tiistai 7. lokakuuta 2014

Kuka olen ja miksi olen täällä

Moi.
Nimeni on Sametti ja olen transsukupuolinen mies. Synnyin tytöksi, mutta lähdin sukupuolenkorjausprosessiin ja olen nyt mies. Olen syntyperäinen suomalainen, vaaleaihoinen ja vaaleatukkainen. Edustan Y-sukupolvea. Olen kerennyt elämässäni pyllyilemään vähän siellä sun täällä lannanluonnista ja tiskaamisesta osakesijoittamiseen ja ulkomaankauppaan. Olen kiinnostunut maailman asioista hyvin laajasti. Harrastan psykologiaa, kuvataidetta, historiaa, muotia ja eräjormailua ja tykkään goottijutuista ja kukista, varsinkin orkideoista. Kuuntelen metallia, oopperaa, 1700-luvun juttuja ja teknojumputusta. Olen kiinnostunut BDSM:stä ja polyamoriasta. Myers-Briggs -indikaattori ENTJ. Konservatiivi, nationalisti, realisti ja ateisti. Arvostaa klassista sivistystä ja kokee syvää yhteenkuuluvuutta valkoihoiseen rotuun sekä länsimaalaiseen kulttuuriin.

Eräs kaunis päivä yllättäen heräsin tuumailemaan, että miksi kaikki homot ja transut ovat ihan samanlaisia? Kaikki LGBT-toiminta on vahvasti vihervasemmistolaisvärittynyttä, feminististä ja uskonnonvastaista (lähes yksinomaan kristinuskon tosin... johonkin shamanismiin tai hindulaisuuteen hurahtaminen on täysin ok). Joku homoushan on vain hyvin pieni osa ihmistä, eikä se kerro (tai sen ei järjen mukaan pitäisi kertoa) henkilöstä yhtään mitään. Miten ihmeessä siitä saa jonkun ideologian aikaiseksi?

LGBT-jengi sanoo olevansa syrjinnänvastaisella asialla. Miksi he sitten ovat avoimen vihamielisiä heteroita kohtaan ja käyttäytyvät heteroita kohtaan kuin pahimmat homofoobikot homoja kohtaan ja tämä on kaikkien mielestä ihan ok ja oikeutettua? Mitä suvaitsevaisuutta se muka on? Heterofobia on heterofobiaa. Ei se ole suvaitsevaisuutta.

Viimeinen niitti oli sukupuolen monimuotoisuus -hömppä. Mitään sukupuolia ei ole oikeasti olemassa ja heteronormatiivisuus on patriarkaatin salaliitto naisten ja homojen sortamiseksi. Queer-aktivisti Sade Kondelin sanoo laskeneensa, että eri sukupuolia on vähintään 19 683 kappaletta. Yritäpä missä tahansa asiallisesti keskustella sukupuolieroista, niin olet heti demonisen ja taantumuksellisen patriarkaatin palveluksessa. Tämä kaikki siitä huolimatta, että jokaikinen ihminen tässä maailmassa kykenee näkemään, että sukupuolia on tasan kaksi, mies ja nainen, ja jokaikinen ihminen kykenee näkemään, että sukupuolieroja on selkeästi olemassa.

Feminismistä, queerfeminismistä varsinkaan, en jaksa edes aloittaa. Sen manaan vaan suoraan syvimpään helvettiin. Kunpa se vaan pysyisi siellä.

Miksi nykymaailma on sellainen, että emme suostu hyväksymään tai edes näkemään puhtaita tieteellisiä faktoja, vaikka uskottelemme itsellemme elävämme uudessa uljaassa edistyksellisessä, vapaassa ja loogisessa maailmassa? Todellisuudessa hommassa ei ole loogisuuden, järjen tai vapauden häivääkään, uljaudesta puhumattakaan. Tämä on irvokkuuden, epäjärjestyksen, tuhon, hulluuden ja rumuuden aikakausi.

Okei. Mikäs ihmeen eläjä minä nyt sitten olen? Mikä ihmeen transu ja taidehomo muka olen, kun sanoudun jyrkästi irti koko sateenkaariuden syvimmästä olemuksesta?

Olen Sametti, BDSM:ää harrastava konservatiivinen transu. Olen elävä esimerkki siitä, että maailma ei ole niin yksioikoinen paikka, kuin mitä ehkä haluaisimme uskoa. Kipinä tähän blogiin syntyi siitä, kun huomasin, että kaikki keskustelu tiettyjen aihealueiden ympärillä junnaa täysin paikallaan ja osapuolia on pääsääntöisesti kaksi, perusheterot sekä sateenkaarikoalitio, eikä juuri mitään näiden väliltä. Keskustelu on lähinnä juupas-eipäs -tasoa ja vaikka ensimmäisellä osapuolella on kaikki faktat tiskissä, niin toinen osapuoli sulkee niiltä silmänsä täysin ja keskittyy lähinnä kiukuttelemaan kuin uhmaikäinen kakara.

Tilanne olisi hauska, ellei kyse olisi isoista yhteiskunnallisista asioista. Tähän on tultava loppu. Ymmärsin, että minulla on asioihin paljon sellaisia näkökulmia, joita en ole nähnyt vielä kenenkään esittävän missään. En lisäksi lukeudu mihinkään poliittiseen leiriin selkeästi, enkä ole minkään ryhmän tyypillinen edustaja. Päätin siis loggautua blogosfääriin ja tuoda näkemykseni esiin julkisesti.

5 kommenttia:

 1. Vaikka punaviheraatteella ja feminismillä on QLBTGIdfsymsyms-piireissä vahva edustus, niin on joukossa myös meitä "toisinajattelijoita". On vaikea antaa mitään kovin tarkkaa arviota, kun emme useinkaan pidä poliittisista kannoistamme niin paljon meteliä ja monet meistä liikkuvat enemmän aivan muissa piireissä kuin LGBT-piirien valtavirta.

  Itse olen useampaan kertaan paremman puutteessa Perussuomalaisia äänestänyt homo, joka tosin saattaa seuraavissa vaaleissa NATO-kysymyksen vuoksi loikata vastentahtoisesti Kokoomusta äänestämään. Olen kielteinen kaikkia uskontoja kohtaan - mukaan lukien islam ja feminismi, maahanmuuttokriittinen, mutta rotukysymyksiä on koe erityisen kiinnostaviksi. Ystävissäni on myös muslimitaustaisia (käytännössä varsin sekulaareja tai ateisteja, eikä siis mitään fundamentalisteja) maahanmuuttajia. Kannatan ihmisoikeuksien säilyttämistä, miksi osaltaan suhtaudun kielteisesti massamaahanmuuttoon kovin takapajuisista maista. En pidä itseäni korostetun nationalistina, mutta mielestäni Suomen kannattaa katsoa oman etunsa perään.

  VastaaPoista
 2. En tunne yhtä ainoaa transihmistä, joka kieltäisi sukupuolierojen olemassaolon. Se, että he määrittelevät sukupuolen eri tavalla kuin sinä ei ole erilaisten lisääntymiselinten olemassaolon kieltämistä. LGBT-porukka ei myöskään todellakaan ole mikään yksimielinen ryhmä eivätkä queerfeministit kiellä sukupuolten tai sukupuolierojen olemassaoloa. Ne ovat ihan muita feministejä, jotka ovat sitä mieltä, että sosiaalista sukupuolta ei ole olemassa.

  Sanot olevasi realisti ja yrität ilmentää olevasi tieteellinen, mutta et esitä ensimmäistäkään tieteellistä perustetta sille, miksi sukupuolia on vain kaksi ja miten sukupuoli määritellään tässä nimenomaisessa laskennassa, lasketaanko esimerkiksi xy-kromosomin omistava nainen erisukupuoliseksi kuin xx-kromosomin. "No se nyt vaan on ja kaikki sen näkee" ei ole järin rationaalinen perustelu millekään.

  Olet omien sanojesi mukaan päästäsi vialla oleva nainen, jonka mielestä ihmisten pitäisi saada sanoa ja pitää itseään minä huvittaa. Kuulostat lähinnä yliliberaalilta. Jännä, että tuota mieltä oleva suhtautuu noin nihkeästi siihen, että joku määrittelee sanan sukupuoli eri tavalla kuin sinä.

  Ei millään pahalla, mutta blogisi saa hörhöimmänkin sukupuolenkieltäjän näyttämään rinnallasi loogiselta realistilta.

  VastaaPoista
 3. Todella hienoa, että esiin tulee meitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöläisiä (älkää pelätkö sanoja homo, lesbo ja trans, sateenkaariväki-sana antaa mielestäni ällöttävän kuvan meistä), jotka rohkeasti uskaltaa olla eri mieltä!

  Olen naispuolinen biseksuaali, ateisti ja realisti. En osaa luokitella itseäni konservatiiviksi tai liberaaliksi, tuntuu, että ajatukseni olisivat siltä väliltä. En ole mikään tiukkiskaan, jonka mielestä ajatukset ovat kuin laki, jota muiden on noudatettava.

  Pukeudun kyllä mekkoihin ja hameisiin farkkujen lisäksi sekä meikkaankin ja hiuksenikin ovat tummat pitkät, mutta lapsena ihailin Lara Croftin kaltaisia naishahmoja. Tästä siis lähti kiinnostus treenaamiseen, jousiammuntaan, seinäkiipeilyyn ja raudan nostamiseen sekä opiskelu vartijaksi. Unelmani on päästä armeijaan ja opiskelemaan rajavartijaksi. Katsotaan, miten tulee käymään, kunhan sinne armeijaan saakka pääsen.

  Ihailuistani huolimatta en ole hurahtanut sukupuolten moninaisuuteen ja sukupuolten erojen kiistämiseen. Tasa-arvo ei ole synonyymi samanlaisuudelle, vaan mulle tarkoittaa enemmänkin samanarvoista kohtelua esim. raiskautapauksissa. Uhri on samanarvoinen, oli hän sitten mies tai nainen. Jos teini-ikäinen poika joutuu naisopettajan ahdistelemaksi, niin moni ihmettelee "Eikö seksi kelvannut pojalle?", tähän on puututtava, koska ei on ei, sanoi sen sitten mies tai nainen.

  Arvostan toki naispuolisia palomiehiä, olenhan itsekin vartija. Pelastusopistollakin on tasa-arvoinen meininki. Jos nainen haluaa niinkin rankkaan ammattin kuin palomies, niin pääsykoe on suoritettava samoilla ehdoilla tai se voi voi, ei ole mitään helpotettua reittiä.

  Kun tuli nyt tämä sukupuolten moninaisuus eislle, niin itse ajattelen näin, että ihminen syntyy joko mieheksi tai naiseksi. Mutta jos lapsessa on merkkejä molemmista sukupuolista tai sitä on vaikea määrittää, niin puhutaan intersukupuolisuudesta. Jokin meni silloin vikaan, mutta asia on korjattavissa. En minäkään julista itseäni kolmanneksi sukupuoleksi, vaikka nostankin rautaa ja pukeudun mekkoihin, nainenhan minä olen eikä sen pitäisi olla loukkaus. Naiset ja miehet voivat toki olla henkisesti erilaisia kuin mitä yhteiskunta olettaa sinulta odottavan, mutta fysiologista eroista et pääse mitenkään eroon.

  Suorasanaisena ihmisenä pitää kuitenkin myöntää, että olin vähän ennakkoluuloinen konservatiiveja kohtaan, vaikken ollut edes (enkä ole koskaan ollutkaan) liberaali ja viherpunikki niinä aikoina! Koin munlaiset naiset uhkana konservatiiveina, kunnes perehdyin asiaan enemmän ja tunsin olevani edes tervetullut joukkoon. Suvakkien, liberaalien ja puna-vihreävasemmistolaisten joukossa on vain yksi ja ainoa oikea mielipide. Muut ovat sitten rasisteja, oli sitten kyseessä maahanmuuttaja, homo tai ihan valkoinen mies/nainen.

  VastaaPoista
 4. Hei Iitu, tervetuloa joukkoon. :3

  VastaaPoista
 5. Hei Iitu, tervetuloa joukkoon. :3

  VastaaPoista

TERVETULOA KOMMENTOIMAAN.
Tämä blogi EI ole ns. safe space eli täällä EI noudateta turvallisen tilan periaatteita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki asiat ja ideat, myös arat ja tabuaiheet, ovat vapaata riistaa kritiikille. Vääriä mielipiteitä ja tyhmiä kysymyksiä ei ole.

Kahden säännön puitteissa:
1) Älä loukkaa KENENKÄÄN yksityisyyttä.
2) Pitäydy kohteliaassa asiakeskustelussa. Sinun on kyettävä argumentoimaan näkökulmasi.

Muista, että kaikki, mitä kirjoitat kommenttiosiossa, on julkista.

Tässä blogissa kritisoidaan ja analysoidaan asioita ja ilmiöitä, sekä keskustellaan niistä. Kuka tahansa on tervetullut esittämään mielipiteensä, näkemyksensä tai huomionsa, vaikka ne olisivat syvässä ristiriidassa kirjoittajan omien näkemysten kanssa, tai muiden kommentoijien kanssa. Kannustan kaikenlaisia ihmisiä tulemaan kertomaan omista havainnoistaan ja kokemuksistaan, sillä nämä aina täydentävät itse blogitekstin sisältöä tai sanomaa. Blogitekstissä havaituista virheistä huomauttaminen on erittäin toivottavaa. Pidä kuitenkin mielessäsi, että tämä on asiablogi, ja sinun oletetaan kykenevän argumentoimaan näkemyksesi sekä kommunikoimaan sivistyneesti.

Disclaimer:
Minä en ole tutkija, vaan yksityishenkilö, joka on nähnyt asioita, kokenut asioita ja lukenut asioita. Tämä ei ole asiantuntijablogi, vaan henkilökohtainen blogi. Muista kriittinen asenne, kun luet blogia, siinä olevia linkkejä tai kommentteja. Blogi on ensisijaisesti suunnattu ns. perusheteroille, eikä ole ns. sateenkaariväen halilaatikko.