torstai 4. toukokuuta 2017

Miksi transsukupuoliset vastustavat transaktivismia?


Esittelin Juutuuban puolella neljä yleisintä syytä, että miksi transsukupuoliset vastustavat transaktivismia. Mutta lyhyesti:

 1.  Transaktivistit saavat kaikki transsukupuoliset näyttämään hulluilta.
 2.  Transsukupuoliset eivät pidä muunsukupuolisuus-/ei-binäärisyys -ilmiöstä.
 3.  Translapset.
 4.  Huoli siitä, mihin maailma on menossa.

Suosikkini Juutuuban transaktivismia vastustavista transsukupuolisista:
 1. Blaire White  (USA, male-to-female)
 2. Yorick (Skotlanti, female-to-male)
 3. Matthew C. (USA, female-to-male)

8 kommenttia:

 1. Mitä mieltä olet siitä Camille Paglian mielipiteestä, että länsimaissa nykyään ilmenevä "transmania" on oire sivilisaation luhistumisesta ja dekadenssista?

  VastaaPoista
 2. Terkkuja Ylilaudalta, sinun blogi linkattiin erääseen lankaan.

  Avasit silmiäni monella tapaa, kiitos siitä.

  Suora kysymys, oletko nyymi?

  VastaaPoista
 3. Minusta kuulostaa uskottavalta. Yhteiskunta on kadottanut ideaalinsa, todellisuudentajunsa sekä käsityksensä siitä, mikä on hyvää, kaunista ja oikein.

  VastaaPoista
 4. En ole käynyt Ylilaudalla tai millään muullakaan laudalla vuosiin.

  Terveisiä Ylilaudalle takaisin. :3

  VastaaPoista
 5. Wanha Ämmä5.5.2017 9.57

  Summasit aika hyvin, miksi minä itse en pidä mitään yhteyttä trans-yhteisöön ja miksi koen trans-aktivismin lähinnä riesaksi.

  Me, joita asia omakohtaisesti koskettaa, olemme näille aktivisteille lähinnä kesäkissoja tai keppihevosia, jotka heitetään pois kun emme enää ole käyttökelpoisia.

  VastaaPoista
 6. Jep. Ei noita oikeasti kiinnosta transsukupuolisten asiat. Noita kiinnostaa vain oman ideologian levittäminen.

  Blaire White kertoi, että hänen pitkäaikaiset feministikaverinsa yrittivät puukottaa häntä kuultuaan hänen mielipiteistään. Se niistä transsukupuolisten ihmisoikeuksista.

  VastaaPoista
 7. Wanha Ämmä5.5.2017 19.00

  Olen myös huomaavinani, että transaktivistien ja transsukupuolisten intressit ovat rajusti ristiriidassa

  Se, mitä transsukupuoliset tosiasiassa _tarvitsevat_, on ensinnäkin tämän riesan tutkimus (sen syyt, sen syntymekanismit, sen hoito ja ennenkaikkea se, miten sen kehittyminen voidaan tulevaisuudessa estää!) ja toisaalta itse hoitoprosessin ja hoitomuotojen tutkimus ja kehittäminen. Ja kolmanneksi mielenterveydellinen työ, eli niiden transsukupuolisten, joilla kaikki ei ole mennyt ihan putkeen, mielenterveydellinen kuntoutus ja tuki.

  Se, mitä me _emme tarvitse_ on kaikenlainen gender- ja sukupuolihömppä, feministinen sukupuolentutkimus, sukupuolten häivyttäminen ja kaikenlainen hypetys. Tämä riesa on sairaus tai ainakin lääketieteellistä väliintuloa vaativa tila, ei mikään elämäntapa eikä varsinkaan sellainen, minkä joku voisi valita. (En itse kykene mieltämään, miksi kukaan täysipäinen ihminen _haluaisi_ olla TS tai inter.)

  Minä itse en ainakaan halua olla sukupuoleton enkä muunsukupuolinen. Antakaa minun nyt olla nainen kun minut ensin paikattiin pojaksi ja pieleenhän se silloin meni, ja nyt kun olen kropassa jonka koen omakseni, niin antakaa minun nyt vihdoin olla juuri niin nainen kuin kykenen.

  VastaaPoista

TERVETULOA KOMMENTOIMAAN.
Tämä blogi EI ole ns. safe space eli täällä EI noudateta turvallisen tilan periaatteita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki asiat ja ideat, myös arat ja tabuaiheet, ovat vapaata riistaa kritiikille. Vääriä mielipiteitä ja tyhmiä kysymyksiä ei ole.

Kahden säännön puitteissa:
1) Älä loukkaa KENENKÄÄN yksityisyyttä.
2) Pitäydy kohteliaassa asiakeskustelussa (ei kommentteja luokkaa "tapa ittes", "hevosen kyrpä" tai "neekerineekerineekeri").

Muista, että kaikki, mitä kirjoitat kommenttiosiossa, on julkista.

Tässä blogissa kritisoidaan ja analysoidaan asioita ja ilmiöitä, sekä keskustellaan niistä. Kuka tahansa on tervetullut esittämään mielipiteensä, näkemyksensä tai huomionsa, vaikka ne olisivat syvässä ristiriidassa kirjoittajan omien näkemysten kanssa, tai muiden kommentoijien kanssa. Kannustan kaikenlaisia ihmisiä tulemaan kertomaan omista havainnoistaan ja kokemuksistaan, sillä nämä aina täydentävät itse blogitekstin sisältöä tai sanomaa. Blogitekstissä havaituista virheistä huomauttaminen on erittäin toivottavaa. Pidä kuitenkin mielessäsi, että tämä on asiablogi, ja sinun oletetaan kykenevän argumentoimaan näkemyksesi sekä kommunikoimaan sivistyneesti.

Disclaimer:
Minä en ole tutkija, vaan yksityishenkilö, joka on nähnyt asioita, kokenut asioita ja lukenut asioita. Tämä ei ole asiantuntijablogi, vaan henkilökohtainen blogi. Muista kriittinen asenne, kun luet blogia, siinä olevia linkkejä tai kommentteja. Blogi on ensisijaisesti suunnattu ns. perusheteroille, eikä ole ns. sateenkaariväen halilaatikko.