torstai 2. kesäkuuta 2016

Kaboom


Moro, kaverit.
En ole kuollut, enkä lopettanut bloggaamista. Olen vain ollut katkolla blogistaniasta.

Syy on pitkälti sama kuin viimekerrallakin eli elämä. On ollut aikas hektistä ja elämässäni on juttuja, jotka vievät päivästä riippuen 90-100% henkisistä voimavaroista, joten sitä ei vaan enää jaksa syventyä blogeihin. Toinen syy on yksinkertaisesti ajanpuute. En millään ehdi tekemään kaikkia niitä asioita, joita haluaisin tehdä, joten jostain piti karsia. Olen todella hidas kirjoittaja ja pisimpien tekstien kirjoittamiseen voi mennä minulta jopa viikko. En kirjoita mitään parissakymmenessä minuutissa tai edes parissa tunnissa. Kun aika on täysin kortilla, niin minun on pakko työntää bloggausjutut mielestäni kokonaan, koska inspiraation iskiessä alkaisi vain ketuttaa, kun aika ei riitä juttujen kirjoittamiseen ylös. Vaikka kuinka minulla olisi jutunjuurta maailmanloppuun asti, niin ei vaan ehdi.

Kolmas juttu on se, että olen surullamielin seurannut, miten viime aikoina moni todella laadukas blogi on taantunut lähestulkoon pelkäksi ählämsählämblogiksi. Maailma on täynnä asioita ja ilmiöitä, joista voisi kirjoittaa, mutta silti jengi jaksaa jauhaa vain ählysählyjen kepposista. Minulla keitti ählämiaihe niin yli, etten enää JAKSA lukea siitä. Kun netin avatessa alkoi vaan nousta samantien verenpaineet kattoon, niin lopulta jätin avaamatta netin kokonaan, kun jaksaminen muutenkin tiukilla.

Ja viimeiseksi, olen valmistellut muuttoani toiselle puolen maailmaa. Kirjoitin asiasta jo viime vuonna kesällä. Alkuperäiset suunnitelmat meni reisille, mutta olen ollut nykyiseen elämääni niin kettuuntunut, että päätin lähteä joka tapauksessa. Minulla on menolippu Kaakkois-Aasiaan, mutta ei paluulippua. Lähtö on alkusyksystä. Sitä ennen menen joksikin aikaa telttaan asumaan ja sukulaisten ja tuttujen nurkkiin pyörimään. Olen tässä listaillut koko omaisuuttani nettiin myyntiin, miettinyt matka- ja majoitusjuttuja yms. Pelkästään tavaroiden valokuvaamiseen meni yli kolme kuukautta.

Multa loppuu työt alle kuukauden päästä. Sen jälkeen minulla ei muuta olekaan kuin aikaa. Siihen asti blogin hiljaisuus kuitenkin jatkuu, sillä vielä on paljon tekemättä ja duuniinkin pitää keretä.

Hyviä kesän alkuja ja näkemisiin piakkoin.

10 kommenttia:

 1. Sama fiilis toisinaan, kaikki älyttömän fiksut blogit jauhavat saman ählämin tempauksen samalla tavoin tuhat kertaa, over and over and over again.. kävin lukemaan välillä jotain aivan muita aiheita kun niitä ei päässyt mihinkään pakoon.

  https://www.freemaptools.com/tunnel-to-other-side-of-the-earth.htm

  ^Freemaptoolsin mukaan toinen puoli maailmaa on suomesta katsottuna eteläinen jäämeri. Ota laiva mukaan, ja virveli, kun muutat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep.

   Höhö, kiintoisa toi sun karttaviritys. :D Itse asiassa inspiroisi lähteä käymään juurikin tuolla. Mitenhän sinne pääsisi? Ottaisko joku kalastusalus messiin?

   Poista
  2. tuo on semmonen kolkka mistä ei paljon puhuta, vähän unohdettu maapallon paikka. vähän kuin kehossa on selkä. ei sinnekä tule katottua eikä yletettyä useasti. Etelän jäämerellä on pari saarta kaiketi. ois mukava elellä. kalastella ja kirjottaa päiväkirjaa. taidan nostaa kaikki säästöni ja rakentaa mökin jonnekki sinne. kunhan vain on kylmä ja vihamielinen ympäristö, ettei joku ötökkä muni korvaan tai käärme syö persettä tms. 100 viskipulloa ja ehkä joku radioamatöörivehje. <3<3<3

   Poista
  3. Onkohan siel miten kylmä? Ei välttis ole mitään ötököitä tai käärmeitä. Ehkä pingviinejä välillä löytyis rannalta.

   Ja rauhassa ainakin sais olla.

   Poista
 2. Onnea matkaan. Ja sitä ennenkin.

  VastaaPoista
 3. Oikein hyvää ja antoisaa matkaa!

  VastaaPoista
 4. Sametti,

  Päätöksensä tekee jokainen itse ja tekee sen vain omista aiheistaan.

  Ymmärrän päätöksesi. Toteuta se siis.

  VastaaPoista

TERVETULOA KOMMENTOIMAAN.
Tämä blogi EI ole ns. safe space eli täällä EI noudateta turvallisen tilan periaatteita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki asiat ja ideat, myös arat ja tabuaiheet, ovat vapaata riistaa kritiikille. Vääriä mielipiteitä ja tyhmiä kysymyksiä ei ole.

Kahden säännön puitteissa:
1) Älä loukkaa KENENKÄÄN yksityisyyttä.
2) Pitäydy kohteliaassa asiakeskustelussa (ei kommentteja luokkaa "tapa ittes", "hevosen kyrpä" tai "neekerineekerineekeri").

Muista, että kaikki, mitä kirjoitat kommenttiosiossa, on julkista.

Tässä blogissa kritisoidaan ja analysoidaan asioita ja ilmiöitä, sekä keskustellaan niistä. Kuka tahansa on tervetullut esittämään mielipiteensä, näkemyksensä tai huomionsa, vaikka ne olisivat syvässä ristiriidassa kirjoittajan omien näkemysten kanssa, tai muiden kommentoijien kanssa. Kannustan kaikenlaisia ihmisiä tulemaan kertomaan omista havainnoistaan ja kokemuksistaan, sillä nämä aina täydentävät itse blogitekstin sisältöä tai sanomaa. Blogitekstissä havaituista virheistä huomauttaminen on erittäin toivottavaa. Pidä kuitenkin mielessäsi, että tämä on asiablogi, ja sinun oletetaan kykenevän argumentoimaan näkemyksesi sekä kommunikoimaan sivistyneesti.

Disclaimer:
Minä en ole tutkija, vaan yksityishenkilö, joka on nähnyt asioita, kokenut asioita ja lukenut asioita. Tämä ei ole asiantuntijablogi, vaan henkilökohtainen blogi. Muista kriittinen asenne, kun luet blogia, siinä olevia linkkejä tai kommentteja. Blogi on ensisijaisesti suunnattu ns. perusheteroille, eikä ole ns. sateenkaariväen halilaatikko.