maanantai 17. elokuuta 2015

Sukupuolittuneettomat vessat


Aikoinaan Suomi24 oli kansakunnan vessanseinä. Nykyään se on Facebook. Siellä minunkin tuttuni kaiken päivää kirjoittelevat ja jakelevat kaikkea enemmän ja vähemmän analysoimatonta kamaa.

Ylläoleva kuva osui silmiini Facebookin feedissä. Vastustan sukupuolineutraaleja vessoja ehdottomasti. Olen ollut sellaisessa kahdesti, kerran homobaarissa Suomessa ja kerran tavallisessa ruokaravintolassa Ruotsissa. Molemmilla kerroilla olin ahdistunut. En voi käsittää, millainen taliaivo pitää ihmisen olla, että edes läpällä ehdottaa jotain tällaista, sukupuolineutraaleista pukukopeista puhumattakaan.

Mikäli joskus elän maailmassa, missä on luvatonta sanoa kenellekään, että olet väärässä vessassa/pukkarissa, niin menen aina naisten vessaan/pukkariin. Vain koska voin. Pidän huolen siitä, että varmasti kusen lattialle, pöntölle ja seinille. Jos joku siellä mua katsoo pahasti tai huomauttaa jostakin, niin alan heti elämöimään suvaitsemattomuudesta ja elämöin niin kovaa, että kaikki varmasti kuulee. Vain koska voin. Ja huomatkaa, että en "ole oikeasti nainen", sillä näytän mieheltä ja kuulostan sellaiselta. Ei kukaan siellä vessassa tiedä, että olen trans.

Olen satavarma, että en ole ainoa. Tämä on hyvä esimerkki suvakkien täydestä vihjeettömyydestä ja sinisilmäisyydestä. Kaikkia tällaisia on kaikkien pervojen todella helppoa väärinkäyttää ja lopulta kenelläkään ei ole enää kivaa. Kaikki vain jonkun pikkuvähemmistön mukavuuden vuoksi. Miten hitossa tehdään ero sille, että millainen sukupuoli-identiteetti kenelläkin on ja kuka on trans ja kuka ei ole? No ei mitenkään. Ihan rauhassa voi kuka tahansa ukkeli mennä naisten pukkariin tuijottelemaan tissejä ja sanoa, että sori, koen olevani nainen ja lesbo.

Suvakit syyttäkööt itseään.

7 kommenttia:

 1. Olen monesti miettinyt että onko nykyisten nuorten aikuisten sosiaalistamisessa mennyt joku oikeasti pahasti metsään. Että eikö ne ihan oikeasti ymmärrä että sosiaaliset normit ja tavat ovat ensisijaisesti sujuvoittamassa tuntemattomien ihmisten välistä toimintaa ja vähentämässä kitkaa mahdollisesti ristiriitoja aiheuttavissa tilanteissa. On itsekeskeistä ja typerää ajatella että maailmaa, normeja ja tapoja pitäisi oikeasti 'korjata' niin kauan että systeemistä tulee niin monimutkainen ettei se enää palvele alkuperäistä käyttötarkoitustaan. Jos jokainen LBGT-vähemmistön kokoinen vähemmistö pitäisi samanlaista väninää kaikesta itseään sortavasta niin sokeria ei varmaan enää saisi myydä missään muodossa koska diabeetikot ja kauppojen pitäisi olla auki 24/7 koska ilta/yövirkut. Eikä hintoja tietty saisi nostaa vaikka palkkakulut nousisvat. Älä kitise sinä syntinen porvari.

  En minä kaupunkilaisena jaksa olla kiinnostunut jokaisen Iisa-Veetin identiteettikriiseistä tai siitä miten hän nyt kokee seksuaalisuutensa/sukupuolensa ja Iisa-Veetin soisi tämän ymmärtävän edes sen verran että joko sitten menee pää pystyssä ulkopuolisten silmissä väärään vessaan sekä kestää mahdolliset vinoonkatsomiset tai tai sitten menee siihen vessaan johon habitus sopii ja koittaa kestää sisäiset ristiriitansa. Tai käyttää invavessaa. Niitä riittää nykypäivänä melkein joka nurkalla ja on olemassa aika paljon vaivoja jotka ei päällepäin näy mutta jotka ovat ihan riittävä peruste invavessa käyttämiselle. Lisäksi monet tapaamani trans-ihmiset ovat jo lähtökohtaisesti aika androgyynejä elleivät ole päässeet hoitoihin eli todennäköisesti ne vinot katseet eivät edes ole niin kovin vinoja, lähinnä vaan hämmennystä siitä että sukupuolen identifikoiminen ei ole onnistunut ensivilkaisulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuvaa pohdintaa. Olisi kyllä kiva tietää, että mistä tämä kaikki sekoilu juontaa juurensa.

   Poista
  2. Itse äänestäisin internetiä ja sen yleistymistä. Tämä vatipäisyyden lisääntyminen kun osuu aika kivasti yksiin sen kanssa kuinka netin arkipäiväistyminen on alkanut. Itse (nyt ~30v) sain vähän vinoja katseita runsaasta netin käytöstä teininä, muutamaa vuotta nuorempi sisarukseni taas ei. Omassa ikäpolvessani on huomattavasti enemmän ns. harkitsevampia ja konservatiivisempia ihmisiä kuin sisarukseni kaveripiirissä. Puhumattakaan porukasta joka on lähempänä sitä kahtakymppiä. Siellä alkaa se usko omaan erityisyyteen olla jo todella vahva, tosin saattaa johtua osittain iästäkin.

   Netissä on niin kovin helppo löytää niitä samanlaisia mielipiteitä ja jäädä pyörimään siihen valitsemaansa todellisuuteen. Lisäksi jos lähdekritiikki on vähän heikoilla (kuten teineillä tuppaa olemaan) on turhankin helppo mennä mukaan ties mihin salaliitto&sortoteorioihin pohtimatta sen kummemmin isoa kuvaa ja miten jonkun yksittäisen yksilön kerran saama kommentti ei välttämättä nyt ole niin iso asia. Lisäksi nämä nykyiset nuoret aikuiset ovat jääneet vähän katveeseen, ei kukaan vähänkään aikuisempi oikeasti ymmärtänyt millainen matolaatikko internet voi olla. Nykyisin asiasta sentään puhutaan joten ehkä kasvavalla sukupolvella on enemmän toivoa omien mielipiteiden rakentamisesta jonkun muun kuin itse 15v:n harkintakyvyllä rakennetun pohjan varaan.

   Poista
  3. Ihan hyvä teoria ja osuu yksin sen kanssa, mitä muualtakin kuullut.

   Poista
 2. Itse en oikein ymmärrä julkisten vessojen erillisyyttä ylipäätään. Jos on vessakopit, niin on aivan yhtä kiusallista (tai ei) käydä asioillaan, oli viereisessä kopissa asioimassa sitten nainen tai mies. Eri asia tietysti, jos miehillä on välttämättä oltava pisuaarit, sitä touhua en haluaisi katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naisena voisin esittää vastalauseen. Siellä naistenvessoissa kun hoidetaan sen rakontyhjennyksen lisäksi aika paljon muitakin asioita kuten naamankohennusta, mahdollisia menkkakatastrofeja ja karanneiden (alus)vaatteiden asettelua. Jotenkin näitä kaikkia on mielyttävämpi tehdä naisseurassa jossa jokaisella on melko todennäköisesti kokemusta yllämainituista asioista.

   Poista
 3. "Olisi kyllä kiva tietää, että mistä tämä kaikki sekoilu juontaa juurensa."

  Ai, mistäkö tämä kaikki sekoilu juontaa juurensa?

  Katselepa tai lueppa esim. nämä:

  https://youtu.be/SZnkULuWFDg

  http://isovimma.blogspot.fi/2008/10/yuri-bezmenovin-entisen-kgb.html

  http://mvlehti.net/2016/03/10/yuri-bezmenov-euroopan-pelastus-on-isanmaallisuus/

  http://magneettimedia.com/euroopan-pakolaiskriisi-suomennettu-dokumentti-ja-avoin-kirje-saksasta/#comment-29785

  + kommentit tuon kommentin ympäriltä, en jaksa linkittää jokaista erikseen.

  Tämä on siis ns. psykologista sodankäyntiä meitä vastaan ja kansallisvaltioittemme rippeitä vastaan. Ja osittain Kristinuskoa vastaan. Tarkoitus on tuhota ja saattaa kansakunta sellaiseen tilaan jossa se ei pysty eikä halua puolustautua + kun velkaannutetaan tämä lauma tyhjästä luodulla rahalla - saadaan orjatyövoimaa, joista vain ehkä pätevimmät jätetään henkiin palvelemaan erästä tiettyä harvalukuista eliittiä.

  Mietippä esim. mitä Suomi on nyt 2016 - eivätkö kommunistit (nuo pankkiirien suojelusenkelit) ole aika hyvin onnistuneet ? Tuo Bezmenovin 80-luvulla selostama agenda on toteutunut todella hyvin eripuolilla maailmaa. Koko maailma on nyt maailmankommunismin ORJA jota johtaa isot finanssisuvut BIS-keskuspankki kartellinsa avulla - pankkiirien unelma on siis toteutunut. Ollaan isossa gulakissa nyt. Kiitos SDP. Kiitos Mauno Koivisto. Kiitos Lipponen. Kiitos koko vasemmisto. Kiitos Suomen kansa.


  VastaaPoista

Kommenteissa on sallittua repiä asioita kappaleiksi, esittää kärkkäitä mielipiteitä, kysellä ns. tyhmiä tai hyvinkin henkilökohtaisia juttuja. Kommenteissa saa myös suuttua ja minusta saa olla sitä mieltä, että olen täysi kusipää. Kommenttiosastolla on kuitenkin kiellettyä heittäytyä alakoululaiseksi tai raivopäiseksi apinaksi. Tämä on asiablogi eli pidetään keskustelu asiallisena. Mikäli olet sitä mieltä, että olen täysi kusipää, niin sinulla tulee kommentissasi olla jotain muutakin sanottavaa. Huutelu ei hyödytä mitään muuta kuin huutelijan huutelun halua. Kommenteissa on lisäksi syytä välttää kiroilua ja muuta alatyylistä kielenkäyttöä ja turhaa provokaatiota. Siitä, että mikä on loppupeleissä asiallista ja mikä ei, päätän minä. Trollaajat ja perseilijät saavat matkalipun banaanisaarille.