sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Mihin on transvestiitit kadonneet?


Ihmettelen Juutuuban puolella, että miksi nykyään ei enää puhuta trasvestiiteista. Juttelen myös muunsukupuolisuudesta ja sen vaikutuksista ihmisiin ja yhteiskuntaan.

7 kommenttia:

 1. Transvestiiteilla ja "muunsukupuolisilla" on se vissi ero, että transvestiitit ovat aina miehiä, mutta julkisuudessa tähän mennessä esiintyneet muunsukupuoliset ovat aina naisia. Aina. Esimerkiksi Anne Liljeström, Viima Lampinen, Niina Hartikainen, Panda Eriksson, Apila Pepita, Setan videolla esiintyvä 17-vuotias nuori nimeltä "Sumu", "Kimmo", Artor Jesus Inkerö jne. Kyse on siis yksinomaan naisilla esiintyvästä "I am a special snowflake" -syndroomasta ja huomiohuoraamisesta.

  Rajaamalla Google-haut vuosittain selviää, että koko muunsukupuolisuus-termi on ilmaantunut suomen kieleen joskus vuoden 2014 aikana. Ennen sitä vuotta ei löydy osumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voima-lehdessä on kuukausittain haastatteluita itseään muunsukupuoliseksi kutsuvilta ja siellä on ollut myös jokusia miehiä. Tietysti enemmistö on naisia.

   Poista
 2. Joo. Myös genderqueeriys oli pitkälti naisten juttu. Olen miettinyt, että miksi, ja uskon sen liittyvän feminismiin ja naisellisuuden demonisoimiseen. En ole koskaan kuullut yhdestäkään genderqueeristä miehestä. Miehet oli aina noita ns. tyttöilijöitä eli transvestiitteja, mutta he eivät tehneet siitä mitään identiteettijuttua. Myös transvestiittinaisia on, mutta se liittyy havaintojeni mukaan kiinteästi lesbokulttuuriin. Transvestiittimiehet ovat yleensä heteroita (vaikka tiedän myös homoja toki).

  Tosin myös miehet ja pojat ovat alkaneet oirehtia tästä sukupuolihämmennyksestä. Näyttäisi siltä, että translapsista valtaosa on poikia. Ulkomailta myös löytyy todella paljon ei-binäärisiä poikia/miehiä, vaikka sielläkin iso osa on tyttöjä. Suomesta muistan kaksi ei-binääristä miestä, jotka ovat olleet julkisuudessa.

  Huolestuttavaa kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa ottaa kantaa siihen, ovatko "muunsukupuoliset" aina naisia, mutta ei suinkaan ole mikään ihme, että transvestiitit ovat pelkästään miehiä: kun mies vetää päälleen minihameen, korsetin ja rintaliivit, hän on selvästi jotain ihan muuta kuin perusmies.

   Kun nainen vetää päälleen business-puvun prässihousuineen ja kravatteineen tai maastopuvun kumisaappailla tai raksaduunarin työkamppeet kypärää ja turvakenkiä myöten, kuka sellaiselle nykyään kohottaa kulmiaankaan?

   Eihän nainen enää edes pysty olemaan transvestiitti, vaikka miten yrittäisi.

   Poista
 3. Nykyfeminismi on keskittynyt paitsi naisellisuuden demonisoimiseen naisilla myös miehisyyden demonisoimiseen miehillä. Heidän ihanteenaan on jonkinlainen androgyyni tai sukupuoleton sekasikiö. Suomalaisessa julkisuudessa esiintyneistä muunsukupuolisista ainakin Viima Lampinen ja Panda Eriksson ovat olleet aktiivisesti mukana hiljattain perustetun Feministisen puolueen toiminnassa ja Lampinen muissakin feministisissä järjestöissä. En kuitenkaan tiedä, että onko "muunsukupuolisuus" enemmän seurausta feministisestä ajattelusta vai feminismi seurausta muunsukupuolisuudesta. Mikähän siinä on, etteivät nämä näe mitään ristiriitaa oman väitetyn sukupuolettomuutensa ja feminisminsä välillä?

  Muunsukupuolisten erikoisuudentavoittelusta kertoo sekin, että usein heillä on siniset/turkoosit/lilat/pinkit hiukset ja pään sivuilta kaljuksi ajeltu punk-henkinen kampaus. Mitä ovat ne non-binäärit pojat/miehet, joihin olet törmännyt? Olen tästä kiinnostunut, koska itselleni heitä ei ole tähän mennessä tullut vastaan vielä ainuttakaan.

  Kun kirjoitin, että transvestiitit ovat aina miehiä, tarkoitin sitä, että mihinkään miesten vaatekappaleeseen pukeutuminen ei ole naiselle koskaan sellainen "juttu", joka herättäisi huomiota ja jonka takia tulisi leimatuksi transvestiitiksi. Olit sitten hetero, lesbo tai bi. Tämä on varmaan myös ensisijainen syy siihen, että miksi nämä "translapset" näyttävät aina olevan pojiksi syntyneitä. He vaikuttavat yleensä olevan ihan tavallisia onnellisia pikkupoikia, joilla ei ole mitään kehodysforiaa tai muutakaan ahdistusta vaan jotka vain sattuvat tykkäämään tyttömäisiksi luokitelluista jutuista. He ovat päästä varpaisiin vaaleanpunaiseen väriin puettuja ja heillä on hartioille ulottuvat hiukset. Koska tytön/naisen sosiaalinen rooli on paljon laajempi pojan/miehen vastaavaan verrattuna ja koska he saavat tehdä vapaasti miesten juttuja leimautumatta poikkeaviksi, on helppo nähdä, että "translapseus" on yleensä vain lapsen vanhemman tai jonkun muun aikuisen epätavallisen tyttömäiseen poikaan iskemä leima. Törmättyäni "translapsi"-ilmiöön muutamia kertoja olen päätynyt siihen lopputulokseen, että tämä leima kertoo enemmän lapsen vanhemman, yleensä äidin, kuin lapsen sukupuolisesta hämmennyksestä. Näissä tapauksissa lapsen isä, mikäli hän on kuvioissa mukana, on passiivinen ja voimaton hahmo ja täysin hampaaton äidin mielenoikkujen edessä. Tällöin lapsensa translapseksi "diagnosoinut" vanhempi on yleensä ihan kybällä mukana lapsensa sukupuolisessa hämmentämisessä ja vanhemman identiteetti rakentuu hyvin vahvasti lapsen oletetun transsukupuolisuuden kautta. Ainakin jenkeissä "translapsella" saa sitä paitsi helposti julkisuutta. Münchhausen by proxy -ilmiötä siis pahimmillaan.

  Huomiosi transvestiittimiesten seksuaalisesta suuntautumisesta on samansuuntainen omani kanssa. Siksi onkin outoa, että ammattimaiset drag-artistit tuppaavat yleensä olemaan homomiehiä ja drag-ilmiö kytkeytyy vahvasti homokulttuuriin.

  VastaaPoista
 4. Mitä mieltä olet Matt Walsh -nimisestä konservatiivikristillisestä bloggaajasta, joka on blogissaan kritisoinut useasti myös gender-ideologiaa?

  VastaaPoista
 5. En tunne Matt Walshia ollenkaan, joten en häntä voi kommentoida. Olen kuitenkin lukenut aika paljon suomalaisten kristilliskonservatiivien juttuja (esim. Susanna Koivula, Pasi Turunen) ja olen hyvin monesta asiasta heidän kanssaan samoilla linjoilla. Esim. minusta tuntuu, että nykyaikana kristilliskonservatiivit ovat ainoa porukka, joka ihan oikeasti välittää lasten oikeuksista ja perheiden yhtenäisyydestä/hyvinvoinnista.

  VastaaPoista

Kommenteissa on sallittua repiä asioita kappaleiksi, esittää kärkkäitä mielipiteitä, kysellä ns. tyhmiä tai hyvinkin henkilökohtaisia juttuja. Kommenteissa saa myös suuttua ja minusta saa olla sitä mieltä, että olen täysi kusipää. Kommenttiosastolla on kuitenkin kiellettyä heittäytyä alakoululaiseksi tai raivopäiseksi apinaksi. Tämä on asiablogi eli pidetään keskustelu asiallisena. Mikäli olet sitä mieltä, että olen täysi kusipää, niin sinulla tulee kommentissasi olla jotain muutakin sanottavaa. Huutelu ei hyödytä mitään muuta kuin huutelijan huutelun halua. Kommenteissa on lisäksi syytä välttää kiroilua ja muuta alatyylistä kielenkäyttöä ja turhaa provokaatiota. Siitä, että mikä on loppupeleissä asiallista ja mikä ei, päätän minä. Trollaajat ja perseilijät saavat matkalipun banaanisaarille.