tiistai 7. lokakuuta 2014

Blogin tarkoitus

Tämän blogin ensisijainen tarkoitus on toimia tiedotus- ja keskustelualueena trans- ja homoasioille. Ohessa käsittelen muitakin poliittisia, yhteiskunnallisia sekä ihmiselämään liittyviä asioita. Blogi on suunnattu kaikille teille perusjampoille siellä ruudun takana ja haluankin ensisijaisesti jakaa kokemuksia sellaisille ihmisille, joilla ei ole henkilökohtaista LGBT-historiaa ja puhua asioista selkeästi siten, että LGBT-aluetta tuntematon ihminen voi ne ymmärtää. Internet on täynnä trans- ja homoblogeja, mutta kokemukseni mukaan ne ovat lähinnä LGBT-ihmisten halilaatikoita, joiden lukijat ovat etupäässä muita LGBT-ihmisiä. Blogeissa lähinnä tilitetään kokemuksista ja jaetaan niitä ja toiset tsemppaavat. Tämä blogi ei ole halilaatikko, vaan tarkoitukseni on tulevissa kirjoituksissa repiä monet poliittisesti arat aiheet kappaleiksi ja puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Täällä ei katsota asioita homonpinkkien sydämenmuotoisten lasien läpi ja paskota sateenkaaria, vaan asioista puhutaan kylmän realistisesti. Tämä blogi on poliittisesta korrektiudesta vapaa alue ja jos joku täällä jostain loukkaantuu, niin se en tule olemaan minä. Koska olen päättänyt repiä asiat kappaleiksi, niin se tarkoittaa sitä, että myös minut voi repiä kappaleiksi. Kommenttiosastolla on sallittua osallistua keskusteluun poliittisesti epäkorrektisti, esittää poliittisesti epäkorrekteja ja henkilökohtaisia kysymyksiä sekä ottaa esille poliittisesti epäkorrekteja asioita. Koska blogi on suunnattu perusheteroille, tyhmiä kysymyksiä ei ole. Olen täällä sitä varten, että vastaan. Blogin ymmärtämisen helpottamiseksi olen koonnut LGBT-sanaston, joka löytyy jatkossa helposti etusivun oikeasta laidasta profiilikirjoituksen yhteydestä. Mikäli blogikirjoituksessa tuli vastaan sana, jota et ymmärtänyt, niin klikkaa sanasto auki ja tsekkaa sieltä. Laajempia sanastoja löytyy Internetistä, mm. Setan sivuilta, mutta omasta mielestäni kyseinen sanasto on ärsyttävään muotoon muotoiltu, joten päätin itse kirjoittaa kokonaan uuden ja helpommin ymmärrettävän.

Olen sitä mieltä, että sateenkaarikoalitiosta on muodostunut yhteiskunnallisesti ongelmallinen ryhmittymä, joka lähinnä hidastaa ja hankaloittaa yhteiskunnallista keskustelua ja toimintaa. Asiaa vaikeuttaa erityisesti se, että sateenkaarijengin ja ns. perusheteroiden välillä ei tunnu olevan kunnollista keskusteluyhteyttä, vaan sateenkaarijengille on tyypillistä heittäytyä itsepäisiksi ja alkaa syyllistämään muita ja parkua syrjinnästä. Eräs tämän blogin tarkoitus on avata tuo keskusteluyhteys ilman, että perusheteron tarvitsee pelätä loukkaantumista, syyllistämistä tai muuta parkumista. Edustan itse sekä sukupuoli- että seksuaalivähemmistöä (transsukupuolinen panseksuaali) sekä olen tämän lisäksi jossain määrin osallisena muissa vaihtoehtoelämäntaparyhmittymissä (esim. BDSM, polyamoria), joten koen olevani täysin valtuutettu edustamaan näitä ryhmittymiä.

Kommentoinnista sen verran, että kommenteissa on sallittua repiä asioita kappaleiksi ja esittää kärkkäitä mielipiteitä. Annan tähän luvan sillä perusteella, että aion toimia sillä tavalla itsekin. Kommenteissa on sallittua kysellä ns. tyhmiä tai hyvinkin henkilökohtaisia juttuja. Kommenteissa saa myös suuttua ja minusta saa olla sitä mieltä, että olen täysi kusipää. Kommenttiosastolla on kuitenkin kiellettyä heittäytyä alakoululaiseksi tai raivopäiseksi apinaksi. Tämä on asiablogi eli pidetään keskustelu asiallisena. Mikäli olet sitä mieltä, että olen täysi kusipää, niin sinulla tulee kommentissasi olla jotain muutakin sanottavaa. Huutelu ei hyödytä mitään muuta kuin huutelijan huutelun halua. Kommenteissa on lisäksi syytä välttää kiroilua ja muuta alatyylistä kielenkäyttöä ja turhaa provokaatiota. Siitä, että mikä on loppupeleissä asiallista ja mikä ei, päätän minä. Trollaajat ja perseilijät saavat matkalipun banaanisaarille.

Toivon tämän blogin olevan virkistävä tuulahdus ummehtuneessa ilmapiirissä ja toivon pystyväni avaamaan silmiä sekä keskusteluyhteyttä omalta osaltani.

3 kommenttia:

  1. Haluan kiittää simua rohkeudestasi ja avoimuudestasi. Vaikka olen Jeesukseen uskova kristitty hetero, niin olen monista asioista samaa mieltä kuin sinä. Olen miettinyt sukupuolenvaihdosleikkauksen kokeneita ja blogistasi sai asiallista tietoa. Itse olen ollut parantumattomasti sairas ja kokenut Jeesuksen parantaneen minut rukouksen aikana (lääkärit olivat aivan ihmeissään). Toivotan sinulle kaikkea hyvää ja voimia, ja toivon että löydät Hänet joka antaa sisäisen rauhan ja voi eheyttää identiteettimme.

    VastaaPoista
  2. Onnittelut hienosta blogista ja tärkeästä missiosta. Kiitos.

    VastaaPoista
  3. Puhut ihan tarkeista asioista, mita nuo transhoidot voivat saada aikaan. Kuitenkaan ei saisi hengellistaa ohjelmiasi, koska Jumala on muuttumaton siina, mita Han on sanonut samansukupuolisten keskinaisesta seksista.Se on Jumalalle kauhistus. Sina olet hyvasydaminen ja viisas ihminen, mutta rukoile Jumalaa osoittamaan, mika on TODELLA totuus.Ja etta loytaisit sen 100 % totuuden myos sydameesi ja elamaasi.

    VastaaPoista

TERVETULOA KOMMENTOIMAAN.
Tämä blogi EI ole ns. safe space eli täällä EI noudateta turvallisen tilan periaatteita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki asiat ja ideat, myös arat ja tabuaiheet, ovat vapaata riistaa kritiikille. Vääriä mielipiteitä ja tyhmiä kysymyksiä ei ole.

Kahden säännön puitteissa:
1) Älä loukkaa KENENKÄÄN yksityisyyttä.
2) Pitäydy kohteliaassa asiakeskustelussa. Sinun on kyettävä argumentoimaan näkökulmasi.

Muista, että kaikki, mitä kirjoitat kommenttiosiossa, on julkista.

Tässä blogissa kritisoidaan ja analysoidaan asioita ja ilmiöitä, sekä keskustellaan niistä. Kuka tahansa on tervetullut esittämään mielipiteensä, näkemyksensä tai huomionsa, vaikka ne olisivat syvässä ristiriidassa kirjoittajan omien näkemysten kanssa, tai muiden kommentoijien kanssa. Kannustan kaikenlaisia ihmisiä tulemaan kertomaan omista havainnoistaan ja kokemuksistaan, sillä nämä aina täydentävät itse blogitekstin sisältöä tai sanomaa. Blogitekstissä havaituista virheistä huomauttaminen on erittäin toivottavaa. Pidä kuitenkin mielessäsi, että tämä on asiablogi, ja sinun oletetaan kykenevän argumentoimaan näkemyksesi sekä kommunikoimaan sivistyneesti.

Disclaimer:
Minä en ole tutkija, vaan yksityishenkilö, joka on nähnyt asioita, kokenut asioita ja lukenut asioita. Tämä ei ole asiantuntijablogi, vaan henkilökohtainen blogi. Muista kriittinen asenne, kun luet blogia, siinä olevia linkkejä tai kommentteja. Blogi on ensisijaisesti suunnattu ns. perusheteroille, eikä ole ns. sateenkaariväen halilaatikko.