sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Kiitokset kaikille kommentoijille

Haluan kiittää kaikkia niitä, jotka ovat blogissani kommentoineet. Mielestäni tämän koko blogin paras osuus on kommentit, sillä monet kommentoijat ovat rutkasti syventäneet itse päätekstiä tullessaan kertomaan omia tarinoitaan ja kokemuksiaan, omia huomioitaan ja löytämäänsä tutkimustietoa. Suosittelenkin kaikkia lukijoita lukemaan myös kommentit.

Ja kuten aina ennenkin, tervetulleita ovat myös ne, jotka ovat kanssani eri mieltä. Olen elämässä huomannut sen, että jos liiaksi pohtii asioita oman päänsä sisällä tai samanhenkisten kanssa, niin helposti ajatukset alkavat kiertää kehää ja saattaa menettää kyvyn nähdä metsä puilta. Ulkopuoliset tuovat uusia tuulahduksia sekä myös reality checkejä. En myöskään usko, että osaan aina olla ymmärrettävä tai johdonmukainen. Ihan hyvä vaan, jos joku tulee osoittamaan puutteitani. Kehittää minua itseänikin ja kykyäni tuoda ajatukseni esille muiden ymmärrettävään muotoon.

Ja kuten aina, tämä blogi on sensuroinnista ja loukkaantumisesta vapaa alue. Täällä ei hiljennetä ketään siitä syystä, että puhuu epämiellyttäviä asioita. Sinun vaan täytyy kyetä perustelemaan kantasi asiallisesti. Vain törkyturvat lentävät pellolle. Törkyturpaisuutta on esimerkiksi kova kiroilu, henkilökohtaisuuksiin menevä haukkuminen, toisen kuoleman toivominen yms.

Tervetuloa kommentoimaan jatkossakin.

16 kommenttia:

 1. Oikeassa Mediassa oli kirjoituksesi koskien konservatiivisyyttä ja transseksuaalisuutta. Todella outo ja uusi asia minulle. Siis mikään ei ole ollut aikaisemmin niin outoa ja uutta minulle. Ei mikään. Ja se kirjoitus oli hieno. Ja todella poikkeuksellinen. Se avasi minunlaiseni vanhan konservatiivisen ajattelemaan tuota asiaa ihan uudella tavalla. Kiitos siitä. Kaikkea hyvää jatkossa! Kaikille elämä ei anna jaossa helppoa kättä, mutta sinä osaat varmasti pelata niillä korteilla paremmin kuin useimmat tavikset.

  VastaaPoista
 2. http://seta.fi/opettajille/

  Mitä suomessa... uusi opsi ja seta kärppänä paikalla.

  Tuo pumaska on.......luokatonta sontaa. Vertailuna voi ottaa kyseisen opuksen mittavasta lähdeluettelosta löytyvän varhaiskasvatukseen tehdyn oppaan jonka laatimiseen on käytetty kauemmin kuin vartti.

  VastaaPoista
 3. Ano 1:
  Kiitos. Hyvä, jos olen saanut jonkun ajattelemaan. Silloin olen onnistunut siinä, mitä yritin tehdä.

  Ano 2:
  Tuo olikin minulla lukulistalla. Pitääpä tutustua tänään.

  VastaaPoista
 4. Mitä mieltä olette siitä kun yle on alkanut promoamaan pedofiilien oikeuksia?

  VastaaPoista
 5. Anonyymi:
  En ole seurannut Yleä, mutta jos noin todellakin on, niin tämähän on juuri se slippery slope, josta on puhuttu jo vuosia.

  VastaaPoista
 6. http://yle.fi/uutiset/3-9402805

  VastaaPoista
 7. Voi hyvää päivää.
  "Lapsikohteinen seksuaalisuus". "Levittää asiallista tietoa pedofiliasta". Ikäänkuin kyseessä olisi seksuaalinen suuntautuminen samaan tapaan kuin homous. Olen tuntenut netin kautta zoofiilejä. Myös he pitävät omaa seksuaalisuuttaan seksuaalisena suuntautumisena.

  En ole yllättynyt. Tästä on puhuttu niin kauan ja tätä on ennustettu niin kauan, että oli vain ajan kysymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Uusimmat tutkimustulokset kuitenkin näyttävät, että hoidot tuloksellisuutta voidaan mitata eri riskitekijöiden avulla ja että lapseen kohdistuvan seksuaalirikoksen uusintariski alenee, kun tarkastellaan näitä riskitekijöitä. Riskitekijät voidaan karkeasti jakaa staattisiin ja dynaamisiin riskitekijöihin (Andrews & Bonta 2010). Aiempaan ryhmään kuuluvat pysyvät tekijät henkilön taustassa, esimerkiksi oma kokemus seksuaalisesta väkivallasta lapsuudessa (Hansson & Bussiere 1998). Dynaamisilla, eli muuttuvilla, riskitekijöillä tarkoitetaan esimerkiksi henkilön tunnetta siitä, miten hyvin hän pystyy kontrolloimaan omia seksuaalisia impulssejaan. Näitä kontrollin tunteita voidaan terapian avulla vahvistaa ja on myös pystytty näyttämään, että dynaamisiin riskitekijöihin pystytään vaikuttamaan hoito-ohjelmien avulla (Beier 2012). Tehokkaimpia hoitomuotoja ovat lääke- ja kognitiivis-behavioraaliset hoidot (riskitekijöihin vaikuttavat hoidot kuuluvat jälkimmäiseen ryhmään)."

   "Uudessa-Seelannissa Beggs ja Grace (2011) pystyivät näyttämään, että niillä seksuaalirikollisilla, jotka osoittivat suurinta edistystä hoidon jälkeen riskitekijöiden kannalta, myös uusintarikoksen riski oli alhaisin. Saksalaisen Dunkelfeld-hoito-ohjelman läpikäyneistä miehestä uusintarikoksen on tehnyt 20 prosenttia (vertailuryhmässä uusintariski oli merkittävästi korkeampi, 27 %), joten tämän ryhmän kohdalla hoito-tulosten voidaan todeta olevan lupaavia, vaikkakin alustavia."

   "Suurta huomiota on saanut Saksassa aloitettu Dunkelfeld-hoitomalli, jossa on pystytty näyttämään, että noin vuoden kestävällä strukturoidulla hoito-ohjelmalla voidaan ennaltaehkäistä lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia. Vuoteen 2012 mennessä Saksassa ... on hoidettu 119 miestä, jotka ennen hoidon alkua diagnosoitiin pedofiileiksi mutta jotka eivät olleet syyllistyneet lapseen kohdistuneeseen seksuaalirikokseen (Beier 2012). ... Hoito-ohjelmaan osallistujista ainutkaan, joka ei aiemmin ollut syyllistynyt lapseen kohdistuneeseen seksuaalirikokseen, ei ole tehnyt vastaavaa rikosta."

   Mielestäni tämä kaikki viittaa siihen, että kyse ei ole seksuaalisesta suuntautumisesta vaan häiriöstä. Homojen eheytyshoitoja on kuitenkin yritetty tehdä, tuloksettomasti, aika paljon kauemmin kuin näitä ja näissä on saatu tuloksia jo nyt.

   Lapsikohteinen seksuaalisuus taas on ihan virallinen termi, esinekohtaista seksuaalisuutta käytetään kun henkilö kokee vetoa tiettyihin esineisiin. Ei tuosta kannata mieltään pahoittaa.

   Mielestäni pedofiliasta pitää puhua ja siitä pitää levittää asiallista tietoa, esimerkiksi ylen artikkelikin saattaa rohkaista jonkun muunkin hoidon piiriin ja ennaltaehkäistä (joka selvästi toimii paremmin kuin jälkihoito) lapseen kohdistuvan rikoksen.

   Sen sijaan pedofilisen aineiston tai lasten hyväksikäyttöön positiivisesti suhtautuvaan materiaaliin pitäis olla nollatoleranssi ihan riippumatta kuinka terapiassa käyvä pedofiili on kyseessä tai kuinka vakaasti hän vannoisi ettei kajoa kehenkään. Itse en pidä hyvänä sitä että juttuun on linkattu pedofiilin blogi, etenkin ku kyseinen pedofiili vielä selvästi kokee pedofiilin aika vahvasti identiteetikseen. Toki tämä voi olla vain vaihe, mutta mistä sen tietää. Tuskin ainakaan vähentää kyseisen henkilön osalta sitä ulkopuolisuudentunnetta ja vihan kokemista.

   Poista
 8. Hei, jutussa on linkki pedofiilin blogiin. Siellä pedofiili julkaisee arvioitaan lasten euroviisuista. Minusta kohtuullisen epämiellyttävää lukea moista. En pysty sit hyväksymään vaikka miten päin järkevästi asiaa koetan miettiä

  VastaaPoista
 9. Eipä sitä pitäisikään hyväksyä. Pedofilia on vaarallista ympäristölle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi ylen juttuhan vaikutti ihan asialliselta. Siinä keskityttiin pitkälti siihen, että pedofiilien syyllistymistä seksuaalirikoksiin pitäisi ehkäistä ennalta ja pedofiileihin neutraalimmin suhtautuva ilmapiiri auttaisi pedofiilejä hakeutumaan hoitoon.

   Olen jutun kanssa ihan samaa mieltä. Pedofilia ei ole rikos. Lasten hyväksikäyttö on rikos. Pedofiilejä ei pidä tuomita edes puheissa vaan auttaa heitä pysymään kaidalla tiellä.

   Jutussa mainittiin myös pedofilia seksuaalisena suuntautumisena, jolloin se rinnastuisi homoseksuaalisuuteen. En tiedä mitä paras psykologian tutkimustieto nykyään asiasta sanoo, mutta jos erottaa toisistaan ajatukset ja teot, niin rinnastus ainakin käytännössä toimii. Kaikki muu kuin heteroseksuaalisuus on siinä mielessä poikkeavuuksia, että ne eivät auta lisääntymisessä. Toisaalta taas kaikkia koskevat samat säännöt toisten vahingoittamisesta ja itsemääräämisoikeudesta. Seksiä ei voi harjoittaa ilman toisen suostumusta, eikä lapsi voi antaa suostumusta. Huomionarvoista tässä on myös jutussa mainittu, että suuri osa lapsen hyväksikäyttäjistä ei ole pedofiilejä. Esimerkiksi taas eläimiin sekaantumisessa merkittävää on vahingoitetaanko eläintä. Suurin osa rikollisesta eläimien vahingoittamisista on joka tapauksessa muita kuin eläimistä seksuaalisesti kiinnostuneita.

   Poista
 10. Toinen mitä rupesin miettimään asian tiimoilta on, että jos pedofiili tuntee vetoa vaikka alle 10v ja haaveilee suhteesta tämän kanssa, niin eikö koko homma ole ohi aika nopeasti kun lapsi kasvaa.

  Kaikissa seksuaalisissa suuntautumisissa on kuitenkin käsittääkseni mahdollista luoda ns. normaali ihmissuhde jossa on alkunsa ja loppunsa, mutta joka ei lopu siihen että kohde karkaa fetissihaarukasta. Toki vahva fetisistisyys voi tehdä parisuhteilusta hankalaa, mutta vahvasti oirentoitunut nahkahomo on nahkaHOMO eikä NAHKAhomo, jos miesystävä häipyy ei nahkahomolle uudeksi kumppaniksi käy kuka tahansa nahkavaljaisiin änkeytynyt. Tai pitsiliivifetissin omaava hetero mies ei innostu varmasti yhtään jos mies vetää ylleen hänen fetissiinsä sopivat kamat.

  En sitten tiedä mikä pedofiileille on se tarkempi asia mistä he kiksinsä saavat, ylen artikkelin pedofiilin blogin ja sen kommenttien valossa esille nousi elmänilo, viattomuus, pieni koko ja ylipäänsä lapsekkuus. Aika eksakteja määritelmiä, ja useimiten jos asiaa sivutaan puhutaan vaan 'lapsista', normaali-ihmiset seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta yleensä ovat vähän krantumpia ihastumisiensa suhteen.

  Pitäisi saada joku riittävän virallinen taho nyt oikeasti määrittelemään tuo homma, niin ei menisi tuo termeillä leikkiminen yhtään pidemmälle.

  VastaaPoista
 11. Moi vaan, tunkeilen mäkin pitkästä aikaa lukemaan. Viime aikoina jääny blogien seuraaminen ja kommentointi aika vähälle.

  Öyh öyh.

  VastaaPoista
 12. Korppi on oikeus:

  Heittelin parit kommentit roskikseen. Sussa on kyllä paljon samaa kuin Timo Hännikäisessä ja Milko Aikiossa. Fiksu mies, mutta liikaa painetta. Mitäs jos nyt ihan oikeesti menisit sinne Pattayalle pariksi viikoksi ja sitten tarkastelisit elämää uudestaan.

  Tervetuloa takaisin lukemaan ja kommentoimaan. Perseilypostit tosin menee jatkossakin roskiin. :3

  VastaaPoista
 13. Jumalauta, MINUA ON SENSUROITU! :D

  VastaaPoista

Kommenteissa on sallittua repiä asioita kappaleiksi, esittää kärkkäitä mielipiteitä, kysellä ns. tyhmiä tai hyvinkin henkilökohtaisia juttuja. Kommenteissa saa myös suuttua ja minusta saa olla sitä mieltä, että olen täysi kusipää. Kommenttiosastolla on kuitenkin kiellettyä heittäytyä alakoululaiseksi tai raivopäiseksi apinaksi. Tämä on asiablogi eli pidetään keskustelu asiallisena. Mikäli olet sitä mieltä, että olen täysi kusipää, niin sinulla tulee kommentissasi olla jotain muutakin sanottavaa. Huutelu ei hyödytä mitään muuta kuin huutelijan huutelun halua. Kommenteissa on lisäksi syytä välttää kiroilua ja muuta alatyylistä kielenkäyttöä ja turhaa provokaatiota. Siitä, että mikä on loppupeleissä asiallista ja mikä ei, päätän minä. Trollaajat ja perseilijät saavat matkalipun banaanisaarille.