keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Vassaria ahdistaa

Olen jo jonkin aikaa ihmetellyt erilaisten vihervasurihenkisten porukoiden pipipäisyyttä. Siellä ovat nimittäin kaikennäköiset mielenterveyshäiriöt erittäin vahvasti yliedustettuina. Oikeastaan kaikki tuttuni ovat olleet yläasteelta asti erityylisiä vihervasureita ja piireissäni oli enemmän sääntö kuin poikkeus, että lähestulkoon kaikilla oli jonkinasteisia mielenterveysongelmia. Kun laskeuduin näistä kuvioista ”normaalien” ihmisten keskelle olin hämmästynyt siitä, miten VÄHÄN ns. normaaleilla on mielenterveysongelmia. Mitään ruusuilla tanssimista ei heidänkään elämänsä tietenkään ole ja yhdellä jos toisellakin on ollut elämässään kaikennäköistä kriisiä, mutta se on kuitenkin eri asia kuin varsinaiset mielenterveysongelmat. Se, että elämä joskus heittää kakkaa päin pläsiä, ei ole mielenterveysongelma. Normaalit ihmiset pysyvät kaikesta huolimatta toimivina yksilöinä ja selviävät ongelmista yleensä korkeintaan parin viikon tai kuukauden saikulla, jos saikulle ylipäätään ollenkaan päätyvät. Vihervasuriporukoissa taas pitkäkestoinen työttömyys tai toistuvat saikut ongelmien vuoksi, työkyvyttömyyseläkkeet mielenterveyssyistä yms. ovat hyvin yleistä.

Paitsi, että olen seurannut kaverieni edesottamuksia, niin olen myös vuosia seurannut useita minulle tuntemattomia ihmisiä netin kautta. Eräs elämäni tärkeimmistä harrastuksista on kuvataide ja eräs suosikkiosa-alueistani on sarjakuvat. Ja noh, kuvataidepiireissä ei vassareita pääse pakoon. Todella monella kuvataiteellisesti suuntautuneella ihmisellä on taide- tai sarjakuvablogi netissä.

Sarjakuvablogit ne vasta aikamoista luettavaa ovatkin. Ne tarjoilevat tirkistysikkunan tekijänsä pään sisään ja pääset niiden kautta mielikuvamatkalle tekijän ajatusmaailmaan.

susiajasoraa.sarjakuvablogit.com

Lähestulkoon kaikki sarjakuvablogit ovat huonoja. Niissä ei juuri koskaan sanota mitään järkevää tai kiinnostavaa, vaan ne ovat pelkkää angstia ja avautumista. Lopetin kokonaan uusien sarjakuvablogien etsimisen sen jälkeen, kun olin vuosia seurannut, miten tyypit ei muusta puhukaan kuin siitä, miten ahdistaa, masentaa, vanhemmat on paskoja, pitäis hakea kouluun, pitäs liikkua, ei oo töitä, ei oo kavereita, sosiaaliset tilanteet ahdistaa, on helvetin tylsää. Tätä vaan jatkuu ja jatkuu ja olen ihmetellyt, että miten noille riittää ollenkaan lukijoita. Huomatkaa, että tekijät eivät ole teinejä, vaan tätä horinaa kuulee myös lähes kolmikymppisiltä. Kuinka saamaton ja tylsämielinen voi ihminen olla? Itse seuraan nykyään yhden käden sormilla laskettavaa määrää sarjisblogeja kahdesta syystä: 1) olen seurannut tyyppiä vuosia, ehkä tavannutkin hänet, joten aina välillä huomaan miettiväni, että mitähän se puuhailee, 2) tyyppi on niin seko, että blogilla on viihdearvoa.

Mutta toisaalta. Kun henkilö omaksuu sortorakenneajattelun, niin eipä ihme, että ahdistaa. Sen jälkeen kaikki maailman asiat (myös ne kaikkein pienimmät ja arkisimmat) muuttuvat jonkintyyliseksi sorroksi.


Tässä kohtaa sopiikin kysyä ”muna vai kana” -tyylinen kysymys: Aiheuttavatko mielenterveysongelmat vasemmistolaisuutta vai vasemmistolaisuus mielenterveysongelmia?

Olen sellaistakin miettinyt, että mahtaakohan monien vassareiden hyvin rajulla taustalla olla jotakin tekemistä heidän nykyisen maailmankuvansa kanssa? Vassareissa on hyvin paljon sellaisia ihmisiä, joilla on hyvin rikkinäinen, väkivaltainenkin, perhetausta ja heistä useita on kiusattu koulussa hyvinkin rajusti. Yhdessä kohtaa tuttavapiirissäni oli lähes yksinomaan koulukiusaamistaustan omaavia ihmisiä. Myös tästä asiasta voi lukea vassareiden blogeista (heistä monet avautuvat tästä hyvin seikkaperäisesti). Heistä myös hyvin suuri prosentti on seksuaaliselta suuntautumiselta muita kuin heteroita. Onko siis vassarius ikäänkuin tällaisen rikkinäisen, turvattoman ja identiteettisotkuisen elämän looginen päätepiste? Vassareissa on paljon kaikenmaailman alakulttuurien edustajia (anime, cosplay, gootti, furry yms.) ja heille on tyypillistä esimerkiksi pukeutua hyvin silmäänpistävällä tavalla (shokkiväriset hiukset, vahvat meikit, lävistykset, tatuoinnit, oudot asut). Onko tällainen erikoisuuden tavoittelu vain looginen seuraus siitä, kun se, mitä olet ja edustat, on koko elämäsi ajan ollut ympäristön mielestä jotakin pahaa ja iljettävää ja sinä huono ihminen (koulukiusaaminen, vanhempien harjoittama kaltoinkohtelu)?


Vassari usein perustelee tätä kaikkea sillä, että hän haluaa vain olla oma itsensä, ihan sama mitä muut sanoo tai ajattelee. Tämän kaiken valossa alan epäillä, että kaiken hänen kokemansa kiusaamisen vuoksi vassarilta on kadonnut kokonaan perspektiivi sen suhteen, että missä kohtaa ”olla oma itsensä” lyö kertakaikkiaan yli. Tottakai sellaiset asiat, kuten ”hyvä maku”, ovat vassarille täysin absurdeja käsitteitä ja edustavat vain sitä, että ”yhteiskunta yrittää pakottaa johonkin muottiin”. Monessa vassarissa yhdistyy ei-hetero seksuaalinen suuntautuminen, rikkinäinen kotitausta ja koulukiusaaminen. Jos et tiedä, mitä esimerkiksi sellaiset asiat kuin turvallisuus, vakaus, lämpimät ihmissuhteet ja hyvä itsetunto tarkoittavat, niin lienee helppoa hurahtaa kaikkiin kivalta ja rakastavalta kuulostaviin hömpsötyksiin, kuten suvaitsevaisuus ja monikulturismi, rasismin vastustaminen, kultalusikka suussa syntyneiden pohattojen vastustaminen ja eläinten oikeudet. Rikkinäisen taustansa vuoksi vassarilla ei välttämättä ole edes mitään edellytyksiä tarkastella näitä asioita (suvaitsevaisuus, monikulturismi, vegaanius, homoagenda, genderideologia) kriittisesti. Tämän vuoksi vassarit ovat niin epäloogisia ja he eivät tunnu tajuavan todellisuudesta mitään ja heiltä menee kaikki järkipuhe aivan ohi korvien.

Summa summarum: joukkona tarkasteltuna vassarit ovat tosi rikkinäistä, turvatonta, pallohukkaista ja surullista joukkoa.

On turhaa odottaa, että vassarin silmät joskus aukeaisivat. Eivät ne aukea. Niillä ei ole edellytyksiä aueta.

surkea.sarjakuvablogit.com

22 kommenttia:

 1. Ihmiset pyrkivät korjaamaan sisäisiä konfliktejaan, -haavoja, -tarpeitaan yms. "korjaamalla", "kontrolloimalla", määrittelemällä ulkoista maailmaa.
  Ja sitä varten tarvittaneen esim. joku liike, joku "pahuus" -ja/tai hyvyys, vastustaja, uhka...
  Pätee ns. tavallisiinkin ihmisiin.

  Myös minuun ja myös sinuun.

  - K

  VastaaPoista
 2. En osaa sanoa varmaksi muna vai kana. Ehkäpä kyse on kahdesta toisiaan yhtaikaa ruokkivasta ja vahvistavasta kierteestä. Vasemmistolainen kapinallisuus ja liberaali moniarvoisuus houkuttelee repaleisia ihmisiä. Samaan aikaan se myös edistää kulttuurin mädättämisellä repaleisen mielen syntyä. Vasemmistolainen kulttuuri porautuu herkkään nuoren mieleen vasemmistolaisena psyykkisenä rakenteena, toisaalta vasemmistolaisen kaltainen psyykkinen mielen rakenne realisoituu taiteen ja viihteen keinoin vasemmistolaisena kulttuuri(marxismi)na. Tauti on yhtä aikaa taudin lisäksi myös oire itsestään.

  Vasemmistolaisuuden tunnusmerkki on materialismi ja ateismi - marxilaiset ajatukset. Vasemmistolaiselle kaikki on vain materiaa, kristinusko aivopesua ja siksi tuo usko korkeampaan puuttuu. Vasemmistolaiselle ideologiatkin ovat kulutustavaraa, joiden arvo perustuu ensisijassa materialistiseen hyvään, eikä henkiseen hyvinvointiin. Hänellä ei ole mahdollisuutta rukoilla eli ladata akkujaan oma-aloitteisesti, sillä häneltä puuttuu tai on viety usko. Narsistinen atomi ei kykyne näkemään itseään minkään suuren osana kun materia on vain materiaa. Atomeja tuottaa rikottu perhe, rikottu yhteisö ja rikottu kansakunta. Materia ei luo kontekstia, merkitystä, ei anna selityksiä, ei edusta jatkumoa tai kerro tarinaa. Materialla on tarjolla vain valoisana tämä hetki nyt ja muualla on pimeys. Uskolla on tarjota muutenkin pimeä elämä pimeänä, mutta sen ulkopuolinen aika on valoa. Uskossa oleva on elämänsä ajan realisti, mutta ulkopuolella hän näkee onnea. Materialisti on elämänsä ajan utopisti, mutta lyhyen elämän tuolla puolen hän näkee vain loputonta pimeyttä.

  Lisäksi vasemmistolainen on hyvinvointivaltion seesteisyyden turruttama ja mätä hedelmä. Länsimaat tekevät ihmisistä tarhassa kasvatettuja - vertaa häkkieläimeen - ja kun nämä kasvatit joutuvat kohtaamaan luonnon, niin niillä ei ole selviytymiskeinoja. Induktiivinen ajattelu ei toimikaan käytännön olosuhteissa. Siitä alkaa pakomatka todellisuutta karkuun. Mutta ei rikkinäinen aina vassari ole: kyllä rikkinäistä ihmistä tarttuu myös uskontoon. Uskon monien vankilassa olleiden löytäneen jumalan sanan juuri täyttämään sen tyhjyyden sielusta. Kehitysmaalaisille puolestaan ontot länsimaat ovat varmasti kulttuurishokki. Täällä on tylsää ja seesteistä. Mateiaalisesti kivaa, mutta psyykkisesti pitkästyttävää ja ankeaa. Länsimailla ei ole tarjota kulttuuriseen adhd tautiin lääkettä ja sitten käännytään islamin uskoon tai keppostellaan jännityksen luomisen ilosta. Älykkäälle ja kulttuuriimme turtuneelle esivasemmistolaiselle herkälle teinille jumalan löytäminen on vaikeampaa koskapa jumala ei esittele kovinkaan anteliaasti todisteita itsestään ja silloin jää päihteet, roolipelit, fantasiat ja ranteiden viiltelyt jäljelle.

  VastaaPoista
 3. Taiteessa vaikuttaa kriittinen teoria ja kulttuuripessimismi. Tuskin alkujaan kukaan teki tekemisen ilosta taidetta, jolla ei ole psyykkisesti lääkitsevää vaikutusta. Pahoinvointia edistävää henkeä alkoi tehdä kommunistit länsimaisilla siveltimillä mädättääkseen taiteen havaitsijan mielen, taiteen välittämät arvot, taiteen edustaman kulttuurin ja taiteen funktion. Kaikesta puhtaasta ja realistisesta on tehty likaista ja kieroa. Taide konkretisoi postmodernimin muodottomuuden ja relativistisen muovailuvahatodellisuuden eikä enää esitä luontoa luontona. Mädättävää maailmankuvaa tyrkytetään kaikkialla kulttuurissa mm. ikuisuusopiskelijoille, taideväelle, hollowoodin tai music televisionin katsojille. Lopputulos on sellainen maailman havainnointitapa, jossa alat juuri dekonstruktiivisesti katsoa neuroosien vallassa pieniä merkkejä ja ties mitä mikroaggressioita - paranoidisia merkkejä itsestä ja muista jotka tekevät ihmisistä arkoja, vihaisia ja kyynisiä. Varmasti on osansa taiteen ja kulttuurin mädätyksellä siihen miksi ihmiset voivat pahoin.

  Pahoinvoinnin syy tulee siitä, ettei porukalle anneta roolimallia tai tavoitetta jota tavoitella. Ihminen vertaa aina itseään muihin ja ilman esitaistelijaa hän on hukassa. Mietitäänpä esimerkiksi tyttöjä koulussa: sillä on aika suuri ero että heille kerrotaan, että olette äitejä ja kansallisia sankareita isoina - kuin että heille annetaan täysin vapaasti mahdollisuus määritellä mikä on heille itselleen hyväksi. Kun ei anneta odotuksia, ei anneta myöskään arvostusta, ei kunniaa, ei syytä. Liberaalivasemmistolaisella ei voi olla koskaan yhtä aikaa karttaa tai kompassia. Hän ei ole saanut kotoaan mitään tavoitteita. Hän on hukassa kun hän ei saa niitä koulustakaan. Hän saa ne Che Guevarasta.

  On turhaa odottaa, että vassarin silmät joskus aukeaisivat. Eivät ne aukea. Niillä ei ole edellytyksiä aueta.

  Tässä olen eri mieltä. Kyllä vasemmistoliberaaleja herää. Niitä on herännyt matutsunamin aikaan. Niitä herää kun he saavat punaisen pillerin. Ja se, että tulee sieltä rikkinäisten ihmisten parista pois, osoittaa että siellä voi käydä ilman että tarvitsee jäädä. Oma lukunsa on haastavammat tapaukset. Heidät pitäisi saada reipastumaan, mutta poliittinen tahto ja oikea psykologinen hoitomenettely siihen vielä puuttuu. Mielestäni nationalistien tulisi perehtyä psykologiaan ja sosiaalipsykologiaan. Kyse on taisteluista sieluista.

  VastaaPoista
 4. Kiintoisaa pohdintaa.

  Ja joo, totta, vassarien leiristä herää porukkaa oikeissa olosuhteissa. Olen siitä itse hyvä esimerkki. Törmäsin tiettyihin henkilöihin ja teoksiin aivan sattumalta, luin, totesin että wattafak, luin lisää ---> heräsin Matrixista.
  Joten kriittisten äänten kannattaisi vaan pitää hemmetisti enemmän älämölöä itsestään. Kyllä aina joku kuulee. Mädättäminen ulottuu niin syvälle, että moni ihminen ei vaan ihan yksinkertaisesti TIEDÄ.

  VastaaPoista
 5. Mutta minä en ollutkaan koskaan varsinaisesti vassari. En tiennyt yhtään mistään mitään oikeasti, en edes tiennyt, mitä sosialismi on yms. perusjutut. En tuntenut historiaa enkä politiikkaa. Minulle vain oli tärkeitä homojutut ja luonto ja sitten vaan jotenkin ajauduin vihersosialistisiin piireihin. Iso osa jengistä kuuntelee koko ikänsä koulusta ja uutisista sellaista propagandaa kuin "naisen euro on 80 senttiä" yms. joten uskoo niihin, kun ei muusta oikeasti vaan tiedä.

  Mutta tuollaisen Wolf Kankareen tapaiset tyypit, jotka ovat ihan oikeasti omaksuneet vihervasemmistolaisen queerfeministisen ajattelun, lukisin menetetyiksi tapauksiksi.

  VastaaPoista
 6. Täytyy vielä lisätä.
  Omaa arttianihan on kans käytetty eräässä blogipostauksessa, jossa omalla alallaan osaava, mutta noin muuten huomionkipeä, turhautunut, itsekeskeinenkin nuori mieshenkilö lyttäsi taidepiirien turhanpäiväiset vinettäjät.
  En tunnistanut hänen kuvauksistaan itseäni, eikä tyyppi minua pahemmin edes tuntenut...

  Tuli siinä yhteydessä kuitenkin ilmi, että on olemassa ns. respektioikeus - tekijän teosta ei (mm.) saa esittää tekijänkunniaa loukkaavissa yhteyksissä. Veikkaisin, että tässä kirjoituksessa liikutaan paikoin noilla rajoilla.

  Sinällään ihan mielenkiintoistakin pohdintaa.
  Taiteesta vain, osa tekee sitä (ensisijaisesti) lähinnä itselleen. Se on keino purkaa pahaa oloa ja selviytyä.

  - K

  VastaaPoista
 7. Tekstissä esitän, että monilla vassarihenkisillä on rankka tausta ja/tai mielenterveysongelmia. Sarjakuvat todistavat väitteeni todeksi. Missä kohtaa loukattiin jonkun kunniaa?

  Jos postailee avautumisia julkisesti nettiin, niin siinä saattaa käydä niin, että joku lukee.

  Eri asia tietty olisi, jos olisin käynyt latailemassa juttuja suljetusta blogista tai vain kavereille tarkoitetusta feisbuukista. En tehnyt niin, vaan kävin täysin julkisissa blogeissa ja vielä linkkasin takaisin alkuperäiseen.

  VastaaPoista
 8. Noh, lainoppinut en ole, ja se taitaa olla loppujen lopuksi aika tapauskohtaista muutenkin...
  Sillä lähinnä, että minä en ainakaan varmuudella tiedä esim. kyseisten artistien poliittista suuntausta, vaikka oletuksia voi toki tehdä.
  Ja jos esim. mielenterveysongelmat ja taiteellisuus? on leima jonkinlaiselle vassariudelle, niin itsekin semmoista olisin.
  Jotenkin vain muistelisin, etten ole kyseistä puoluetta ikinä kannattanut, vaikka esim. Voima oli ihan mielenkiintoinen lehti bäck in the days.

  -K

  VastaaPoista
 9. Wolf on sanonut kannattavansa Vasemmistoliittoa. Toisen esimerkin poliittista kantaa en tiedä, mutta aika queer on blogin perusteella ainakin. Otin lähinnä tuohon esimerkkinä angstista. Väitteeni oli myös, että melkein kaikki sarjakuvablogit ovat huonoja.

  Kyllä sinä aika vassari olet, vaikka LGBT-kriittinen oletkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa no. Miten tuo aiempi pitäisi taas ottaa... Jokuhan voisi tulkita sen niinkin, että on tämä paskojen hullujen luusereiden kerho, johon allekirjoittanutkin kuuluu. :') No mut. Mikäli näin, niin ei semmoinen leima minua onnekseni hukuta. (Kiitos verorahoin tuetun ja käydyn monivuotisen terapian... ) ;P

   Ja olen kriittinen juu, toisaalta välistä kriittisyydessäni myös armoton... Jos en olisi, uppoaisin itse. Siinä mielessä ymmärtänen tätä sinunkin (näennäistä) armottomuuttasi.
   "Vassareiden" "kaikki unelmat voivat olla totta"-tyyppinen haihattelu lienee sekin yksi selviytymismekanismi, välttämättömyys.
   Ja jos mieli on niin tiukilla, ettei se todellisuutta ns. normaalissa määrin kestä, niin silloin se on, tiukilla. Silloin se ei myöskään kritisoinnilla muutu, vaan kieltää ja/tai murtuu.

   Sarjisbloggaajien aktiivit vissiin jossain määrin muodostavat oman porukkansa noin muutenkin, jolloinka samanmielisyys ruokkii itseään entisestään. Sinällään tosi harmillista, että Suomen sarjisskenet, yleisestikin, ovat niin latautuneita (ideologisesti). Hankaluutta lähteä toimintaan mukaan, kun ei itse sitä samaa. :/

   - K

   Poista
 10. Wanha Ämmä20.6.2016 1.05

  "Congratulations. It is always nice to meet a TS who isn't a complete lunatic". Näin minua tervehti eräs pitkäaikainen IRC-ystäväni kun tapasimme joskus kauan sitten. Ystävyytemme on kestänyt kaikki nämä vuodet.

  On julkinen salaisuus, että TS-porukoissa on valtava määrä hyvin rikkinäisiä ja pallohukkaisia ihmisiä. Siihen on syynsä. Sukupuolidysforia on asia, jonka kanssa ei ole leikkimistä, ja pahentuessaan se repii psyyken rikki. Nyrkkisääntö on, että mitä nuorempi TS, sitä pahemmin hän on hajalla, sillä mitä nuorempana tämä riesa iskee näpeille, sitä pahempana ja voimakkaampana. Kaupan päälle nykypäivänä yhteiskunta, työelämä ja sen yleiset trendit ovat paljon rikkovampia ja hajottavampia kuin nykyään, joten tuo, mitä sanot, ei yllätä lainkaan.

  Vihervasemmistolaisuus vetoaa herkkiin ja rikkinäisiin ihmisiin. (Vastaavasti kusipääoikeistolaisuus vetoaa tunnekylmiin ja rikkinäisiin ihmisiin.) Rikkinäisyys saa etsimään turvaa "muutosorientoituneista" aatteista, ja herkkyys puolestaan vetoaa kaikkiin kivalta ja rakastavalta ja humaaneilta kuulostaviin hömpsötyksiin.

  Tällainen porukka on eräänlainen keskinäisen kehumisen kerho, jossa saa vertaistukea. Siellä löytää tarkoituksen elämälleen ja merkityksellisiä ihmissuhteita. Ikävä kyllä se ei johda yhtään mihinkään.

  Mutta olisin itse Mongolikonsulin tapaan toiveikas. Aina välillä joku tulee järkiinsä. Kun ihminen saa elämänsä kuntoon (työpaikan, puolison, asunnon jne) hän yleensä aikuistuu aika nopeasti ja luopuu nuoruutensa kritiikittömyydestä ja konservativisoituu. Kun ihminen saa edellytykset silmiensä avaamiseen, ne aukeavat.

  VastaaPoista
 11. Joskus olen miettinyt sitäkin, että ei-heterous voi _osalla_ , siis _osalla (ihmisistä, erityisesti naisista?) olla seurausta jostakin pyskologisesta tarpeesta/traumasta/keskeneräisyydestä tms. ennemminkin kuin puhtaasta biologiasta.
  On nimittäin tullut niin paljon semmoisia "bi"/"pan"/"jotainjotain"naisia vastaan, joilla on jotain mielenterveyshäikkää ja(/tai) rikkinäistä kotitaustaa.
  Sen sanominen tietty on poliittisesti epäkorrektia, koska halutaan uskoa (toivoa?) että seksuaalisuus on (aina) jotain selkeää, kiinteää ja ehyttä. Eikä haluta tuomita tai määritellä ketään... enkä mielestäni niin tässä teekään.

  Mutkan kautta, itse mieltäsin "normaalien" olevan "normaaleja", sen(kin) takia koska heillä ei ole ollut (isoja) ongelmia (ja/tai poikkeavuuksia) alkujaankaan. Mutta että niillä joilla on, niin ongelmat lisäävät ongelmallisuutta, mutkat mutkia, jne. ...

  Ehkä vasemmisto puhuttelee nuoria (ja sen henkisiä) juuri kapinahenkisyydellään ja yhteisöllisyydellään.
  Kuinka edes samaistua keskiluokkaan (keskusta), duunareihin (sdp), tai "paremmaisiin" (kookoomus), jos ei vastaavaa ole...
  Yhteisöllisyys on tavallisellekin ihmiselle tärkeää, mutta vielä korostetummin kait semmoisille, joilta turva (alkujaankin) puuttuu.
  Ja masennuskinhan on, jonkinlaista vihaa, ja viha jotain, jonka mieluusti purkaa. Ääriliikkeet ja jotain vastustajaa ("sortajaa") vastaan taistelevat tahot, tarjonnevat väylän päästä purkamaan omaa turhautumista, oli oman vihan, kivun ja kipuilun alkuperäinen syy, mikä se sitten onkaan.

  - K

  VastaaPoista
 12. Olen sitä mieltä, että päätelmäsi on keskeneräinen.

  Vasemmistolaisissa, nk. liberaaleissa ihmisissä on todennäköisesti enemmän rikkinäisiä porukkaa, olen minäkin sen huomannut. Syy voisi olla vaikkapa siitä, että elämässään paljon pahoja asioita kokeneet ovat empatiakykyisempiä (inhimillisempiä) ja ovat siksi altruistisempia luonnostaan. Tällainen persoonallisuus johtaa suoraan yksi yhteen liberaalimpaan ajattelutapaan, hyvin empatiakykyinen ihminen pystyy esimerkiksi samaistumaan eläimenkin tuskaan. Tosin en ole ihan varma, onko kyse sittenkin vain siitä, että mielenterveysongelmaiset ovat äänekkäimpiä tämän ryhmän edustajista. Voisi ehkä jopa sanoa, että kaikki mielenterveysongelmaiset ovat vassareita, mutta kaikki vassarit eivät ole mielenterveysongelmaisia. Paitsi että olen kyllä tavannut hurjan määrän ilmiselvästi mielenterveysongelmaisia (vihanhallintaongelmia, ruma perhetausta, väkivaltaisuus) oikeistolaisia. He vain, toisin kuin vassarit, harvemmin ovat ollenkaan itse tietoisia ongelmistaan. Ehkä heillä on voimakkaammat defenssit jotka ohjaavat sulkemaan omat tunteet ulkopuolelle, kieltämään omat ongelmat ja syyttelemään muita hulluiksi. Ei syöpäkään tule olemaan vasta diagnoosista, hullu on hullu ilman papereitakin. Ja vaikka pystyisi käymään töissä.

  VastaaPoista
 13. En osaa selittää sitä, että miksi näin on. Kirjoituksessa kuvaan sitä, mitä olen nähnyt, ja vähän yritän vetää piuhoja yhteen, mutta mitään sen ihmeempiä tutkimuksia ei ole. Tietyt ilmiöt tuntuvat liittyvän toisiinsa ja minua kiinnostaa, että miksi.

  "Kusipääoikeisto" on itselleni täysin vieras porukka ja sieltä en ole koskaan tuntenut ketään edes netin kautta.

  VastaaPoista
 14. Todella jännä, että vähäosaiset, huonosti kohdellut äänestävät puoluetta joka ajattelee ja ajaa vähäosaisten asioita eikä vain rikkaiden ja hyvinvoivien. Ei mitään logiikkaa. Ihan mielisairasta touhua.

  Ja ennen kuin alat sönköttää, että jokainen valitsee millaisen elämän elää, niin mieti vielä toisen kerran tota tyttöä joka puhuu tosta raiskaajasta. Se raiskaaja oli, ja on, sen oma isä. Tämän blogaajan kohdalla tosin et ollutkaan varma, että mitä puoluetta hän äänestää. Päättelet sen muuten vaan hänen queeriudestaan ja mielisairaudestaan.

  Kusipääoikeistoon puolestaan kuuluu mm. ihmiset joiden mielestä on ok tilailla eduskunnalle tuhansien eurojen torkkupeittoja, ja jotka vittuilevat että opiskelijoilla on nyt yhteen latteen vähemmän rahaa kun tukia tosiasiassa vähennetään 90 euroa. Siihen kuuluu ihmiset, joiden mielestä on jokaisen oma vika jos elää tuilla eikä oo voimia käydä töissä , koska vaikkapa oma isä on raiskannut 20 kertaa ja "kaverit" lähettäneet satoja viestejä jossa pyytävät tappamaan itsensä, niin oma vika se kuitenkin on. Kusipääoikeistoon kuuluu myös amerikkalaiset, jotka ihmettelee eikö kodittomat voi vaan hankkia kodin ja eikö köyhät voi vaan ostaa lisää rahaa. Jälkimmäisiä ei onneksi ole yhtä paljon Suomessa, mutta on hämmästyttävää miten et muka näitä termejä ymmärrä etkä ole missään havainnut. Käytät todella monessa yhteydessä ilmausta "en ole missään tällaista nähnyt" ja minä tai yksikään joka näitä juttuja lukee, ei voi ymmärtää miten se on mahdollista että et ole nähnyt. Puhut monesti LGBT-ihmisistäkin, varsinkin nuorista, "täysin todellisuudesta vieraantuneina" ja jopa "harhaisina" mutta vaikka tiedän täsmälleen keistä ja mistä puhut, blogisi antaa juuri SINUSTA sellaisen kuvan.

  VastaaPoista
 15. Eikä muuten se, että jotkut on yliherkkiä kritiikille, tarkoita millään lailla ettei mitään oikeaa syrjintää missään tapahdu. Katso vähän helvetti tätä maailmaa. Afrikassa miehet raiskaa lesbonaisia jotta niistä tulisi heteroita. Amerikassa poikaystävät hakkaavat ja tappavat tyttöystäviään, kun saavat tietää näiden olevan transsukupuolisia eikä "oikeita naisia". Joissain tapauksissa naisen transsukupuolisuuden on paljastanut poliisi, jonka jälkeen mies on tappanut naisen. Jos et usko, googlaa "man killed his girlfriend after finding out she's trans". Mustia transnaisia tämä koskee kaikkein eniten ja älä vaan nyt vittuile mitään ählämeistä tähän. Joka puolilla maailmaa teinejä heitetään kotoa pihalle kun perhe saa tietää homoudesta tai transsukupuolisuudesta. Suomessakin on erotettu tai yritetty erottaa ihmisiä töistä kun seksuaalinen suuntautuminen on tullut ilmi. Uskovaiset järjestävät eheytimisleirejä ja papit saattavat julkisesti haukkua tuttujensa homo- ja translapsia vaikkapa hautajaisissa tai rippileirillä. Onko tällainen kohtelu mielestäsi "kritiikkiä" jonka nämä uhrit ovat "ansainneet koska ovat hieroneet suuntautumistaan ihmisten naamaan"?

  VastaaPoista
 16. Et näköjään halua kommentoida viestejäni millään lailla, mutta oletko koskaan miettinyt että noiden blogien ansiosta muut paskassa tilanteessa olevat ihmiset voivat kokea helpotusta oloonsa ja jonkinlaista yhteenkuuluvuutta? Eikö se ole ihan hieno asia?

  VastaaPoista
 17. Enpä minä ole sanonut, että ihmiset ei saisi avautua omissa blogeissaan mistä haluavat, tai tuominnut avautumista tai sen motiiveja.

  Pohdin syitä sille, että miksi sarjakuvablogit sisältävät niin paljon juuri tietynlaista sisältöä ja mikä on vasemmistolaisuuden ja mielenterveysongelmien yhteys.

  En muista nähneeni yhtään sarjakuvablogia, missä käsiteltäisiin esimerkiksi asia-aiheita tai jotain laajempia yhteiskunnallisia kokonaisuuksia sarjakuvan keinoin. Nämä kaksi siis vain esimerkkinä, aiheita kyllä on maailma täynnä. Sarjakuvablogit ovat jostain syystä lähinnä henk. koht. purkautumista. Niiden kautta lähinnä tutustuu erilaisiin mielenterveyshäiriöihin ja traagisiin ihmiskohtaloihin.

  VastaaPoista
 18. No se yhteys on varmasti se, että vasemmisto ajaa vähäosaisten oikeuksia, täysin luonnollista siis. Se ei kuulosta millään lailla järkevältä ja todelliselta että vasemmisto AIHEUTTAISI mielenterveysongelmia. Ja tosissaan kyllä toi otsikko "Vassaria ahdistaa" on jossain määrin ivallisen sävyinen. Anteeksi vaan jos ymmärrän väärin mutta jos haluaisit olla neutraali ja "vaan pohtia", olisit voinut nimetä otsikon vaikkapa "Vasemmiston ja mielenterveysongelmien yhteys" tai jotain. Niin kuin olet esim. otsikoinut "Miksi en pidä gay pridesta" eikä "Gay pridessa pervoillaan". Että sen takia ehkä jotkut on tästä loukkaantunut ja tulee olo, että pidät noiden blogejen pitäjiä jotenkin huvittavina, mitä he eivät ole vaikka et niitä tykkäisikään lukea. Sitä en osaa sanoa miksi niin monen blogin sisältö on samanlaista. Koska monen elämä ihan oikeasti on tuollaista? Kyllä mä arvostan sitä että ne tukee toisiaan ja on muodostanu tavallaan yhteisön. Loppujen lopuksi kaikki ei saa edes hoitajilta tai terapeutilta asiallista kohtelua ja perheeltä voi tulla tosi paskaa niskaan joten osa heistä saattaa saada ainoan tukensa noilta muilta blogaajilta. Harmi jos et osaa nähdä tätä puolta. Minusta he ovat mukavia ja hienoja ihmisiä jotka eivät ansaitse ollenkaan sitä paskaa mitä ovat kokeneet.

  VastaaPoista
 19. Kts. oheinen.

  https://youtu.be/U0u3-2CGOMQ

  Olen huomannut, että lähes kaikilla masennus johtuu hengellisestä hyökkäyksestä ei-kristityn ihmisen omaatuntoa kohtaan.

  Eli usein ”masennuksen” syy on hengellinen/sielullinen. On tullut omantunnon tuskia eli moraalisia ristiriitoja tai muita elämän ongelmia, joita halutaan sulkea pois mielestä viinalla, psyykelääkkeillä tai muulla turruttavalla esim. television katselulla.

  Ja kun mikään ei oikein auta, hakeudutaan hoitoon psykiatriselle. Mutta,

  Psykiatrian filosofisena perustana ovat vain kehitysoppi (alitajunta, aikaisempi elämä, evoluution tuottamat ”geenimuutokset” jne.) ja sekulaari humanismi (minän palvonta). Ensin sanoudutaan irti koko auttamisen perustasta ja edellytyksestä ja sitten muka ryhdytään auttamaan! Kyseessä on petosrakennelma, joka kietoo ihmisen yhä syvemmin ongelmiinsa ja tuhoaa hänet.

  Psykiatria-psykologiauskonto ja kristinusko ovat kilpailevia uskontoja, joilla ei ole mitään yhteistä. Psykologia muistuttaa itämaisia uskontoja, ja se on pettänyt koko yhteiskunnan. Parantavan uskon tilalle on tuotu ”positiivinen ajattelu” ja synnistä, helvetistä ja perkeleestä pelastumisen tilalle kuvitellut itsekasvu, itsearvostus, itsetäyttymys, itsekunnioitus, usko itseen, positiivinen minäkuva ja kaikenlaiset kilpailut. Nämä ovat itsepetosta. Usko itseen, omaan minään, on syrjäyttänyt uskon Jumalaan, johon ainoa tie on Kristus. Oppi luonnollisesta hyvyydestä on suoraan kristinuskoa vastaan ja saatanan ylistystä.

  Ja kuinka monet tahot suosittelevatkaan ”hoitoa” tai lähettävät ”hoitoon”! Luotetaan, että ihmisen viisaus on suurempaa kuin Jumalan viisaus. Kuitenkin usko itseen ja kuviteltu itsekunnioitus johtaa vain pseudoeuforiaan, jonka vallassa koko Suomi on, niin että hirvittää katsoa. Koska ongelmaksi – itseä syvästi pettäen – esitetään muu kuin synti ja koska lääkkeeksi esitetään muu kuin evankeliumi (syntien anteeksiantamus), psykologia ja psykiatria on lujin ottein hävitettävä. On opittava näkemään vika omassa itsessä ja omassa jumalattomuudessa.

  “Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman” (Joh. 16:33).

  “Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä. Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä, vaan maailmasta. Ja maailma katoaa ja sen himo; mutta joka tekee Jumalan tahdon, se pysyy iankaikkisesti” (1. Joh. 2:15-17).


  “Sillä sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset” (Matt. 15:19).

  “Sillä sisästä, ihmisten sydämestä, lähtevät pahat ajatukset, haureudet, varkaudet, murhat, aviorikokset, ahneus, häijyys, petollisuus, irstaus, pahansuonti, jumalanpilkka, ylpeys, mielettömyys” (Mark. 7:21-22).

  VastaaPoista

 20. Ihminen ON vastuussa teoistaan ja käytöksestään, vaikka nuo harhauskonnot muuta väittävät. Ihmisen suurin tarve on, myönnettiin se tai ei, yhteys Jumalaan, sielun onni ja autuus. Ihminen ei ole luonnostaan hyvä vaan paha, syntiinlangennut, saatanan, himojen ja syntien avuton orja:

  Kaikki ovat syntiä tehneet (Room. 5:12);

  …koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä (Room. 3:19).

  “… ja joka ei ota ristiänsä ja seuraa minua, se ei ole minulle sovelias. Joka löytää elämänsä, kadottaa sen; ja joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen” (Matt. 10:38-39).

  Synti on Jumalan lain rikkomus, lain, joka on kirjoitettu sekä Raamattuun (käskyt) että jokaisen ihmisen sydämeen (omaantuntoon). Kauhea totuus on, että kaikki, mitä Kristuksen ulkopuolella elävä ihminen ajattelee, sanoo tai tekee, on syntiä Jumalan edessä:
  Kaikki, mikä ei ole uskosta, on syntiä (Room. 14:23),
  ja siitä seuraa kuolema ja helvetti: Synnin palkka on kuolema (Room. 6:23; kuolemakin on siis olemassa vain synnin palkkana).

  Ihminen on avuton ja voimaton syntisyytensä edessä; hän ei voi sille mitään eikä hän voi sitä poistaa. Hän ei myöskään kykene hyvittämään yhtäkään syntiään eikä maksamaan lunnaita sielustaan.

  Siksi Kristus (Jumala itse) ristinkuolemallaan ja ylösnousemuksellaan lunasti meidät sijaissovittajanamme. Vain usko tähän juridiseen vapautukseen puhdistaa ja parantaa sielun. Mitään muuta parannusta ei ole. Muuten ihminen, jokainen ihminen, tuhoutuu.


  Paras masennuslääke on Raamattu ja evankeliumit. Siellä puhutaan paljon masennuksesta - ei sillä nimellä, mutta asiallisesti.


  täällä lopussa lisää

  https://idiotiantyranniasta.wordpress.com/2013/11/23/myrkyttamalla-onneen-psyykelaakehuijaus/

  VastaaPoista
 21. Ylimieliset länsinuoret ovat väkivaltaisia, kiittämättömiä röyhkimyksiä, jotka saavat henkistä tyydytystä ja nautintoa väkivallasta ja rikollisuudesta. Sitä heille on syötetty vuosi tolkulla. Noituutta, pornografiaa, saatanallista tappamista ja murhaamista, ateismia, kommunismia, pasifismia, luontoarvoja, homoseksualismia, transseksualismia, mustaa metallia – nuoret ovat täynnä syötettyä likaa!

  Massamedian ja hyvinvointivaltioutopiaa johtavan harvainvallan uskolliset alamaiset rohkenevat silti kysyä, ”mistä nuorten pahaolo johtuu”. Ehkä tyhmin fraasi, jonka voi esittää. Nuorten pahaolo johtuu siitä, että vanhat sukupolvet ovat täysin kykenemättömiä näkemään mitä ympärillä tapahtuu. He ovat sokeita kuin seinäkellot ja eliitti tietää sen erittäin hyvin. Vanhat sukupolvet ovat kansakuntaamme vastaan juonittelevien muuraririkollisten ja heidän humpuukiviihteen sokaisemia. Röyhkeillä ja orjuutetuilla länsimaisilla nuorilla ei ole mitään käsitystä ihmisarvoisesta elämästä. Nuorille syötetään henkistä rapaa kouluissa ja kotona. Nuoret halutaan tuhota. Koulut ovat oksettavan freudopsykologian ja kulttuurimarxilaisuuden koesikaloita, joissa nuoret rypevät pahaaoloaan. Lääkkeeksi tarjotaan psykologien ja psykiatrien loruja ja tuutilullaa-lauluja psykiatrisella kielellä. Sitten heidät potkitaan ovesta ulos ja näytetään henkistä keskisormea – ja nauretaan perään!

  Katsokaa ympärillenne. Mitä näette? Kuolemaa, väkivaltaa, pornografiaa, tuhoa. Tässä tulevaisuus. Tässä suuniteltu tulevaisuus. Mitä nuorilla on muuta kuin perjantai- ja lauantai-iltana bileet ja vetää pää täyteen illminatin kusta? Maanantaista perjantaihin ideologista suvaitsevaisuusoppia ja marxilaista roskaa pää täydeltä koulunpenkillä? Sitten taas on perjantai ja sama sekoilu jatkuu. Hieno elämä! Maailma on pysähtynyt paikalleen. Maailmassa ei tapahdu enää mitään. Nuorilta on ryöstetty elämä.

  Miettikää hetki! Tällaisessa humpuukiyhteiskunnassa me elämme. Koko elämä perustuu juhlimiseen tai naisten perässä juoksemiseen? Sirkushuveja ja leipää, ja vapaamuurarit nauravat partoihinsa. Eihän tätä pelleilyä voi elämäksi kutsua? Tiedätte tasan mitä kirjoitan. Ihmiset ovat täysin kahleissa – ja sokeita, aivopestyjä.

  Jeesus Kristus haluaa antaa nuorille uuden elämän. Jeesus haluaa antaa vapauden tästä vapaamuurarien valheyhteiskunnasta ja heidän valheistaa. Jeesus Kristus haluaa tehdä nuorista perheen isejä ja äitejä. Jeesus haluaa antaa teille vaimoja ja meihiä, joita saatte rakastaa puhtaasta sydämestä! Ajatelkaa miten mahtavaa! Jeesus haluaa näyttää, että Hän ei ole mikään uskovainen pellehahmo eikä hän ole sellainen niin kuin uskovaiset ovat, vaan elävän Jumalan Poika. Jeesuksen elämä on mahtavaa. Se on vapautta ja elämää! Se on puhtautta ja rikkautta. Saat nauttia siitä mitä teet. Saat nauttia vaimostasi. Saat nauttia arjesta. Saat nauttia elämästä. Eikö olekin lottovoitto? Saat perustaa perheen. Mikä mahtava asia. Ai että! Saat täyttää sielusi tyhjyyden totuudella. Elämällä.

  Kansakuntamme on orjuutuksen ja valheen kahleissa. Meidän täytyy taistella vastaan. Taistelu on Jeesuksen Kristuksen. Vain Jeesus Kristus voi vapauttaa ja avata silmät. Vapaamuurarit ja heidän hengellinen mafia hallitsee tätä maata. Avatkaa silmänne. Kaikki on silmienne edessä. ”Kellä korvat se kuulkoon”, kuten Jeesus sanoo.

  Tämä yhteiskunta on täysi vitsi, se ryöstää teidät kaikki. Tämä maailmanaika haluaa tuhota nuoret. Nuoret ovat hyökkäyksen kohteena, he ovat rikollisen mafiavallan uhreja.

  http://magneettimedia.com/vasemmistoaatteen-valta-suomalaismediassa/#comments

  VastaaPoista

Kommenteissa on sallittua repiä asioita kappaleiksi, esittää kärkkäitä mielipiteitä, kysellä ns. tyhmiä tai hyvinkin henkilökohtaisia juttuja. Kommenteissa saa myös suuttua ja minusta saa olla sitä mieltä, että olen täysi kusipää. Kommenttiosastolla on kuitenkin kiellettyä heittäytyä alakoululaiseksi tai raivopäiseksi apinaksi. Tämä on asiablogi eli pidetään keskustelu asiallisena. Mikäli olet sitä mieltä, että olen täysi kusipää, niin sinulla tulee kommentissasi olla jotain muutakin sanottavaa. Huutelu ei hyödytä mitään muuta kuin huutelijan huutelun halua. Kommenteissa on lisäksi syytä välttää kiroilua ja muuta alatyylistä kielenkäyttöä ja turhaa provokaatiota. Siitä, että mikä on loppupeleissä asiallista ja mikä ei, päätän minä. Trollaajat ja perseilijät saavat matkalipun banaanisaarille.