perjantai 23. syyskuuta 2016

Suomi ei tarvitse turviksia tai mamuja

Jotkut uunot (ihan liian monet) jaksavat vieläkin uskoa siihen, että Suomi hyötyy turvapaikanhakijoista/maahanmuutosta, tai itseasiassa Suomi TARVITSEE turviksia/mamuja.

Kerro sinä siinä minulle, että millä ihmeen logiikalla? Miten kukaan voi perustella tuollaista väitettä yhtään mitenkään? Luulisi kaikille olevan tässä kohtaa jo aivan selvää, että Suomi hädintuskin selviää omiensakaan kanssa. Mihin liikaväestöä enää tarvitaan? Jostain olen lukenut, että Suomi mukamas tarvitsee lisää työvoimaa, mutta tämähän on aivan bullshittiä. Elät jossain edellisellä vuosituhannella, jos vielä tosissasi uskot, että meillä on joku työvoimapula.

Ei meillä ole työvoimapulaa. Meillä on massatyöttömyys. Työvoimatoimiston ilmoituksen mukaan työvoimatoimiston kirjoilla oli elokuussa 2016 342 500 työtöntä työnhakijaa, kun avoimia työpaikkoja oli 82 500. Eli työttömiä oli neljä kertaa niin paljon kuin avoimia työpaikkoja. Tässä on laskettuna ainoastaan työvoimatoimiston kirjoilla olevat. Todellinen luku on paljon suurempi, sillä ns. piilotyöttömiä ja syrjäytyneitä on todella paljon ja luku on tasaisesti noussut vuosi vuodelta. Vuonna 2015 piilotyöttömiä oli 144 000 eli jos tuon luvun lisää elokuun 2016 työttömyyslukuun, niin saamme 486 500 työtöntä. Uskon todellisen luvun olevan vielä paljon tätäkin suurempi, sillä moni opiskelijan nimikkeellä oleva on todellisuudessa työtön. Olen tuntenut tällaisia ihmisiä henkilökohtaisesti useita. He ovat tyyppejä, jotka eivät saa töitä, joten surffaavat koulusta kouluun eläen opintotuilla vuodesta toiseen. Opiskelevat uusia ammatteja tai jatkotutkintoja, mutta eivät ole päivääkään töissä missään kohtaa. Olen tuntenut jopa yli 30-vuotiaita, jotka eivät ole koskaan olleet töissä.

Kesäkuussa vuonna 1991 eli 90-luvun laman alkaessa työttömusluvut kohosivat ennätyslukemiin, mikä oli tuolloin 340 000. Eli olemme jo ylittäneet tuon luvun! Pahimmillaan työttömänä oli 90-luvun laman aikaan 536 800 henkilöä. En tiedä, miten tuolloin työttömyyslukuja mitattiin ja oliko silloin piilotyöttömiä, mutta jos laskemme piilotyöttömät ja ikiopiskelijat mukaan nykyisiin lukuihin, niin pääsemme varmaan about 90-luvun laman pahimpiin lukuihin.

Ja joku vielä kehtaa sanoa, että tänne tarvitaan ulkomailta vierasta jengiä...

Helpotusta ei ole luvassa, sillä työllisyysaste ei tule enää koskaan olemaan sama kuin se on joskus ollut. Syy on se, että teknologia ja digitalisaatio syö hirveät määrät työpaikkoja. Avoimia työpaikkoja ei enää koskaan tule olemaan niin paljon kuin menneisyydessä. Ne päinvastoin tulevat entisestään vähenemään. Olin aiemmin tänä vuonna kuuntelemassa jonkun digitalisaation asiantuntijan (nimi jo unohtui) esitelmää tulevaisuuden digitalisaatiosta silloisessa kotikaupungissani Etelä-Suomessa. Hän kertoi, että täyden automatisaation mahdollistava teknologia on jo olemassa. Se vaan on tällä hetkellä hyvin kallista, joten siirtyminen sen täyteen käyttöönottoon ei tapahdu ihan heti. Mutta se on olemassa! Hän esimerkiksi kertoi, että tämän vuoden lopussa tulee kyseisessä kaupungissa kokeiluun ensimmäinen kuljettajaton bussi. Kuinka monta vuotta menee siihen, että kaikki bussit ajavat ilman kuljettajaa? Tarjoilijattomia ravintoloita ja kassattomia kauppoja on jo maailmalla.

Se, joka väittää, että tarvitsemme lisää työvoimaa, valehtelee niin, että korvat heiluvat. Hän valehtelee aivan törkeästi, niin törkeästi, että moisesta pitäisi joutua edesvastuuseen.

Päinvastoin, väestöä on jo omasta takaa ihan liikaa. Jotta ne nykyisetkin vähät työpaikat riittäisivät, niin väestöä pitäisi päinvastoin vähentää. Jokainen uusi tulija on pelkkä taakka jo entisestään liitoksissaan natisevalle systeemille.

Katsoin varsin karun dokumentin Britanniasta, missä maahanmuutto on paljon, paljon pitemmällä kuin Suomessa. Dokumentin nimi, Overcrowded Britain (Liikakansoitettu Britannia), viittaa siihen, että vuonna 2010 Britannian väestötiheys per neliökilometri oli suurempi kuin Kiinalla tai Intialla! Britannian väestö on kasvanut huimasti 90-luvulta lähtien ja kasvu on silkkaa maahanmuuttoa! Britanniassa, kuten muuallakin Euroopassa, vallitsee samankaltainen massatyöttömyys kuin Suomessa. Kaikenmaailman valtiontuilla eläjiä on massiiviset määrät ja kaikki turvapaikanhakijat käytännössä tulevat maahan elämään tuilla. Kuka maksaa? Mistä rahat tulevat? Ne rahat revitään brittiläiseltä tavalliselta veronmaksajalta, joita on koko ajan vaan vähemmän. Tavallinen britti joutuu maksamaan satojen tuhansien muukalaisten ylöspidon ja luku senkun vaan nousee. Samaan aikaan syntyperäisiä brittejä elää köyhyydessä eniten sitten sotien. Britanniassa, kuten myös Suomessa, on koko ajan kasvavat leipäjonot. Töitä ei ole, kaikki maksaa helvetisti ja asunnoista on pulaa.

Minä en ihan aikuisten oikeasti ymmärrä, että miksi joillekin ihmisille on niin ylitsepääsemöttämän vaikeaa tajuta, että mitään taikaseinää ei ole olemassa. Raha tulee aina jostain. Se ei ilmesty tyhjästä. Rahaa ei tule ihmemylly Sammosta, joka jauhaa kaikille kolikoita jaettavaksi loputtomasti. Meillä ei ole varaa ottaa tänne yhtään turvapaikanhakijaa. Olemme jo nyt kusessa ja uppoamme syvemmälle vuosi vuodelta. On turha odottaa talouskasvua, sillä automatisaation vuoksi tilanne ei tule enää koskaan olemaan samankaltainen kuin menneisyydessä. Kerro sinä minulle, että miten kukaan voi olla sitä mieltä, että on hyvä idea ottaa tänne satoja tuhansia (tai miljoonia Euroopan mittapuulla) muukalaisia valtion rahoilla elelemään?

Minulla on henkilökohtaista kokemusta työpaikkarallista. Linkin takana on oma tarinani siitä, mitä itse olen nähnyt ja kokenut työmaailmassa. Tilanne on aivan epätoivoinen! Se tulee tulevaisuudessa ainoastaan pahenemaan automatisaation vuoksi ja sitä pahennetaan entisestään siirtämällä tänne väestöä muista maailmankolkista. Irtisanouduin pari kuukautta sitten edellisestä työpaikastani ja tunnen koko ajan vaan voimakkaammin, etten halua enää koskaan tuohon oravanpyörään mukaan. Myöskin asenneilmapiiri Suomessa on totalitarisoitunut koko ajan enemmän ja enemmän ja koko ajan saa lukea kaikenmaailman kannanottoja sananvapauden kaventamiseksi, sensuurin edistämiseksi ja ns. ajatusrikosten rankaisemiseksi. Suomessa saa nykyään oikeasti pelätä työpaikkansa puolesta. Tiedän ihmisiä, keiden työnantajille on soiteltu heidän mielipiteittensä vuoksi ja ovat jopa joutuneet irtisanotuiksi. Tiedän ihmisiä, ketkä eivät enää uskalla puhua, koska pelkäävät työpaikkansa puolesta. Olen täysin kyllästynyt maksamaan kaikesta sikahinnan, asumaan rotankoloissa säästösyistä, sensuroimaan itseäni ja mielipiteitäni ja kiillottamaan hyvekilpeäni pitääkseni yllä suhteita ympärilläni oleviin ihmisiin. Nyt tuntuu, että mieluummin vaikka nukun kadulla kuin menen tuohon takaisin. Kuten linkkaamassani kirjoituksessa kerroin, tekemäni paastokokeilut ovat opettaneet minulle, että ihminen selviää pitkiä aikoja syömättä aivan hyvin. Pisin aika, jonka olen ollut syömättä, on 7 päivää. Tiedän ihmisiä, ketkä ovat olleet syömättä paljon pitempäänkin. Kolme päivää on vielä helppo. Lisäksi vuosia kestäneiden ruokavaliokokeilujen seurauksena olen nykyään vegaani, jonka ruokavalio on todella yksinkertainen. Kyllä minä revin päivän kauraryynit vaikka kiven silmästä ja kestän helposti useamman päivän syömättä.

Huomaa, että Euroopan turvapaikkakriisissä on ollut alusta lähtien kyse jostakin aivan muusta kuin sotaa paenneiden ihmisten väliaikaisesta auttamisesta. Alusta asti on puhuttu ”kotouttamisesta” eli että tulijat eivät ole täällä väliaikaisesti odottamassa kotimaansa tilanteen rauhoittumista, vaan he ovat täällä jäädäkseen ja heidän ”kotouttamiseensa” eli juurruttamiseensa Suomeen on tuhlattu järkyttävät määrät julkisia varoja. Tästä on pakolaisten auttaminen kaukana, vaan tässä on alusta asti ollut kyse massiivisesta väestönsiirrosta vieraasta maasta Suomeen ja Eurooppaan. Kyse on miljoonista vieraiden maiden kansalaisista, jotka otetaan tänne asumaan ilman, että heidän itsensä tarvitsee maksaa yhtään mitään. Heille maksetaan asunnot, ruoat, vaatteet, autokoulut, koulut, lastenhoito, kielikurssit, taksikyydit, tulkkipalvelut ja kaikki mahdollinen. Eli toisinsanoen, he saavat parempaa palvelua vähemmällä rahalla kuin Suomen omat kansalaiset.

Tilanne olisi aivan toinen, jos joku yksityinen järjestö olisi harjoittanut varainkeräystä ja kerännyt vapaaehtoisina lahjoituksina yksityisiltä ihmisiltä rahaa ja käyttänyt nämä rahat pakolaisten auttamiseen katsomallaan tavalla. Auttaminen ei ole kiellettyä tai pahasta, jokainen saa auttaa ja vaikka lahjoittaa koko omaisuutensa turvapaikanhakijoille, jos niin tahtoo. Ongelma on se, että nyt siihen on käytetty pohjattomat määrät julkisia varoja eli Suomen valtio maksaa muukalaisten ylöspidon veroina keräämillään rahoilla ja kansainvälisiltä pankeilta lainaamillaan rahoilla. Joudun osallistumaan näihin talkoisiin väkisin, vaikka en halua.

Tilanne on mennyt sellaiseksi, että isolta osalta Suomen ja Euroopan kansalaisista on loppunut kaikki solidaarisuus kaikkia kohtaan, myös omiaan kohtaan. Kärsimme luottamuskadosta, kun ihmiset maksavat hirveitä määriä veroja joka kuukausi ja sitten näkevät, mihin kaikkeen sontaan ne rahat uppoavat. Minulta loppui kaikki halut maksaa veroja, kun edellisessä työpaikassani katselin kuukausia palkkakuitissani lukevia ennakonpidätyksiä. Palkastani meni joka kuukausi yli 500 euroa ennakonpidätystä ja bruttoni oli alle 2000 euroa. Nettosin siis pahimmillaan vain 1200 euroa kuukaudessa kokopäivätyöstä. Minulta loppui hyvin nopeasti huumorintaju, kun katselin sossupummeja tuttujani ja turvapaikanhakijoita. Minulla olisi todellakin ollut käyttöä sille rahalle, joka minulta verojen muodossa ryöstettiin joka kuukausi. 500 euroa näin minimaalisesta palkasta on hirveä siivu. Olen aina kokenut kunnia-asiakseni ns. yhteiset asiat eli osallistumisen tämän maan rakentamiseen, mutta tuolloin menetin kaiken mielenkiintoni. Mitä varten minä maksan yli 500 euroa kuukaudessa? Mitä varten minä olen maksanut veroja koko elämäni? Sossupummien ja turvisten elättämiseen? Pitäkää tunkkinne. En maksa enää koskaan mitään. Aloin tosissani miettiä kaikenlaisia keinoja kiertää veroja ja aion panna ne täytäntöön. Minä en halua enää maksaa veroja koskaan.

Tiedän, että en ole ainoa.

1 kommentti:

 1. Moro.
  Ei se ole kokonaan automaation yms. syytä tämä kurjuus, vaan politiikkaa. Valintoja.


  Suomi on ollut vuosikymmeniä orja. Pelkkä pankkiirien siirtomaa. Ja meidän päättäjämme ovat järjestäytyneen kv. finanssieliitin lakeijoja.

  Lue blogiltani syyt :

  https://idiotiantyranniasta.wordpress.com/402-2/

  Kaikki tämä tapahtuu ja on tapahtunut kansan välinpitämättömyyden tähden. Kaltaisemme ovat olleet hiljaa ja antaneet kaiken tapahtua.

  Kaikki sodat viimeiset 1000-vuoden ajan ovat olleet tätä. Haluatko olla orja vai et ?

  Valtio jonka johtoon on valittu henkilöt jotka haluavat irroittautua tästä raha-orjuudesta on tuhottu sodilla ja terrorissa. Viimeiksi Libya 2011 ja nyt Syyria.

  VastaaPoista

Kommenteissa on sallittua repiä asioita kappaleiksi, esittää kärkkäitä mielipiteitä, kysellä ns. tyhmiä tai hyvinkin henkilökohtaisia juttuja. Kommenteissa saa myös suuttua ja minusta saa olla sitä mieltä, että olen täysi kusipää. Kommenttiosastolla on kuitenkin kiellettyä heittäytyä alakoululaiseksi tai raivopäiseksi apinaksi. Tämä on asiablogi eli pidetään keskustelu asiallisena. Mikäli olet sitä mieltä, että olen täysi kusipää, niin sinulla tulee kommentissasi olla jotain muutakin sanottavaa. Huutelu ei hyödytä mitään muuta kuin huutelijan huutelun halua. Kommenteissa on lisäksi syytä välttää kiroilua ja muuta alatyylistä kielenkäyttöä ja turhaa provokaatiota. Siitä, että mikä on loppupeleissä asiallista ja mikä ei, päätän minä. Trollaajat ja perseilijät saavat matkalipun banaanisaarille.