keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Naisten harhaluulot miesten preferensseistä

Naisilla on kuulemma ulkonäköpaineita. Kuka tähän on syyllinen? Kuulemma miehet vaatimuksinensa.

Hölpöti pölpöti.
Miesten keskimääräiset vaatimukset naisen ulkonäölle tai ominaisuuksille yleensä ovat uskomattoman alhaiset. Suurelle osalle miehistä riittää, että olennolla on tissit ja pimpsa ja suurinpiirtein muistuttaa naarasta. Valtaosa miehistä haluaisi vain mukavan ja rennon naisen, joka tykkäisi miehestä sellaisena kuin hän on, ulkonäöstä viis. En ole eläessäni tavannut miestä, joka esimerkiksi *ei* haluaisi vähän pulskempaa naista. ”Pitää olla jotain, mistä ottaa kiinni,” kuuluu perustelu. Ja sitäpaitsi, laihalla naisella ei ole muotoja eli isoja tissejä ja isoa peppua ja näihinhän ne miehet tuppaa olemaan heikkoina. Todellinen tiimalasivartalo on mahdollista vain, jos naisella on muutama kilo ylimääräistä.


Seksipommi Joan Holloway: muutama kilo ylimääräistä + korsetti = nam
Kuvan lähde: Cardigan Empire

Ihmisen sukupuolista nainen on se, ketä kiinnostaa ulkonäköjutut ja asioiden ulkonäkö yleensä (esimerkiksi sisustus, astioiden värien yhteensopivuus yms.). Miehille kaikki tällaiset ovat hyvin pitkälti EVVK. Ihmisen sukupuolista nainen on se, kuka ottaa stressiä ja pulttia milloin mistäkin ja nalkuttaa ja nipottaa (myös omasta ja toisten ulkonäöstä). Miehille kaikki on edelleen EVVK ja miehet ovat keskimäärin naisia huomattavasti leppoisampia ja heitä ei häiritse pienet asiat läheskään siinä määrin kuin naisia. Ehkä siksi naiset eivät kykene ymmärtämään, että miehet ovat oikeasti EVVK melkein kaikissa asioissa. Tämä pitää sisällään naisten ulkonäön. Tissit on kivoja, peput on kivoja, pimpsat on kivoja, mutta that's it. Miehiä ei kiinnosta tuhannet yksityiskohdat ja pikkuseikat, vaan tärkeämpää on rentous ja ystävyys. Olen esimerkiksi kuullut todella monen miehen sanovan, että olisi kiva, jos nainen ei meikkaisi ollenkaan. Miehet eivät ymmärrä eivätkä jaksa naisten stressiä ulkonäöstään ja sitä, että aina, kun jonnekin pitäisi lähteä, niin naista saa odottaa ärsyttävän kauan. Valtaosa miehistä tykkää ”luonnollisesta kauneudesta” eli siitä, millainen nainen luonnostaan on ilman pakkelia, kampaajaa ja vaatestressiä. Miehillä kyllä tottakai on silmää kaikenlaiselle naiskauneudelle ja enpä muista kohdanneeni yhtään miestä, joka ei tykkäisi korseteista ja korkokengistä. Nämä ovat kuitenkin vain mauste. On kiva, jos joskus lähdetään bilettämään ja nainen pistää mahtavat burlesque -kuteet päälle, mutta seuraavana aamuna olisi kiva lojua sohvalla tukka sekaisin ja haista yhdessä pahalle.

Vanha vitsi kuuluu, että naiset pukeutuvat toisia naisia varten ja riisuutuvat miehiä varten. Kysyin kerran naisilta, että mistä ne ulkonäköpaineet tulee ja vastaus oli, että toisilta naisilta. Toinen vitsi kuuluu, että nainen on naiselle susi. Toiset naiset osaavat olla kaameampia mulkkuja kuin miehet koskaan ja ulkonäkökilpailu ja kateus ovat nimenomaan naisten välistä ja pahimmat kommentit ulkonäöstään kuulee toisilta naisilta. Miehillä ei ole asiaan osaa eikä arpaa.

Miesten mielestä rentous ja itsevarmuus ovat naisessa seksikästä. Ei ole mitään väliä, minkä näköinen nainen loppupeleissä on (ylipainoinen, lyhytsäärinen, naama kuin petolinnun perse tai alipainoinen ja muodoton), kunhan hän on sinut itsensä kanssa ja suhtautuu ulkonäköönsä rennosti ja itsevarmasti. Miehiä ärsyttää naisissa heidän jatkuva epävarmuutensa ja itsensä mollaaminen. Esimerkiksi Timo Hännikäinen mainitsee kirjassaan Ilman, että kaikki naiset, joita hän on joskus tapaillut, olivat jatkuvasti tyytymättömiä ulkonäköönsä ja halusivat laihduttaa yms. Oma kokemukseni on samansuuntainen. Itsevarmat naiset ovat katoava luonnonvara.

Naiset tuppaavat unohtamaan, että vartalotyyppejä on lukematon määrä. Näistä jokainen voi olla todella kaunis, mikäli osaa tuoda oikeat piirteet oikealla tavalla esiin. Tämä tapahtuu mm. oikeanlaisella vaatetuksella. Muotilehdissä esitellään pääasiassa vain yhtä vartalotyyppiä ja kaikki lehdissä esitellyt vaatteet on suunniteltu tälle yhdelle vartalotyypille. Sitten kaikki maailman naiset angstaavat sitä, kun ovat väärän muotoisia. Tämähän on ihan hevonkukkua. Kuten vaatturiopettajani totesi: ”Ei ole vääränmuotoisia ihmisiä, on vain vääränmuotoisia vaatteita”. Sinun täytyy tunnistaa oma vartalotyyppisi ja ne vaatteet ja värit, jotka sopivat juuri SINULLE, eikä keskittyä angstaamaan sitä, miten joku tietty sopii naapurin muijalle ja lehden kansikuvatytölle, mutta ei sinulle. Etsi jotain, mikä sopii SINULLE. Tuo minuutesi ja naiseutesi esiin tavalla, joka tekee sinusta sinut. Aloita lukeminen vaikka tästä.


(Tämä vartalotyyppijuttu sopii tietenkin myös miehiin, mutta tässä oli tarkoitus kirjoittaa vain naisista.)

Miehille kelpaavat kaikki vartalotyypit. On tietty olemassa miehiä, jotka preferoivat jotain tiettyä vartaloa tai tiettyä hiustenväriä, mutta enpä ole tavannut vielä yhtään miestä, joka olisi ollut ihan ehdoton. Itsekin preferoin hoikkaa, sopusuhtaista länsimaalaista naista, jolla on pitkä vaalea kihara tukka, mutta jopa tämän täysi vastakohta voi olla uskomattoman upea ja seksikäs, joten en oikeasti osaa sanoa, että millaisen naisen ottaisin, jos saisi valita. Kokonaisuus on se, joka ratkaisee. Olen nähnyt lihavia, tummatukkaisia, tummaihoisia, afrikkalaisia, aasialaisia, latinoita, lyhyttukkaisia tai jopa kaljuja naisia, jotka ovat olleet minusta kauniita. Tykkään pitkistä ja lyhyistä, hennoista ja lihaksikkaista, mekoista, korseteista ja korkokengistä, bikineistä ja sporttivaatteista. Ainoa naistyyppi, josta en tykkää sitten niin yhtään, on poikatytöt (*köhatlassaarikoskiköh*).

Pakko vielä loppuun disclaimerina mainita, että tässä kirjoituksessa puhutaan miesten enemmistöstä. Joukkoon mahtuu jos jonkinlaista eläjää tietenkin, mutta itse olen näitä poikkeuksia nähnyt lähinnä telkkarissa eli tuskin kauhean yleisiä ovat. Jos joku machoilija alfauros on sulle joskus töksäyttänyt, että olet hiirulainen, niin kannattaa jättää kommentti ihan omaan arvoonsa ja jatkaa matkaa. Miehiin pätee sama juttu kuin naisiin eli mieluusti otetaan kumppani, jonka ”taso” on suurinpiirtein sama kuin oma taso eli kiiltokuvamainen naistenlehden vuoden seksikkäimmäksi mieheksi valittu alfaurospläjäys luultavasti ajattelee nämä jutut vähän eri tavalla kuin Jamppa lähipubista. Olen itsekin varsinainen muoti- ja vaatefriikki, kuntoilen joka päivä ja käytän kauheasti vaivaa ja rahaa viilatakseni puvuistani täysin tyköistuvia ja mallatakseni taskuliinojen, kravattien ja kalvosinnappien värit yhteensopiviksi, joten en hemmetissä jaksaisi yhtään katsella naista, joka ei kuntoile ja viilaa omia mekkojaan ja korsettejaan vähintään yhtä paljon. Mutta minä kuulunkin sinne marginaaliin.

3 kommenttia:

 1. Ei nyt suoranaisesti liity miesten preferensseihin vaan enemmänkin pukeutumisneuvontaan ja siihen että etenkin naisille suunnatut vaatevinkit tuntuvat aina kulminoituvan ajatukseen että naiset haluaisivat näyttää hoikilta ja pitkiltä. Itse on olen lyhyt ja persevä, mutta takamukseni on (omasta mielestäni) varsin mehukas, joten meinaa aina pistää vihaksi kun jokainen vaatekaupan myyjä yrittää myydä jotain säkkiä pehvan peittämiseksi ja korkkareita joilla saisin lisää pituutta. Välillä saa melkein tapella että pääsee sovittamaan kynähameita, jotka vähän runsaamman yläosan kanssa mieletäni näyttävät päälläni hyvältä.

  Taasen tulee esiin se että ostotilanteissa naiset oletusarvoisesti ovat korjaamassa itsessään olevia 'vikoja' kun taas miehet hankkivat vaatteita ja muita siinä tunnelmassa että nyt korostetaan niitä parhaita puolia. Siipan kanssa kaupoilla tämä on tullut todettua ihan liian monta kertaa. Naistenvaateliikkeissäkin olisi mukavampi asioida jos (nais)myyjä ei ensimmäisen vartin aikana toisi ilmi omia mielipiteitään siitä mitä kaikkea asiakkaan vartalossa onkaan peiteltävää...

  Kyllä ne ulkonäköpaineet enemmän kulkevat naiselta naiselle. Ja onhan se helpompi syyttää miehiä sioiksi kuin kohdata se totuus että aina ei kiinnostus ole molemminpuolista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehukasta hanuria kannattaa ehdottomasti korostaa, ei missään nimessä peittää. :)

   Poista
 2. Naisten kotkotuksia. En ole koskaan ymmärtänyt, eikä itselläni ainakaan mitään ulkonäköpaineita ole. Meikata en juuri osaa ja mitään lotioneita en käytä. Halutessani voin näyttää ihan hyvältä ja seuraakin yleensä saan siitä, mistä haluan. Rinnat on pienet ja onnettomat, mutta eipä kukaan ole vaatteita riisuessa sanonut, että ei kelpaa. Näillä mennään! Mielenkiintoinen blogi sulla muuten.

  VastaaPoista

Kommenteissa on sallittua repiä asioita kappaleiksi, esittää kärkkäitä mielipiteitä, kysellä ns. tyhmiä tai hyvinkin henkilökohtaisia juttuja. Kommenteissa saa myös suuttua ja minusta saa olla sitä mieltä, että olen täysi kusipää. Kommenttiosastolla on kuitenkin kiellettyä heittäytyä alakoululaiseksi tai raivopäiseksi apinaksi. Tämä on asiablogi eli pidetään keskustelu asiallisena. Mikäli olet sitä mieltä, että olen täysi kusipää, niin sinulla tulee kommentissasi olla jotain muutakin sanottavaa. Huutelu ei hyödytä mitään muuta kuin huutelijan huutelun halua. Kommenteissa on lisäksi syytä välttää kiroilua ja muuta alatyylistä kielenkäyttöä ja turhaa provokaatiota. Siitä, että mikä on loppupeleissä asiallista ja mikä ei, päätän minä. Trollaajat ja perseilijät saavat matkalipun banaanisaarille.