varrella sanoneeksi joko yksittäisistä ihmisistä tai ihmisryhmistä... Mutta olenko ihan Aikuisten Oikeasti ja vakavissani halunnut tehdä väkivaltaa kyseisille ihmisille? No en todellakaan, ja olisi helvetin turhauttavaa joutua selittelemään jollekin pällille, että ei, en minä halua tiputtaa ydinpommeja Lähi-Itään tai heittää vauvoja parvekkeelta alas tai tehdä kissanpennuista rukkaset. Jopa vuosikausien päästä.

  Tämä on itse asiassa yksi suurimmista syistä, että miksi en halua politiikkaan. Politiikka on täynnä ihan typeriä skandaaleja, jotka on saatu aikaan naurettavalla huumorintajuttomuudella ja irroittelemalla tölväyksiä kontekstistä (esim. Terhi Kiemungin virpomiskohu, Immosgate ja Helena Erosen natsitervehdyskohu). Mun kärsivällisyys tähän perseilyyn on tasan nolla ja mulla menisi samantien hermot, jos joku uuno ottaisi tosissaan jotain tölväyksiäni, jotka ovat ilmiselvästi joko tsoukkeja tai huonotuulisuuden tulosta, ja tulisi määkimään niistä mulkosilmät pullottaen ja tutiseva sormi tanassa. Tulisi varmasti tirvaistua useampaa toimittajaa tai randomia kansalaista. Oho, hupsista, taisinpa just aiheuttaa skandaalin. Ei ton Sametin kans voi käydä dialogia, kun sehän on osoittanut olevansa väkivaltainen.

  Väännetään nyt vielä rautalangasta, että joo, Halliksen heitto on asiaton. Mutta järjen käyttö on sallittua. Sitä en kiellä, etteikö ns. ”halla-aholaisuuden häntä” ja ”perussuomalaisten karvalakkiosasto” olisi olemassa. On ne olemassa ja niihin kuuluu porukkaa, jotka oikeasti vihaavat ulkomaalaisia ja homoja (ja transuja, kuten minua). Niiden tekemisiä ja sanomisia en ala puolustelemaan. Mutta on myös suorastaan normaalia, että ihmiset sanovat suuttuneena, vihaisena tai harkinnan tilapäisenä pettämisenä kaikkea tyhmää, mitä eivät tarkoita. Käytä sitä tolkkua erottamaan, että kumpi on kumpi. On älytöntä käydä vakavissaan keskustelua jostain henkilön irrallisista lausahduksista.

  VastaaPoista
 15. Anonyymi, sulla nyt muutenkin menee tekstissäsi iloisesti sekaisin ihmiset, jotka puhuvat väkivallasta (myös läpällä) ja ihmiset, jotka tekevät oikeaa, konkreettista väkivaltaa. Niissä on aika hitsin iso ero. Sinun logiikallasi minuakin voitaisiin syyttää jos jonkinlaisista väkivaltafantasioista, mutta olenko koskaan elämässäni ollut oikeasti väkivaltainen ja ihannoinko väkivaltaa oikeasti? En.

  Sulla menee iloisesti sekaisin myös Perussuomalaiset ja Suomi Ensin -jengi. Ne on kaksi eri porukkaa, joita vetävät eri ihmiset. On outo väite, että persut eivät olisi irtisanoutuneet kaikenlaisten öyhöttäjien tekemisistä. Persuissahan just pidetään öyhöttäjiä piikkinä lihassa, jotka huomattavasti hankaloittavat heidän omaa toimintaa ja maahanmuuttokriittistä toimintaa yleisesti, kun jatkuvasti syytetään tutiseva sormi tanassa kaikesta älyttömästä, kuten natsismista.

  Kandee tutustua poliittisiin käsitteisiin, niin vähän ymmärtää, että mitä eri poliittiset ryhmittymät edes edustavat. Persut ovat oikeisto-keskusta-vasemmisto -akselilla hyvin jakautunut porukka ja siellä on (tai on ollut) akselin joka kohtaan sijoittuvaa porukkaa. Ne persuaktiivit, joita itse seuraan tai olen tavannut, ovat oikeistolaisia ja klassisia liberaaleja ja siellä on myös libertaareja tai suorastaan anarko-kapitalisteja, jotka ovat totalitarismin täysi vastakohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sametti, sulla menee iloisesti ohi se tosiasia, että väkivalta ei synny tyhjiössä eikä tyhjyydestä, ja että kieli on hyvin voimakas työkalu. Poliittiseen väkivaltaan (äärimmäisyyksinä menneenä esim. kansanmurhiin) liittyy aina voimakasta propagointia, mm. uhrin dehumanisointia, ja se tapahtuu kielessä, kielen välityksellä. Luuletko, että jossain keskitään tuosta noin vaan lahdata tuhansittain jengiä, naapureita, entisiä ystäviä, työkavereita ja tovereita, koska sattui vaan huvittamaan? Sen vuoksi väkivalta on rajattava sananvapauden ulkopuolelle. Jos sulla olisi pokkaa tehdä tätä omilla kasvoillasi ja jos joutuisit vihapuhekampanjoinnin kohteeksi (mitä kyllä epäilen, koska kuka sellaisen mobilisoisi kun et ole "suvakki") ja se kärjistyisi vaikkapa seurailuun, kotiosoitteesi selvittämiseen jne. ja joutuisit arvailemaan että mitkähän niistä tappo- ja raiskausuhkauksista olivat nyt "tölväyksiä" ja milloin se seuraaja onkin laittanut ihan oikeat aikeensa sulle paskapaketin ohessa. Miksi vihapuheen kohteen pitäisi vain joustaa ja joustaa ja olla se, joka joutuu olemaan ottamatta palkokasveja nenään, sen sijaan, että vaan sanottaisiin että vihapuhe ei ole ok? Mä en todella käsitä tätä logiikkaa... Mikä mun alkuperäinen pointti oli, että onko ihme, jos homot ei tykkää tyypistä joka miettii millainen mielihyvä tulisi siitä, että ampuu homoa päähän. Mun tolkulla ihan ymmärrettävää. Ei jaksa sympata perseilyä vaikka tää tolkun ihmisyys onkin niin kauheen trendikäs juttu. Tolkun ihmiset tunnetaan myös mahdollistajina... Noh, pieni kevennys: http://hs.mediadelivery.io/img/1920/3bee5554f90247f89c2aea9e1e3ab28c.jpg

   Kyllä mä tiedän, että Persut ja SE on eri porukkaa. Mutta aika iloisesti se Hallis siellä on käynyt kahvittelemassa ja muuta. Jaa oliskos näihin irtaantumisiin vaikka linkkejä? Ei ole osunut silmiin.

   Jaa niin missä kohtaa mulla on poliittiset käsitteet sekaisin? Sillähän ei nyt ole tuon taivaallista merkitystä millaisia jotkut persujen yksittäiset rivijäsenet ovat. Sangen sopuisaa oli hallitusyhteistyö kovan oikeistolaisen talouspolitiikan suhteen, eli sielläpä ne populistit olivat heittämässä bussin alle juuri niitä "pieniä ihmisiä" joiden asialla heidän piti olla. Se on sangen surku. Halliskinhan on tiukan talouspolitiikan kannattaja. Kyllä se on oikeistolaista meininkiä se.

   Poista
 16. Panda Eriksson:

  Arvasin, että tapahtuman takana olit sinä. Mahtaako Sade Kondelin olla kaverinasi?

  Tämä teksti ei valitettavasti päde meihin, sillä Turku Pride ei ole gay pride. Me olemme G:n lisäksi myös LBTIQ-Pride.

  Lupaamme kertoa, kun löydämme "gay Pride" -tapahtuman, missä ajetaan pelkästään gay-miesten intressejä

  Jaa, eipä tullut mieleeni, että nykyään tarvitsee alleviivata tätä, ettei tule vahingossa (tai tahallisesti) väärinymmärretyksi: gay pride on sama asia kuin LGBT-pride. LGBT-pride on ns. laajennettu versio alkuperäisestä gay pridesta. Eli kyseessä on seksuaalivähemmistöihin liittyvä tapahtuma. Luulin tämän olevan kaikille selvää.

  Kuten tekstissä osoitin, modernilla gay/LGBT-pridella ei ole kauheasti mitään tekemistä alkuperäisen gay/LGBT-priden kanssa, vaan moderni pride on nimenomaan intersektionaalisen feminismin marssi/tapahtuma. Jonka sinä itse myönsit.

  Se, että henkilö on homo, bi, trans tai joku muu, ei tarkoita sitä, että hän olisi intersektionaalinen feministi. Tämä on juuri tämän tekstin pointti ja se on se asia, jonka kanssa minulla ja monella muulla on ongelma. Te intersektionaaliset feministit olette kaapanneet ja omineet LGBT-priden omiin tarkoituksiinne ja muokanneet siitä omaan poliittiseen ideologiaanne sopivan. Mutta koska ihmiset yhä mieltävät LGBT-priden nimenomaan homojen, muiden ei-heteroiden ja transsukupuolisten tapahtumaksi, niin he yhdistävät kaiken prideen liittyvän suoraan LGBT-ihmisiin. Minä olen täysin kyllästynyt siihen, että ihmiset olettavat minun olevan sitä ja sitä ja edustavan sitä ja tätä ajatusmaailmaa vain siksi, että olen biseksuaali ja trans.

  Lakatkaa kutsumasta tätä omaa feminististä tapahtumaanne LGBT-prideksi. Kutsukaa sitä vaikka queerfeministiseksi marssiksi.

  VastaaPoista
 17. Isaiah:

  Joskus sitä lukee kirjoittajan tekstejä ja jossain vaiheessa huomaa, että tämä eksyy puhumaan jostain itselle tutusta asiasta. Silloin huomaa kirjoittajan puhuvan tästä aiheesta ihan mitä sattuu--

  Minä en ole täydellinen, enkä ole väittänytkään olevani. En tiedä, mihin tässä tarkalleen viittaat, mutta mikäli huomaat jotain oikeita asiavirheitä, niin saat tulla kertomaan niistä. Ehkä oppisin sinulta jotain.

  Voi hyvin olla että sinulle on Suomesa tarjolla suurempaa nettiglooriaa nationalistisen taantumukselliston lemmikkinä ja provoilevana Transu-Milona ja jos tuo rooli kiihottaa, niin ei kai sille millään argumentoinnilla mitään voi.

  Kuulen tätä kommenttia aina välillä. Ihmiset sanovat samaa kaikista muistakin, jotka kirjoittelevat vastaavia juttuja kuin minä. Se on minusta oikeasti hauskaa, että joku kuvittelee minun kirjoittelevan siksi, että haluaisin nuolla konservatiiveja, rajakkeja ja herraties mitä. Minä bloggaan, koska haluan blogata ja tykkään blogata. Olen täysin itsenäinen kirjoittaja.

  Kulttuurimarxismin hokemisella, Suommi ensin-jengin puolustelulle ja natsit ovat äärivassareita-jutuilla sinua on vaan vähän vaikea ottaa vakavasti.

  Kulttuurimarxismia voi minusta perustellusti sanoa todelliseksi ilmiöksi. Suomi Ensin-jengiä en puolusta, en kuulu heihin ja kuten jo aiemmin totesin, kartan heitä. Natsit eli kansallissosialistit ovat sosialisteja ja menevät sen kanssa totalitarismiin saakka. Tämähän on äärivasemmistolaisuutta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Natsit eli kansallissosialistit ovat sosialisteja ja menevät sen kanssa totalitarismiin saakka. Tämähän on äärivasemmistolaisuutta?"

   Arvon Sametti, politiikka ei valitettavasti ole niin yksiselitteistä, että voitaisiin ottaa jokin yksi ainoa muuttuja pistemäisenä, ulos kontekstistaan, ja arvioida koko poliittista liikettä sen perusteella. En jaksa nyt alkaa etsiä mitään avoimessa verkossa olevaa lähdeviitettä, joten tyydyn muotoilemaan omin sanoin... Mutta natsit luokitellaan (niin arkikielessä kuin tutkimuskirjallisuudessa) äärioikeistoon, sillä aatteen ytimessä on kaiken ulossulkeva kansallismielisyys, rodullinen puhtaus ja autoritaarisuus. Siinä sopassa sosialismikin palvelee tätä kansakuntaa. Kansallikseton sosialismi on työväenLUOKAN aate. (Älkää erehtykö, autoritaarinen sosialismi on myös kammottava ajatus ja ollut kammottava liike.) Ihmettelen mistä tämä innostus yrittää livuttaa natsit ja muut vasemmistoon oikein kumpuaa.

   Poista

TERVETULOA KOMMENTOIMAAN.
Tämä blogi EI ole ns. safe space eli täällä EI noudateta turvallisen tilan periaatteita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki asiat ja ideat, myös arat ja tabuaiheet, ovat vapaata riistaa kritiikille. Vääriä mielipiteitä ja tyhmiä kysymyksiä ei ole.

Kahden säännön puitteissa:
1) Älä loukkaa KENENKÄÄN yksityisyyttä.
2) Pitäydy kohteliaassa asiakeskustelussa. Sinun on kyettävä argumentoimaan näkökulmasi.

Muista, että kaikki, mitä kirjoitat kommenttiosiossa, on julkista.

Tässä blogissa kritisoidaan ja analysoidaan asioita ja ilmiöitä, sekä keskustellaan niistä. Kuka tahansa on tervetullut esittämään mielipiteensä, näkemyksensä tai huomionsa, vaikka ne olisivat syvässä ristiriidassa kirjoittajan omien näkemysten kanssa, tai muiden kommentoijien kanssa. Kannustan kaikenlaisia ihmisiä tulemaan kertomaan omista havainnoistaan ja kokemuksistaan, sillä nämä aina täydentävät itse blogitekstin sisältöä tai sanomaa. Blogitekstissä havaituista virheistä huomauttaminen on erittäin toivottavaa. Pidä kuitenkin mielessäsi, että tämä on asiablogi, ja sinun oletetaan kykenevän argumentoimaan näkemyksesi sekä kommunikoimaan sivistyneesti.

Disclaimer:
Minä en ole tutkija, vaan yksityishenkilö, joka on nähnyt asioita, kokenut asioita ja lukenut asioita. Tämä ei ole asiantuntijablogi, vaan henkilökohtainen blogi. Muista kriittinen asenne, kun luet blogia, siinä olevia linkkejä tai kommentteja. Blogi on ensisijaisesti suunnattu ns. perusheteroille, eikä ole ns. sateenkaariväen halilaatikko.