torstai 29. marraskuuta 2018

Tähän joku fiksu otsikko

Hei ystävät.
Blogi oli taas jonkin aikaa pois linjoilta ja tänään pistin takaisin näkyväksi. Minulla on yksityiselämässäni eeppistä draamaa juuri nyt ja loppua ei näy. Voimani ovat tässä kohtaa aivan täysin loppuneet. En jaksa tässä mielentilassa mitään ylimääräistä, en tätä blogiakaan, kun pystyn hädin tuskin olemaan edes ihminen. Sain tosin jo sähköpostiin viestiä, että voisiko blogi palata linjoille, joten noh, mikäs siinä. Ihan kiva, että jengi haluaa lukea sepustuksiani. Mutta älkää ihmetelkö, jos en kauheasti vastaile kommentteihin.

Vuosi 2018 on ollut koko elämäni paskin vuosi. Olen tämän myllytyksen jäljiltä nyt täysin finaalissa ja vetäydyn toistaiseksi kokoamaan mieleni ja sydämeni sirpaleita. Jatkakaa.

34 kommenttia:

 1. Tsemppiä Sametti. Kiitos kun avasit blogin. Lepää sinä, hoida itseäsi. Ajattelen sua lämmöllä. Jos tuntisin sut, kantaisin osan sun taakoista.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tähän astisesta, ja siitä että palautit blogin taas luettavaksi. Siinä on paljon mikä kannattaa lukea ajatuksella. Omasta itsestä täytyy aina huolehtia, ja tietää minkä verran jaksaa. Ei pidä ottaa paineita. Voimia ja kaikkea hyvää sinulle.

  VastaaPoista
 3. Jaksamista. En ole viime aikoina kommentoinutkaan, mutta seuraan kyllä.

  VastaaPoista
 4. Ei blogia välttämättä tarvitse sulkea joka kerta kun ei ole ehtinyt tai jaksanut sinne mitään kirjoitella.

  VastaaPoista
 5. Kyse on siitä, että 1) en jaksa edes ajatella kommenteissa käytävää keskustelua ja 2) ihmiset, jotka olen blokannut henkilökohtaisissa viestimissä, käyttävät blogin kommenttiosiota saadakseen minut lukemaan juttujaan.

  VastaaPoista
 6. Sametti-hyvä, tosi paljon voimia ja lämpimiä ajatuksia sinulle <3 Tietämättä tarkemmin mitä (muuta kuin detransitiota yms.) käyt läpi, niin kurjalta tuntuu miten paljon laitetaan yksi ihminen kestämään.

  Kiitos että laitoit blogisi takaisin näkyviin. Ennemmin vaikka kommentointimahdollisuus pois siksi aikaa, kunnes saat voimia kerättyä, kuin blogi piilossa. Sun tekstit on auttaneet valtavasti, uskon, että ne kannattaa pitää näkyvillä. Niistä on varmasti apua ja silmien avausta muillekin kun meikälle.

  Kaikkea hyvää sulle, toivottavasti asiat kääntyy jo pian parempaan päin. Lukijoissa on varmasti paljon enemmän meitä, jotka toivomme sulle kaikkea parasta ja ajattelemme sua lämpimästi, kuin niitä tyyppejä jotka ilmeisesti käy tännekin kakkaansa heittämässä (ylemmästä kommentistasi päätellen).

  Tsempit, palaa kun voit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kommenttimahdollisuuden poisto kuulostaa hyvältä idealta!

   Poista
 7. Kiitos. :3 Kiva kuulla. Tsemppiä sinnekin!

  VastaaPoista
 8. Ihan uteliaisuudesta kysyn, että keitä on nää tyypit jotka olet toisissa viestimissä blokannut ja minkälaista sisältöä he tämän blogin kommentteihin tuottavat? Onko joukossa joitain tunnettujakin nimiä?

  VastaaPoista
 9. Yksityiselämääni liittyviä tyyppejä. En tämän enempää levittele asiaa.

  VastaaPoista
 10. Hei. Sinun kokemuksesi olisi kultaa arvokkaampi tiedoksi kaikille sukupuoli-identiteetissään harhaileville ihmisille ja nuorille ennenkaikkea. Nyt kun seta tunkeutuu kouluihin ja "kasvattaa" nuoret ja lapset sekoamaan sukupuolensa suhteen, sinä olisit todellista tietoa tuova ja nuoret saisivat sinun kokemuksesta oikeaa ja arvokasta tietoa. Kuulin blogistasi aito avioliitto-ohjelman kautta radio patmos kanavalta. Rukoilen puolestasi.

  VastaaPoista
 11. Hei. Kiitos. Mitäs ne ovat minusta Radio Patmoksessa höpisseet?

  VastaaPoista
 12. Jaksamista toivotan minäkin. Tosiaan, jos vain mitekään voit pitää blogisi näkyvissä niin olisi siitä monelle lukijalle varmaankin apua ja helpotusta.

  Polku kapea elämän,
  käy se valosta varjojen laaksoon,
  kohdaten virtaavan hopeapuron.
  Sitä seuraten,
  rannalla kulkien,
  valonkajoa seuraten,
  löytää rauhallisuuden meren.

  Leviathan

  VastaaPoista
 13. Kiitos, että palautit blogin taas näkyville. Kirjoituksesi ovat mukavaa vaihtelua transkeskustelulle, joka tuntuu olevan joko superpositiivista kaikille-transihmisille-kaikki-keksittävissä-olevat-oikeudet möyhötystä tai koko asiasta täysin tietämätöntä jupinaa.

  Aikaisemmalla tauolla kuvittelin sinun lopettaneen täysin blogin pitämisen ja olin todella iloinen, kun huomasin blogin palanneenkin. Blogiin oli ehtinyt tulla paljonkin uusia tekstejä, joita aloin innostuneena lukea. Valitettavasti en ehtinyt uusimpaan translakiuudistusta käsittelevään tekstiin, kun suljit taas blogisi (palaamisen huomaamisen ja blogin uudelleensulkemisen välillä aikaa taisi olla viikko, olin ehkä vähän ymmärrettävästi harmistunut :D)

  Jaksamista, osasi ei ole helppo.

  VastaaPoista
 14. Mitenkäs se sinun detransitioitumisprosessisi on edennyt? Käsittääkseni Suomen molemmat transpolit ovat nykyään niin ruuhkautuneita, että ensimmäisen vastaanoton sinne saa vasta kuukausien odotuksen jälkeen. Oletko jo päässyt takaisin transpolille ja millaisen vastaanoton olet siellä saanut?

  VastaaPoista
 15. Ihan jäätävää ruuhkaa on joo. Jonotin kuukausia ekaa käyntiä, jolla kävin kesän lopussa. Silloin sovittiin, että aloitan uuden tutkimusrundin, mutta olen taas jonottanut kuukausia. Tällä viikolla tuli seuraavat ajat ja ne ovat tammikuussa.

  Eli käytännössä ei ole vuoteen edennyt yhtään minnekään. On pitänyt arkielämässä selvitä selittelemällä, että miksi papereissani lukee miehen nimi ja hetu, mutta väitän olevani nainen. Hieman stressaa, mutta noh, tämä on se ikuinen helvettini, sillä vaikka henkilötiedot vaihdettaisiin, niin transhoitojen vaikutukset jäävät.

  Semisti perseestä.

  VastaaPoista
 16. Ja niin, tuolla ekalla käynnillä lääkäri otti minut erittäin vakavasti. Mikä oli positiivinen yllätys.

  VastaaPoista
 17. Ihan mahtavaa kuulla, että lääkäri on ottanut sinut vakavasti. Aina harvakseltaan on tullut transpolien lääkäreiden haastatteluja tms. vastaan, ja noh, vähän on pistänyt miettimään sitä touhua (esim. jossain ylen ohjelmassa miehille tissejä - muistaakseni julkisella! - tekevä kirurgi silmät kimmaltaen selitti miten ruotsissa puhutaan sukupuolta vahvistavista toimenpiteistä, miten sukupuoli on päässä yms. transaktivismi aivopesu much?), mutta hyvä että siellä on asiallista meininkiä. Tulin myös miettineeksi, että ehkä eräällä tavalla olet varoittava ennakkotapaus (Suomen mittakaavassa?) siitä, mihin helvettiin somaattiset hoidot pahimmillaan johtavat. Toivottavasti transpolien lääkäreiden silmät pysyisivät auki mm. muusujen ja muiden epäselvien tapausten hoitamisen osalta, eivätkä he niin helposti taipuisi poliittisen painostuksen alle. Jotenkin ärsyttää sun puolesta, että mitä ilmeisimmin olisit ihan oikeasti hoidon tarpeessa, ja jos julkisuudessa liikkuvia tietoja on uskominen, niin transpolit ovat ruuhkautuneet ainakin osittain juuri kaikenmaailman muusujen takia. Kannattaa myös pyytää jos jonkinlainen tukea antava hoitokontakti esim. psykiatrisessa avohuollossa olisi mahdollinen, jos sellaiseen kokee tarvetta. Vaikka jokin keskustelukontakti psykologin kanssa. Ei korvaa varsinaista hoitoa, mutta auttaa, ettei pää leviä lopullisesti.

  Vielä yksi kysymys. (Ei ole pakko vastata, ymmärrän oikein hyvin, jos sulla ei voimat riitä kommentteihin vastaamiseen.) Luin joskus blogikirjoitusta kolmannesta maailmansodasta, ja olen aika varma, että linkki oli sun blogista. Kuulostaako tutulta? En kuollaksenikaan muista ko. blogin nimeä, en onnistu löytämään sitä ja olen olevinaan syynännyt sunkin postaukset läpi linkin löytääkseni. Teksti oli todella hyvä ja edelleen erittäin ajankohtaisen oloinen, joten haluaisin lukea sen uudestaan... Eli muistatko laittaneesi tuollaiseen tekstiin linkkiä? Voi olla, että oon päätynyt jostain muualta sinne.

  VastaaPoista
 18. Olen itsekin ihmetellyt useaan otteeseen transpolien lääkäreiden ulostuloja. He tuntuvat lähteneen ihan kympillä mukaan tähän muusutrendiin, mikä on oikeasti todella huono juttu. Minäkin olen kuullut, että nimenomaan muusut ovat ruuhkauttaneet transpolit. Minä kävin kesällä transpolin lisäksi psykiatrian avossa ja molemmissa paikoissa minulta kysyttiin, että koenko nyt itseni muusuksi. Olivat aika ihmeissään, kun sanoin, että inhoan koko muusu-käsitettä.

  Ei kyllä nyt tule mieleen, että missä olisin linkkaillut jotain kolmannesta maailmansodasta, mutta jos olen, niin se tod näk löytyy vuoden 2015 kirjoituksista. Onkohan mahtanut olla Jaska Brownin Jaskan pauhantaa -blogi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos blogivinkistä, tyyli ja aiheet vaikuttavat oikeilta. Ja mielenkiintoinen blogi joka tapauksessa. Pitää lukea, jos vaikka hakemani juttu löytyisi sieltä :)

   Aika ihmeellistä, että sulta on kysytty tuota muusu-juttua! Ajatellaankohan siellä, että muunsukupuolisuus olisi jokin oikeasti olemassaoleva juttu? Siis että se olisi jotain muutakin kuin sekava joukko identiteettihäiriöitä tai ehkä aika usein lähinnä trendikästä lumihiutalemaista itsen erottamista muista? Vähän pelottaa, jos siellä irtaannutaan tieteestä ja eh, todellisuudesta tähän malliin.

   Poista
 19. Olipa mukava nähdä, että olet palannut. Paljon voimia ja onnea elämääsi!
  Foorumi ei taida olla pystyssä? Minua kiinnostaisi jonkinlainen kokoontumispaikka meille samanmielisille (lue: järkeville tolkun ihmisille). Myös aktiivinen toiminta kiinnostaisi. Eduskuntavaalit ovat jo nurkan takana ja kaikki puolueet kristittyjä, perussuomalaisia ja sinisiä (?) lukuunottamatta kumartelevat setan edessä.

  VastaaPoista
 20. Hei, ja kiitos. Tosiaan, laitanpa foorumin takaisin linjoille, niin pääsette höpäjämään.

  VastaaPoista
 21. Hmm. Mitä tuohon muusuiluun voin ottaa kantaa, uskon että sieltä löytyy nk. aitoja tapauksia. Eli heillä on saman kaltaisia oireita, mitä löytyy perinteisiltä transuiltakin. Jos nyt rehellisiä ollaan, niin minusta he ovat järkipäisempiä kuin perinteiset transut siinä mielessä, että tiedostavat oman kehonsa ja sen alakerran, eivätkä kiellä sitä tai leiki silpomisleikkejä kuin nk. perinteiset transut.
  Mutta juu itte olen niin änkyrä, etten usko ihmisen hyötyvän noista hoidoista, jos hän ei ennen hoitoja ole yrittänyt siinä oudossa limbossaan itsemurhaa tai silponut itseään.

  VastaaPoista
 22. Muunsukupuolisuudella ei ole fyysisessä todellisuudessa pohjaa sikäli, että mitään "muunsukupuolista" sukupuolta ei ole olemassa. On vain miehiä ja naisia, ei mitään niiden väliltä tai ulkopuolelta.

  Tähän viitaten muunsukupuoliset eivät siis tiedosta omaa kehoaan eivätkä muiden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerropa jotain uutta.

   Toki välillä menen sekaisin siinä, että haluaako osa muunsukupuolisista olla ominaisuuksillaan molempia sukupuolia vai ei kumpaakaan.
   Tosin termi muunsukupuolinen voi tarkoittaa, että hän voi olla mitä vaan etanaa tai alkueliötä, että "vähän molempia" kävisi paremmin järkeen ja totuuteen. Koska vähän molempia osia löytyy jokaisen housuista, mutta toisilla ne värkit on kehittyneet lisääntymiskykyisemmiksi kuin toisilla.

   Et vieläkään kertonut perinmäistä syytä sille, miten päädyit uskomaan, että olet / luulit olevasi mies. Ja mitä/kenen kautta sait tietää hoidoista? Olisitko hakeutunut hoitoihin, jos kuvitellaan, että olisi ollut mahdotonta kuulla näistä hoidoista? Mutta tärkein kysymys tulee seuraavaksi. Onko detransitoutuneille ihmisille vertaistuki ryhmiä Suomessa vai jääkö kaltaisten löytäminen sattuman varaan?

   Poista
 23. Et vieläkään kertonut perinmäistä syytä sille, miten päädyit uskomaan, että olet / luulit olevasi mies.

  Olen kokenut sukupuolidysforiaa aivan koko ikäni. Niin kauan kuin muistan. En tiedä, mistä se on alunperin tullut.

  Ja mitä/kenen kautta sait tietää hoidoista?

  En muista ollenkaan. Olen ollut niistä tietoinen hyvin kauan.

  Olisitko hakeutunut hoitoihin, jos kuvitellaan, että olisi ollut mahdotonta kuulla näistä hoidoista?

  En osaa lainkaan sanoa.

  Onko detransitoutuneille ihmisille vertaistuki ryhmiä Suomessa vai jääkö kaltaisten löytäminen sattuman varaan?

  Minä en ole tällaisista ryhmistä tietoinen. Ne ovat ulkomaillakin kiven alla. Olen yrittänyt ulkomaisiin netin tukiryhmiin kahdesti ja molemmilla kerroilla minut on suljettu niistä ulos.

  Transpiireissä detransitioituminen on valtava tabuaihe, josta kukaan ei halua kuulla eikä siitä haluta keskustella. Täysin turhaa esimerkiksi jonnekin Transtukipisteelle tai vastaavaan mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu missä piireissä pyörii ja minkä ikäistä sakkia. Nuoremmat ja vähän luonteeltaansa taiteilijoita tuntuvat elävän draamasta, etteivät malta miettimään asioita joskus vähän rauhallisemmin ja pitää taukoa ihmisten jakamisesta vihollisiin ja hyviin tyyppeihin. Tosin välillä kyllä menee käsi ottaan, kun yli 30:set miettii simppeleitä asioita liian monimutkaisesti tai sitten monimutkaisia asioita liian sinisilmäisesti.

   Sopiiko kysyä, miksi sinut on suljettu niistä ryhmistä pois?

   Poista
  2. Transpiirejäkö tarkoitat? Jengi ei diggaa mielipiteistäni ja maailmankuvastani. Olen kansallismielinen kirkosta diggaava konservatiivi.

   Poista
  3. Tarkoitin noita ulkomaalaisia detransition tehneiden tukipiirejä/foorumeita.

   Poista
  4. Sitä en tiedä, että miksi eivät sinne ottaneet. En saanut selitystä. Ekalla kerralla viesteihini ei vastattu ollenkaan. Tokalla kerralla sain kiinni yhden tyypin, joka välitti yhteystietoni jonkun ryhmän johtajalle. Johtaja otti minuun yhteyttä, lupasi lähettää minulle linkin Discord-ryhmään ja lisätä johonkin Facebook-piiriin. Vaatimuksena oli, että lisään hänet Facebook-kaveriksi. Lisäsin. Hän oli päivän kaverinani, kunnes poisti minut. En koskaan saanut pääsyä Discord-ryhmään enkä Facebook-piireihin. En kuullut kenestäkään enää uudestaan. Kyllästyin jahtaamaan heitä.

   Nyt tuntuu, että voisin taas alkaa hätistelemään uudestaan. Kiinnostaisi saada edes jotain vastauksia.

   Poista
 24. Kiva nähdä blogisi paluu.

  Melkeinpä itkettää lukea, missä tuskissa olet. Sinä viisas ja niin syvä sielu, joka niin monia olet auttanut... Kamalaa, että kärsit niin. Äänesi kantamat tärkeät sanat, joita olet meidän netti-ihmisten luettavaksi saattanut, ovat koskettaneet sen verran, että jotakin tässä haluaa sanoa. Toivon oikeasti kaikkea parasta sinulle.

  Terveisin, taas yksi nuori nainen, jota blogisi on auttanut. Hyvää uutta vuotta ja myöhäisiä jouluja. :D

  VastaaPoista

TERVETULOA KOMMENTOIMAAN.
Tämä blogi EI ole ns. safe space eli täällä EI noudateta turvallisen tilan periaatteita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki asiat ja ideat, myös arat ja tabuaiheet, ovat vapaata riistaa kritiikille. Vääriä mielipiteitä ja tyhmiä kysymyksiä ei ole.

Kahden säännön puitteissa:
1) Älä loukkaa KENENKÄÄN yksityisyyttä.
2) Pitäydy kohteliaassa asiakeskustelussa (ei kommentteja luokkaa "tapa ittes", "hevosen kyrpä" tai "neekerineekerineekeri").

Muista, että kaikki, mitä kirjoitat kommenttiosiossa, on julkista.

Tässä blogissa kritisoidaan ja analysoidaan asioita ja ilmiöitä, sekä keskustellaan niistä. Kuka tahansa on tervetullut esittämään mielipiteensä, näkemyksensä tai huomionsa, vaikka ne olisivat syvässä ristiriidassa kirjoittajan omien näkemysten kanssa, tai muiden kommentoijien kanssa. Kannustan kaikenlaisia ihmisiä tulemaan kertomaan omista havainnoistaan ja kokemuksistaan, sillä nämä aina täydentävät itse blogitekstin sisältöä tai sanomaa. Blogitekstissä havaituista virheistä huomauttaminen on erittäin toivottavaa. Pidä kuitenkin mielessäsi, että tämä on asiablogi, ja sinun oletetaan kykenevän argumentoimaan näkemyksesi sekä kommunikoimaan sivistyneesti.

Disclaimer:
Minä en ole tutkija, vaan yksityishenkilö, joka on nähnyt asioita, kokenut asioita ja lukenut asioita. Tämä ei ole asiantuntijablogi, vaan henkilökohtainen blogi. Muista kriittinen asenne, kun luet blogia, siinä olevia linkkejä tai kommentteja. Blogi on ensisijaisesti suunnattu ns. perusheteroille, eikä ole ns. sateenkaariväen halilaatikko.